Megyei II.

2021.06.23. 09:00

Fél tucat góljával huszonegyig jutott

Az alsózsolcaiak erőssége négyszer ballal, kétszer pedig fejjel vette be a hálót.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: MHD Film Production

Az Alsózsolcai KSC Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú, a Kelet csoportban aranyérmes csapata a bajnokság utolsó fordulójának keretében 14–0-ra nyert Telkibányán. A gólok közül Horváth Szabolcs hatot szerzett.

Jó felépítésű futballista

– Egyéni rekordot állítottam fel, eddig ugyanis, minden osztályt figyelembe véve, „mindössze” három találatig jutottam – kezdte a hama­rosan harminckét esztendős labdarúgó. – Telkibányán négyszer bal lábbal találtam a hálóba, két gólt pedig fejjel szereztem. Jobbal is tudok, de most az említett bontás jött össze nekem. Csatárként, vagy belső védőként sze­repeltem együttesünkben, és a küzdelemsorozat keretében huszonegy találatig jutottam. Azt, hogy melyik posztra állítottak, rendre a csapat érdeke határozta meg. A támadó funkció jobban fekszik nekem, de hátvédként is sokszor fociztam már. Azt mondják rólam, hogy jó felépítésű futballista vagyok, ennek jegyében arra törekszem, hogy a gyepen kihasználjam testi adottságaimat. Egyébként még NB III.-as koromban, egy idényemben tízszer irat­koztam fel a góllövőlistára, igaz, ezzel a teljesítménnyel akkoriban házi gólkirály lettem.

Fizikum és motiváció

Horváth Szabolcs, elmondása szerint, a napokban véget ért tavaszi szezonban hetente kétszer edzett, és erővel kiválóan bírta a bajnoki kilencven perceket, bár megjegyezte:

– Őszinte leszek: a megyei II. osztályhoz nem kell nagy fizikum, pláne nekem, hiszen – a sportágban töltött előéletem alapján – megfelelő alapokkal rendelkezem.

Arra a kérdésre, hogy harmincon túl meddig csinálja még, így felelt:

– Ameddig a fizikai állapotom engedi, és találok olyan motivációt, amiért érdemes küzdeni. Még mindig jól érzem magam a pályán, ezért nem a visszavonuláson töröm a fejem. Azt egyelőre nem tudom, hogy hol folytatom a pályafutásomat, szerény véleményem szerint esetemben akár az NB III. is szóba jöhet, már ha erre lehetőséget kapok – amennyiben nem, számomra marad a megyei első osztály. Most két hétig pihenek, utána elkezdem az alapozást.

Már edzősködik

A hatgólos csatár gondol a jövőjére, az alsózsolcaiakat ugyanis edzőként is szolgálja. – Az U15-ösök edzője vagyok, egy évvel ezelőtt kezdtem a gyerekekkel a munkát. Az a célom, hogy valamikor felnőttgárdával is dolgozzak, persze egyelőre még csak tanulom a szakmát.

Horváth Szabolcsot végül „szembesítettük” a most zajló, többek között budapesti rendezésű Európa-bajnokság eseményeivel.

– Szorgalmasan nézem a meccseket, ez egyébként is kötelező házi feladat egy labdarúgó számára. Nagyon örültem a franciák elleni pontszerzésünknek, a legjobb négy közé pedig megítélésem szerint éppen a franciák, továbbá a hollandok, a németek és az olaszok kerülnek majd.


Labdarúgás: percek

Az alsózsolcai Horváth Szabolcs a 27., a 30., a 39., az 50., a 65. és a 78. percben vette be Telkibányán a hazaiak hálóját.

(A borítóképen: Horváth Szabolcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!