DVTK Jegesmedvék

2021.10.01. 09:30

Csíkszereda ellen vizsgáznak a DVTK Jegesmedvék

Ötödik tétmérkőzését játssza pénteken este a DVTK Jegesmedvék Erste Ligában szereplő hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-Archívum

A Macik a népkerti jégcsarnokban 18 órától a Sport Club Csíkszereda gárdájával mérkőznek. A romániai alakulatot sokan az aranyérem várományosaként tartják számon, így az összecsapás mindenképpen rangadónak számít.

Minden megtörténhet

A táblázaton elfoglalt helyeknek és az eddigi mutatóknak nincs különösebb jelentősége, hiszen a negyvenfordulós alapszakasznak még csak a tizede pergett le. A piros-fehérek két győzelmük mellett egyszer a ráadásban diadalmaskodtak és egyszer veszítettek, míg a székelyföldiek két sikerük mellett ugyancsak kétszer a rendes játékidő letelte utáni folytatás során buktak. A felek egyaránt 8 ponttal rendelkeznek, már csak ezért is nagy küzdelmet ígér a találkozó, melynek a vendégek az esélyesei, de a jégkorongban bármi és ennek az ellentéte is megtörténhet.

– Tudjuk, hogy a nyáron nagy változásokon ment át a Csíkszereda, de köztudott: nálunk is sok minden történt – kezdte Tokaji Viktor, a diósgyőriek vezetőedzője, akit a sportágban szapporói hősként tartanak számon. – Soron következő ellenfelünk még erősebb lett, mint tavaly volt. A határon túli együttes második meccsét játssza házon kívül, nekünk pedig egészen biztosan nehéz dolgunk lesz. Magas tempójú mérkőzésre számítok, ez nekünk mint az itthon szereplő társaságnak kedvez. Speciális egységeinknek jól kell működniük ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, amiben töretlenül hiszünk.

Wehrs és Miskolczi

A miskolci gárdában Miskolczi bajlódik kisebb sérüléssel, de vállalja a játékot, a többiek pedig rendben vannak. Ennek ellenére keretük nem teljes, ugyanis a napokban kötött megállapodás értelmében Wehrs – aki mostanában a második sorban kapott helyet – pár találkozó erejéig átment a kassaiakhoz, és a szlovák bázisú Tipos Extraligában korongozik.

– Védőnk igencsak kreatív jégkorongozó, alapmunkája mellett a támadójátékból is rendre kiveszi a részét, kapura veszélyes, nekünk most az a dolgunk, hogy amíg távol van, pótoljuk – jegyezte meg a Jegesmacik szakmai munkájának irányítója.

A miskolciak két korábbi mérkőzésén Kiss Bence védte a kaput, pénteken pedig várhatóan Duschek Dávid áll a ketrec elé.

Segítenek a nézők

– Nagyszerűen érzem magam a fiatal csapatban – közölte a fiatal Kiss Bence, majd hozzátette: – Van bennünk potenciál, jó eredményeket érünk el, és arra számítok, hogy a hullámvölgyek a későbbiekben elkerülnek majd bennünket. Tudjuk, hogy a Csíkszereda jó erőkből áll, esélyes a bajnoki címre, ennek ellenére természetesen itthon akarjuk tartani a 3 pontot. Sokat jelent számunkra, hogy a szurkolók segítenek bennünket, már csak ezért sem akarunk csalódást okozni pénteken este.


Debrecenből

Az SC Csíkszereda magyarországi portyája keretében csütörtök este Debrecenben szerepelt, így elképzelhető, hogy játékosai péntek este kissé fáradtabbak lesznek, mint máskor – és ez a tény a DVTK Jegesmedvék malmára hajthatja a vizet.


Jégkorong: hétfőn is

Az Erste Liga meccseit a hét minden napján láthatják a sportág kedvelői, a csapatok hétfőtől vasárnapig a „fedélzeten” vannak. A piros-fehérek csapata a sorsolás szerint a hatodik forduló összecsapását is hazai környezetben vívja. Október 4., hétfő 18 óra: DVTK Jegesmedvék – Brasov Wolves.

(A borítóképen: Változatosnak ígérkező csata vár a piros-fehérekre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!