Greenplan Kazincbarcika Rally

2021.10.14. 14:30

Többfrontos elvárás

Bartha Nándor szerint a Hondák előnyben vannak, de igyekszik megnehezíteni a dolgukat hazai pályán.

Marosréti Ervin

Fotó: @zsfoto_zsarnai_krisztian

Tisztában van az autója képességeivel, ezért Bartha Nándor úgy gondolja, hogy a saját kategóriájában a dobogós helyezés megtartása már bravúrnak számít. Jelenleg Bencsékkel holtversenyben a harmadik helyen áll, ám a Hondáknak jelentős előnyük van a lóerők tekintetében, amit persze a Greenplan Kazincbarcika Rallyn igyekszik majd ellensúlyozni. Mindent összeegyeztetni azonban nem könnyű feladat, hiszen a ralisnak több fronton is helyt kell állnia.

- Kemény csatára számítok, elsősorban Bencs Zoliékkal, de természetesen a többiekre is figyelnünk kell – latolgatta az esélyeket Bartha Nándor. – Nagyon boldog vagyok. Elsősorban azért mert végre lesz Barcikán verseny, én pedig a rendezés szempontjából is segítséget nyújthattam. Úgyhogy a raliban már mindent kipróbáltam. Navigáltam, vezettem és ennél a rendezvénynél igyekeztem a szervezési feladatok szempontjából is kivenni a részem. Azt éreztem, hogy mindenki akarja. Egy évtizede a szakágunk már járt a városban, ezért az alapok megvoltak. Most azt látom, hogy rengeteg lehetőség van még ebben a futamban, ezért ha jól sikerül az október közepén esedékes verseny, akkor a jövő szempontjából még számtalan tervünk van. A pályán jelentős, 50-60 lóerős hátrányban leszek a Hondákkal szemben, amit nem lesz egyszerű ellensúlyozni. A szakaszok kapcsán sem lesz előny hazai környezet, mert bár közel esnek hozzám a gyorsaságik, a hétköznapokon egyáltalán nem szoktam erre közlekedni.

Munka, rali, szervezés

Ezekben a hetekben egyszerre három-négy fronton is helyt kell álljon Bartha Nándor. Nyilván fontos, hogy a pályán is jól sikerüljön számára a verseny, de a rendezés terén is bőven akadnak feladatok. Emellett műhelyt vezet és készül a jövő évi Bamakó Rallyra, amely egy hatalmas kihívás lesz az életében.

- Március közepén a második kontingens tagjaként rajtolunk egy Honda terepjáróval – avatott be a részletekbe Bartha Nándor. – A sportteljesítmény mellett természetesen adományunk is lesz, egy kórházban is használható, modern defibrillátort szeretnénk magunkkal vinni. Ennek az ára nagyjából 2,5 millió forint, néhány hónapunk van rá, hogy megteremtsük ehhez az anyagi hátteret. Nagyon sok munkát kell beletenni ebbe a történetbe, de nem bánjuk. Elszántak vagyunk, a tudással, az akarattal rendelkezünk, működtetünk egy alapítványt és van egy nagyszerű ügyvédünk is, aki mindenben segít nekünk. Partnereket, támogatókat, felajánlást természetesen szívesen fogadunk, hiszen széleskörű összefogásra van szükség, hogy az adományt ki tudjuk vinni. Éppen ezért minden lehetőséget megragadunk, hogy népszerűsítjük ezt a kezdeményezést. A terveink szerint a Greenplan Kazincbarcika Rally dobogójához is kivisszük az autónkat, mert ebből a szempontból minden megjelenés, valamennyi híradás sokat érhet. Szűk fél évünk van a rajtig, úgyhogy a hazai rendezésű futamot követően sem lesz leállás, hiszen bőven van dolgunk a következő vállalásunk kapcsán.


A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Október 16. (szombat)

08:00 – 15:00 Adminisztratív átvételek – Versenyiroda, Kazincbarcikai Sportközpont

08:30 – 15:30 Technikai átvétel, Szabó Suzuki

18:30, Ünnepélyes rajtceremónia – Kazincbarcika Fő tér

Október 17. (vasárnap)

Gyorsasági szakaszok

7:58, GY1 – Rudabánya – Imola

8:51, GY2 – Felsőnyárád – Sajókaza

11:19, GY3 – Rudabánya – Imola

12:12, GY4 – Felsőnyárád – Sajókaza

14:40, GY5 – Rudabánya – Imola

15:33, GY6 – Felsőnyárád – Sajókaza

17:41, GY7 – Szuhogy – Imola

18:41, Céldobogó – Kazincbarcika Fő tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!