Greenplan Kazincbarcika Rally

2021.10.15. 14:30

Eljött a visszatérés ideje

Hosszú kihagyás után ül ismét volán mögé a Greenplan Kazincbarcika Rallyn Tordai Gábor.

Marosréti Ervin

Komoly baleset után talpra állt Tordai Gábor, aki nem zárja a szívébe az orfűi szezonnyitót. Az idei év első versenyén ugyanis alaposan összetörte magát és a Ladát is. Olyannyira, hogy a rehabilitáció és az autó újraépítése több hónapot vett igénybe. Most azonban eljött visszatérés pillanata, ami számos kérdésre választ ad majd Kazincbarcikán.

Ez történt

- Teli gázon elkaptunk egy tuskót, ami benyomta a kereket az utastérbe. Elnyomta a pedálokat a bal lábam pedig szétütötte. Eltörött a lábfejem és a lábszáram, sérültek a szalagjaim és az Achilles is. Több hét fekvő, majd járógipsz után kezdődött a rehabilitáció. Még most sem vagyok százszázalékos állapotban, ezért kíváncsi vagyok, hogyan bízom majd a terhelést. Emellett pedig arra is, hogy ez a nagy esély mennyire maradt meg bennem. Egyelőre fogalmam sincs, hogyan fogom magam érezni az autóban. Nagyon régen ültem a Ladában, így most még nem szeretném megváltani a világot. Hosszú kihagyás után jön a barcikai verseny, és ezután is több hónap szünet vár ránk. Szeretnénk némelyest visszarázódni, igyekszünk ismét jól érezni magunkat. Rengeteg néző, ismerős, barát lesz majd jelen a Greenplan Kazincbarcika Rallyn, de senkinek nem akarunk megfelelni, egy jóízű autózás a cél. Ettől függetlenül nem feltartott kezekkel állunk rajthoz, de kíváncsi vagyok, hogy a tudat alatti fék mennyire működi bennem.

Tordai Gábor számára azért is fontos a Rally2-es szezonzáró viadal, mert partnerként is segíti a rendezők munkáját.

- A munkám és a hétköznapok ehhez a régióhoz kötnek, ezért nagyon örülök, hogy Kazincbarcika Rally2-es futam házigazdája lesz – tette hozzá Tordai Gábor, a Borsod Race Média Kft. versenyzője. – A pályák sokoldalúak, az emberek szeretik a ralit, vélhetően remek hangulat lesz, ezért a cégemmel úgy döntöttünk, hogy az esemény mögé, mellé állunk. A város és a környék egyébként is sok színes programot kínál, most pedig a rali is csatlakozik ezek közé. Október közepén az őszi napokba hoz felüdülést ez az esemény, bízom benne, hogy felejthetetlen élmény lesz a benevezett párosoknak és a szurkolóknak egyaránt. Már kisgyermekként is érdekelt az autósport, aztán lehetőségem nyílt beleülni a Ladába, ami fantasztikus adrenalint nyújt. Most pedig boldoggá tesz, hogy támogatóként is részt vehetek benne. A Greenplan Kazincbarcika Rallyn egyébként a csapatunk három egyforma dizájnú autóval vág neki a gyorsasági szakaszoknak.


A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Október 16. (szombat)

08:00 – 15:00 Adminisztratív átvételek – Versenyiroda, Kazincbarcikai Sportközpont

08:30 – 15:30 Technikai átvétel, Szabó Suzuki

18:30, Ünnepélyes rajtceremónia – Kazincbarcika Fő tér

Október 17. (vasárnap)

Gyorsasági szakaszok

7:58, GY1 – Rudabánya – Imola

8:51, GY2 – Felsőnyárád – Sajókaza

11:19, GY3 – Rudabánya – Imola

12:12, GY4 – Felsőnyárád – Sajókaza

14:40, GY5 – Rudabánya – Imola

15:33, GY6 – Felsőnyárád – Sajókaza

17:41, GY7 – Szuhogy – Imola

18:41, Céldobogó – Kazincbarcika Fő tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!