Európa Konferencia Liga

2021.07.23. 08:30

Háromgólos premier

A vendég luxemburgi bajnok sikerével zárult a DVTK stadion első nemzetközi klubfutball-mérkőzése.

Az új DVTK stadionban egy női válogatott mérkőzést már játszottak korábban, amelyen a magyar válogatott Svédországot fogadta. A klubfutball szempontjából azonban csütörtökön este érkezett el a premier pillanata. A létesítményben rendezték ugyanis a fehérorosz és luxemburgi bajnokcsapat összecsapását az Európa Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában.

Az UEFA korábban döntött úgy, hogy a fehérorosz együttesek nem játszhatnak hazai körülmények között, így a Soligorsknak is ideiglenes otthon után kellett néznie. Diósgyőr minden szempontból megfelelt nekik, így jöhetett létre a stadionban az első nemzetközi klubmérkőzést. Az érvényben lévő ugyancsak UEFA rendelkezéseknek megfelelően a találkozót zárt kapuk mögött bonyolították el.

Fola-találatok

A pályaválasztó Soligorsk mezőnyfölénye ellenére a Fola szerzett vezetést a 19. percben. Egy eladott labda és egy baloldali kontratámadás végén Omosanya érkezett és a pontos beadást három méterről laposan a kapuba passzolta, 0-1. A szünet előtt a második találatot is megszerezte a luxemburgi bajnok. Mustafic távoli lövését elnézte Gutor, aki érdekes mozdulattal igyekezett hárítani, nem sikerült neki. Némi meglepetésre tehát az első félidő után a CS Fola Esch 2-0-ra vezetett a DVTK stadionban.

Szépített a Soligorsk

A fordulás után a Soligorsk jelentős mezőnyfölényben játszott, de többször kitámadtak, ami területet nyitott az ellenfél előtt. Omosanya a kapufát találta el, nem sok hiányzott, hogy három gólosra hízzon a luxemburgi bajnok előnye. Ehelyett a játékrész derekán közelebb zárkózott a fehérorosz csapat. Egy ügyes háromszögezés után Stasevich tizenhat méterről, szép mozdulattal, higgadtan helyezett a hosszú sarokba, 1-2.

Az egyenlítés azonban már nem jött össze a pályaválasztó csapatnak a szervezetten védekező és gyakran az időhúzástól sem visszariadó ellenféllel szemben. A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik a luxemburgiak otthonában.


Európa Konferencia Liga

Selejtező, 2. forduló, első mérkőzés

FC Shakhtyor Soligorsk (fehérorosz) – CS Fola Esch (luxemburgi) 1-2 (0-2)

DVTK stadion, zárt kapuk mögött. V.: Lukic L. (Bocigevic, Banovic) – szerbek

FC Shakhtyor Soligorsk: Gutor – Begunov, Filipenko, Sachivko, Antic – Ivanovic, Kendysh, Szőke, Stasevich – Darboe, Skavyah. Vezetőedző: Roman Ggygorchuk.

CS Fola Esch: Cabral – Quassiero, Klein, Delgado, Grisez – Pimental, Frere – Diallo, Mustafic, Bensi – Omosanya. Vezetőedző: Sebastian Grandjean.

Sárga lap: Darboe a 43., Szőke az 51., Begunov az 53., Stasevich a 69., Antic a 79. percben.

Csere: Ivanovic helyett Ahmedi a 46., Mustafic helyett Parreira az 55., Begunov helyett Podstreiov az 56., Omosanya helyett Boutrif a 65., Diallo helyett Correia a 65., Bensi helyett Diakaba a 78. percben.

Gólszerző: Omosanya (0-1) a 19., Mustafic (0-2) a 44., Stasevich (1-2) a 67. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!