emlék

2021.09.04. 10:00

Kajak-kenu: emléktábla-avatás

Tizenkét klub versenyzőinek részvételével szombaton 9 órakor kezdődött Miskolcon, a Csorba-tavon Borsod-Abaúj-Zemplén megye kajak-kenu bajnoksága, amely a 2020-ban bekövetkezett tragédia után a ,,Veréb Krisztián Emlékverseny” nevet is felvette.

A miskolci születésű sportoló a verseny helyszínén, a Csorba-tavon kezdett el kajakozni 1993-ban Rajnai Sándor és Guba Attila edzők irányítása alatt. 1998-tól biztos tagja volt a felnőttválogatottnak, míg 2005-ben derékbántalmak miatt kénytelen volt visszavonulni. Számos dobogós helyezése volt a világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon, háromszor nyert világkupát. Páros és négyes hajókban együtt ült a sportág ikonikus alakjaival, többek között Kökény Rolanddal, Kammerer Zoltánnal, Kucsera Gáborral. Legnagyobb eredményét 2000-ben a sydney-i olimpián érte el Bártfai Krisztiánnal, akivel bronzérmesként állhattak a dobogóra. Az utóbbi években Thaiföldön, Tajvanon, Indonéziában edzősködött, majd a Dominikai Köztársaságban élt. 2020. október 24-én motorbalesetben hunyt el Dominikán.

A verseny ebédszünetében Veréb Krisztián tiszteletére az egyik hajótárolón emléktáblát helyeznek el. Az avatásra várnak minden részt vevő sportolót, edzőt, sportvezetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!