PannErgy-Miskolci VLC

2021.10.25. 14:30

Nem segített a hazai környezet az MVLC-nek

A férfi vízilabda OB I. 4. fordulójában, vasárnap este a miskolci csapat a szegedieket fogadta.

Fotó: Bujdos Tibor

Két egyaránt 0 pontos együttes csapott össze Miskolcon az első osztályú vízilabda-bajnokság negyedik fordulójában.

Vasárnap délelőtt Kis István tartott még egy átmozgató jellegű edzést fiainak, ezen a támadásbefejezésre került a fő hangsúly. Az első ráúszásnál a szegediek szerezték meg a labdát, de csak két-két pontatlan lövést jegyezhettünk fel. A gólra sem kellett sokat várni, ezt is a vendégek szerezték. Két perc elteltével Kardos köszönt be a miskolci kapuba. Az ellentámadásnál Seman ziccert hibázott, a másik oldalon Sánta csak lemásolni tudta ezt a produkciót. Gyapjas igazolta remek formáját, ugyanis két lövést is pompás vetődéssel hárított. Bóbis nem tévesztett célt, megszerezte a vendégek második gólját, majd Tőzsér és Bóbis labdáját egyaránt a felső léc mentette.

A második negyedben miskolci labdaszerzéssel folytatódott a játék. 12 másodperc elteltével büntetőhöz jutottak a hazaiak, ám Krasznai lövését Gyapjas remek mozdulattal hárította. Hoferica tolta a kapu felé Tóth bombáját, bosszantó volt látni, hogy a miskolciaknak a negyedik emberelőnyt sem sikerült gólra váltaniuk. Gyors támadások követték egymást, de a befejezés erőtlennek és pontatlannak bizonyult. Krasznai ejtéssel nem tudta becsapni a kapust, Lakatos ugyanezt másolta le. Másfél perccel a negyed vége előtt Lakatos az első előnyt maximálisan kihasználta, kettőre növelve a felek közti különbséget (1–3). Rögtön utána büntetőt lőhettek a vendégek, Bóbis a léc alá bombázott. A hazaiak képtelenek voltak kihasználni előnyös helyzeteiket, két negyed alatt ötből egyszer sem találtak be ellenfelük kapujába.

A hatodik

Vajon lesz-e erő a fordításhoz? – fogalmazódott meg a kérdés a harmadik negyed kezdete előtt. Nos, a 6. ember­előnyt Seman végre húzással kihasználta. Négy és fél perc után Leinwéber a jobb felső sarokba bombázott, ismét három lett a különbség. Egy perccel később Tóth bejátszását Baj húzta be a hálóba (2–6), ­Tőzsér jobb alsó sarkos bombája csak csökkentette a különbséget. A kezek sűrűjében Lakatos labdája talált utat a jobb alsó sarokba, Kis István időt is kért.

A negyedik negyed miskolci labdaszerzéssel kezdődött, majd Hoferica mentett egy labdát a gólvonalon. Lakatos a kapufát döngette meg, Kis újból időkéréssel kísérletezett. A támadás Sélley-Rauscher kapufás lövésével zárult, a másik oldalon büntetőből Bóbis csapata nyolcadik, saját harmadik gólját szerezte meg. Volt még hátra szűk három perc, amikor Boros távolról beköszönt, így ezzel le is zárta a találkozót. A miskolci alakulat negyedik mérkőzését is elveszítette, így továbbra is pont nélkül áll, és meglehetősen nehéz folytatás elé néz.


PannErgy-Miskolci VLC vs. Szegedi VE 6–9 (1–2, 0–2, 3–3, 2–2)

Miskolc, 200 néző. V.: Marjay, Petik.

PannErgy-Miskolci VLC: Hoferica – Sélley-Rauscher (2), Böröczky, Várkonyi (1), Seman, Vismeg Zs., Biros. Csere: Krasznai, Vismeg B. (1), Tőzsér (2), Nagy N., Tanczer. Vezetőedző: Kis István.

Szeged VE: Gyapjas B. – Tóth Gy., Boros T. (1), Baj (1), Bóbis B. (3), Horváth Zs., Kardos (1). Csere: Vékony, Hajdú, Lakatos (2), Leinwéber (1), Sánta, Mekkel. Vezetőedző: Kiss Csaba.

Gól/emberelőnyből: 2/7, ill. 1/5.

Gól/ötméteresből: 1/2, ill. 2/2.

Kipontozódott: Horvát Zs. (26.).

Kis István: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ellenfelünk jól játszott, és értékes három pontot szerzett. A mérkőzés elején rövidzárlatot kaptunk, és hiába játszhattunk többször is emberelőnyben, a kialakított helyzeteket rendre elpuskáztuk. A góltalanság jelenti a legnagyobb gondunkat, hat góllal ugyanis nem lehet mérkőzést nyerni. Védekezésünk rendben volt, helyzeteket is tudtunk kialakítani, de a befejezésnél a nyugodtság hiányzott játékunkból. Megyünk tovább, tanulni kell a hibákból.

Kiss Csaba: – Fontos volt a mérkőzés a számunkra, ugyanis három vereség után mindenképpen nyerni akartunk. Végig vezettünk, uraltuk a mérkőzést, mégsem voltam nyugodt, mert tudom, hogy a Miskolc erős csapat. Örömteli, hogy a beküldött fiatalok hozzá tudtak tenni a rutinos játékosaink teljesítményéhez, a miskolci medencében sok csapat megszenved majd. A bajnokságban és a kupában nehéz ellenfeleket kaptunk, nagyon fájt a fogunk egy győzelemre, örülök, hogy ez most összejött.

(A borítóképen: Nem sikerült pontot szereznie az MVLC-nek [fehérben])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!