Testvérvárosok boltja

2021.10.01. 14:30

Szorosabbra fűzi kapcsolatait egymással a DVTK Jegesmedvék és a HC Kosice

A szlovák bázisú Tipos Extraligából hazatért Macik és a Miskolc testvértelepüléseként is jegyzett nagyváros hokicsapatának kapcsolata a jövőben az eddiginél több területre is kiterjed.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-Archívum

– A két klub együttműködése a felnőttegyüttesekre, az akadémiai képzésekre, az utánpótlás vonalaira és a menedzsmentekre vonatkozik – mondta Egri István, a piros-fehérek elnöke. – Ennek jegyében, mintegy első lépésként a felek megegyeztek abban, hogy Kevin Wehrs a következő két hétben kölcsönjátékosként északi szomszédaink alakulatát erősíti majd. Az amerikai-magyar állampolgárságú hátvéd öt mérkőzést vív a határokon túl, majd visszavárjuk őt a sorainkba.

Megyénk jégkorongsportjának első számú vezetője azt is elárulta, hogy a játékosmozgást kétoldalúra tervezik:

– Adott esetben – gondolok a váratlan sérüléshullámra vagy a sűrű versenynaptár okozta nehézségekre – hozzánk is érkezhetnek játé­kosok Kassáról. Lépéseinket az motiválja, hogy szándékaink szerint minél hamarabb szeretnénk visszakerülni a szlovák jégkorong vérkeringésébe.

(A borítóképen: Kevin Wehrs öt mérkőzésre Kassára megy)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!