DVTK

2021.09.13. 12:00

Nulla kettőről pontot

Vasárnap este a Győr vendégeként játszotta a 7. forduló zárótalálkozóját a Diósgyőr.

Molnár István

Forrás: MW

A válogatott vb-selejtezői miatt két hét szünet után lépett újra pályára bajnoki összecsapáson a Diósgyőri VTK gárdája az NB II.-ben. A piros-fehérek augusztus végén, hazai pályán 3–0-ra verték a Pécsi MFC-t, míg a mostani házigazda WKW ETO FC Győr Ajkán szenvedett 1–0-s vereséget a hatodik körben.

A kezdés előtt

A kezdés előtt a DVTK-nak két ponttal többje volt (11), mint a kisalföldieknek (9), akiknél több olyan játékos is kerettag, aki korábban diósgyőri mezt viselt (Bacsa, Lipták, Forgács, Óvári, Vernes). A vendégek kezdő tizenegye mindössze egy helyen változott az augusztus 29-eihez képest, ugyanis bekerült az akkor hiányzó Könyves (Hornyák helyére), míg az átigazolási szezon hajrájában érkezett Bertus a kispadra került. Az ETO-nál az előzőleg – a 94. percben – piros lapot kapott és emiatt eltiltott kapus, Fadgyas nem állt Klausz László vezetőedző rendelkezésére, így a 19 éves Ruisz került a gólvonalra. Miután a riválisok győztek vasárnap késő délután, így a látogatók számára igencsak fontos volt a pontszerzés, annak érdekében, hogy továbbra is az élboly tagjai legyenek. Eperjesiék nem maradtak buzdítás nélkül, ugyanis a vendégszektorban mintegy 80-100 borsodi drukker foglalt helyet.

Korán hátrányban

Kereken egy perc telt el a meccsből, amikor bal oldali győri szögletet követően Szűcs K. fejelt kurtán-furcsán (miközben ellenfelével küzdött) saját kapujának jobb oldalába, úgy, hogy a labda Polgár hátát is érintette (1–0). A DVTK letámadással és labdabirtoklással jelentkezett válaszként, azonban a 11. percben Pósernek két alkalommal is nagy bravúrt kellett bemutatnia. Többnyire az ETO térfelén gurigáztak a diósgyőriek, amikor támadhattak, a védők mögé való beívelésekkel operáltak volna, de ezeket lefülelték a hazaiak. A 15. percben Molnár G. 24 méteres szabadrúgása után a kapufa és Ruisz együttesen tisztázott szögletre, amiből semmi sem lett. Bacsa az oldalhálóba lőtt laposan, közelről, aztán a győriek adtak blokkot Könyvesnek, így lövése után a labda nem juthatott el a győri kapuig. Nem sokkal később ugyanő tört ki négy hazai védő mellett, között, de eltévesztette a bal felső sarkot, a 16-oson belülről. A kezdeményezést, ha nem is tudatosan, de ekkor átadta ellenfelének a zöld-fehér társaság, a DVTK hamar átjutott a házigazdák védekező zónájába, ahol viszont már nehéz dolga akadt. Diósgyőri szögletvariációt és visszafejelt labdát követően Polgár pár lépésről nem talált kaput, ez is egy nagy lehetőség volt, ami az is maradt. A 41. percben Molnár G. tekert viszonylag sokkal a jobb felső sarok fölé, a legaktívabb DVTK-játékosok egyike volt a középpályás. A 44. percben Póser védte Toma kísérletét, a 2–0-s hazai vezetés is benne volt a mérkőzésben – de szünetre maradt

Molnár G.-gól, -gólpassz

Kondás Elemér úgy érezte, kell a frissítés, a módosítás a pihenőben, így beküldte a pályára Bokrost, illetőleg Zsolnait a második félidőre. Azonban miként az első, úgy a második játékrészben is korán betalált a Győr: a 47. percben a diósgyőri védők tétovázása közepette Óvári lőtt a hálóba, amivel még nehezebb helyzetbe hozta egykori csapatát (2–0). Az 56. percben Molnár G. újbóli szabadrúgását ismét védte Ruisz, a mezőnyben minimum egyenrangú partner volt a Diósgyőr, de a dupla előny miatt a zöld-fehérek futballozhattak nyugodtabban. A 63. percben Zsolnai jobb oldali szöglete után Molnár G. 6 méterről bólintott a házigazda kapujának jobb oldalába, amivel nyílt lett a mérkőzés (2–1). Bertus debütált a DVTK-ban, majd a 71. percben Molnár G. ívelt jobbról élesen a kapu elé, ahol Könyves a győri kapuba fejelt (2–2).

Erről az állásról egyik csapat sem tudott ellépni, döntetlennel zártak a felek. A szezon negyedik idegenbeli találkozóján a DVTK egy pontot szerzett, kétgólos hátrányból.


WKW ETO FC Győr – Diósgyőri VTK 2–2 (1–0)

Győr, 1100 néző. V.: Csonka (Kovács G., Mohos).

WKW ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Lipták, Fodor, Forgács – Toma – Bagi (Kiss M., 81.), Vitális – Óvári (Vernes, 81.), Bacsa, Priskin (Szimcso, 22., Berki, 76.). Vezetőedző: Klausz László.

Diósgyőri VTK: Póser – Polgár, Szatmári Cs., Szűcs K. (Zsolnai, 46.) – Eperjesi, Zsemlye, Molnár G. (Hornyák, 88.), Oláh B. (Bertus, 64.), Bárdos (Bokros, 46.) – Horváth Z. (Suljic, 70.), Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Toma az 59., Szimcso a 70., Eperjesi a 86., Bertus a 87. percben.

Gólszerző: Polgár – öngól (1–0) az 1., Óvári (2–0) a 47., Molnár G. (2–1) a 63., Könyves (2–2) a 71. percben.

Jók: Kovács K., Lipták, Vitális, Óvári, ill. Molnár G., Könyves, Zsemlye, Póser.

(A borítóképen: Diósgyőri szempontból nem kezdődött jól a meccs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!