3×3-as kosárlabda

2021.06.29. 09:15

Az árnyék hiányzott, de az Eb összejött a lányoknak

Kijutott a 3x3 kosárlabda-Európa-bajnokságra a magyar női válogatott.

Berecz Csaba

Forrás: fiba.com

A konstancai 3x3 kosárlabda-Európa-bajnoki selejtező sorsdöntő keresztjáték-mérkőzésén a magyar válogatott vasárnap este három ponttal legyőzte Észtországot, és ezzel a sikerrel kijutott az idei, tizenkét csapatos 3x3 Európa-bajnokságra, amelyet Párizsban szeptember 10–12-én rendeznek.

A diósgyőri Medgyessy Dórával felálló magyar együttes a vasárnapi csoportselejtezők során Nagy-Britanniától 17–12-re kapott ki, majd Szlovákiát 19–10-re legyőzte, ezzel a B csoport 2. helyén végzett. Ennek következtében a D csoport 1. helyezettje ellen csaptak össze az Eb-szereplésért, amelyet az észtekkel szemben 15–12-re nyertek meg.

Amit célul tűztünk ki magunk elé, azt sikerült megvalósítanunk – Medgyessy Dóra

Vasárnap este teljessé vált a kontinensbajnokság mezőnye, ugyanis a négy automatikus résztvevő (házigazda, egyben címvédő, valamint az a három európai együttes, amelyek a legelőkelőbb helyen állnak a világranglistán, selejtező nélkül lettek tagjai a mezőnynek) mellett az izraeli és a romániai selejtezőcsoportból is meglett a négy-négy továbbjutó.

Forróság

– Elég kemény nap volt, ugyanis iszonyatos melegben kellett játszanunk. Nem tudom, mikor voltunk világversenyen olyan pályán, amelyik nem volt fedett. Az árnyék nagyon hiányzott, szerintem, ha nem locsolgatjuk a fejünket, akkor biztosan napszúrást kaptunk volna, és összeesünk meccs közben, annyira nagy volt a forróság – mondta Medgyessy Dóra, a 3x3 válogatott csapatkapitánya. – Ami pedig a meccseket illeti: az első találkozónk egy ilyen tornán valahogy sosem egyszerű, ez a mostani sem volt az, kerestük is a játékunkat egy ideig egy olyan csapat ellen, amelyik összeszokottnak és szervezettnek tűnt. Ki is kaptunk a britektől, de a folytatásban a nyögvenyelős játékról tudtunk váltani, és amit célul tűztünk ki magunk elé, azt sikerült megvalósítanunk. Az Eb-re kijutást – az olimpiai selejtező elveszítése után néhány héttel – a magam részéről nagy dolognak tartom. Örülök, hogy elértük ezt, mert így az egy hónapos pihenést, szünetet vidámabban kezdhetjük meg, azzal a tudattal, hogy szeptemberben még vár ránk feladat.


A 3x3 kosárlabda-Eb női mezőnye

Selejtező nélkül: Franciaország (rendező, címvédő, világranglista 1. helyezett), Oroszország (világranglista 2. helyezett), Románia (világranglista 3. helyezett), Hollandia (világranglista 5. helyezett, európai 4. helyezett).

Az izraeli selejtezőből: Izrael, Németország, Spanyolország, Belgium.

A romániai selejtezőből: Magyarország, Litvánia, Ukrajna, Nagy-Britannia.

(A borítóképen: Medgyessy Dóra dob kosárra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!