PannErgy-Miskolci VLC

2021.10.24. 15:00

Amellyel elégedettek lehetnek

Vasárnap a szegedieket fogadja hazai környezetben a Pann­Ergy-MVLC férfi pólócsapata.

Molnár István

Forrás: SZENTESI VK

Több mint két héttel ezelőtt, október 6-án játszott utoljára tétmérkőzést a PannErgy-MVLC OB I.-es férfi vízilabdacsapata, amely a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján nyert ugyan 8–7-re a Metalcom Szentes otthonában, azonban 13–14-es összesítéssel elbúcsúzott a sorozattól.

– Elégedett voltam az akkori játékunkkal – közölte Kis István, az MVLC vezetőedzője. – Jó volt a védekezésünk, és a korábbiakhoz képest javult a helyzetkihasználásunk is. Vezettünk 5–1-re és 7–4-re is, nem volt messze a háromgólos különbségű siker, s ezzel együtt a továbbjutás – kétgólos győzelemnél büntetők következtek volna –, de a hajrában picikét már lankadt a figyelem és a házigazda fel, feljebb tudott kapaszkodni. Ezen összecsapás után három nap pihenőt kapott a csapat, majd október 11-től elkezdtünk készülni az előttünk álló feladatokra. Múlt szerdán eljött hozzánk kétkapuzni a Debrecen, most szerdán pedig mi mentünk át Egerbe, hasonló céllal.

Komolyan kell venni

Az alapszakasz 4. fordulójában vasárnap 18 órától a Kemény Dénes Városi Sportuszodában a Szegedi VE-t fogadják a miskolciak. A hazai alakulat eddigi három OB I.-es összecsapásából hármat elveszített, míg a Tisza-partiak hasonló meccsmennyiségből egyet nyertek.

– Túlzás nélkül mondhatom, hogy egy jó kis társaság jött össze Szegeden, többek között azért is, mert igazoltak négy új embert, Bóbis Botondot, Gyapjas Brendont, Kardos Alexandert és Hajdú Attilát – tette hozzá Kis István. – Két mérkőzésük felvétele rendelkezésre állt, meg tudtam, tudtuk nézni a Szentes elleni bajnokijukat, valamint a Vasassal vívott kupameccsüket. Centerben erősek, nem is lőnek kintről rosszul, úgyhogy a lehető legkomolyabban kell venni az SZVE-t. Minden tudásunkat bele kell majd adni annak érdekében, hogy olyan teljesítményt tudjunk nyújtani, illetve olyan eredményt elérni, amellyel mindenki elégedett lesz. Annak ellenére is, hogy alakulóban lévő csapat vagyunk, nyolc új ember beépüléséhez idő kell.

(A borítóképen: A kupatalálkozó után bajnoki meccs következik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!