Európa-bajnokság

2021.07.08. 09:45

Bejött a polgi jóslata, az olaszok örülhettek

A matyók elöljárója azért nem ért egyet a gépesítéssel, mert nem akar amerikai hangulatot.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Mezőkövesd polgármestere szorgalmasan jár a helyi NB I.-es csapat meccseire, és ugyancsak szorgalmasan nézte és nézi a végéhez közeledő kontinensbajnoki összecsapásokat.

Mindent tudatosan tettek

– Kívülállóként szemlélem az eseményeket, nincsenek favoritjaim, kedvenceim, ezért nem izgulok senkiért, így megítélésem szerint objektív tudok maradni – kezdte dr. Fekete Zoltán, a fürdővárosiak első embere, majd így folytatta: – Az olasz–spanyol csatától azt kaptam, amit vártam, a torna talán két legjobb csapata sajátos egyéni stílusban küzdött. Az ibériaiaknál sokkal többet volt a labda, az olaszok viszont arra építettek, hogy majd egyszer-kétszer elfutnak, és ezek valamelyikéből gólt szereznek. Nos, így is lett... Az edzők is megvívták a maguk csatáját, mindent tudatosan tettek, aztán jöttek a tizenegyesek. A büntetőpárbaj a találkozó része, hozzátartozik a cirkuszhoz, nálam az az igazi sportember, aki a lövést el meri vállalni. Régi recept, hogy a tizenegyest nem lehet védeni, csak rosszul rúgni, ez az állítás azonban vagy igaz, vagy nem. Meg voltam győződve arról, hogy ha eddig eljutnak a felek, akkor az itáliaiak mennek majd tovább, és eltaláltam, bejött a tippem.

A polgármester ezután arról beszélt, hogy a túlfizetett sztárok – elsősorban a franciákra, a németekre és a portugálokra gondolt – azért égtek le, mert motiválatlanok voltak, a döntő végeredményét pedig lehetetlen megjósolni, bár az otthon lévő angolok, legalább hatvanezer nézővel a hátuk mögött, nagy fórban lesznek, már ha bekerülnek a fináléba.

Fekete Zoltán kitért még az úgynevezett VAR-rendszerre, a játékvezetők munkáját „ellenőrző” és szükség esetén korrigáló videózásra:

– Nem értek egyet a gépesítéssel, én nem akarok amerikai hangulatot, azt, hogy öt perceket álldogálunk, elemzünk, aztán értekezünk, majd kollektíven döntünk. Igenis legyen mindenki számára hibázási lehetőség, mint annak idején, amikor még mondjuk a Népstadionba jártam a kettős rangadókra. Senkit nem érdekelt a VAR-kontroll, néztük a játékot, szurkoltunk, aztán a vérmérsékletünk szerint kommentáltuk a látottakat. Most máshogy van, az újítás pedig kinek tetszik, kinek nem...

(A borítóképen: Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!