DVTK

2021.05.31. 09:00

Gheorge Grozav már elkelt, és Stefan Drazic is elkelhet

Fogynak a külföldiek, hamarosan újabb magyar érkezőket jelenthetnek be a DVTK-nál.

Berecz Csaba

Fotó: Gál Péter

A DVTK NB I.-ből kiesett labdarúgócsapata jelentős változásokon megy keresztül, ugyanis az előző évad 29 fős keretéből több külföldi játékostól is meg kell válni azért, mert a 2021/22-es évadban a másodosztályú idénynek légiósok nélkül, csak hazai, magyar állampolgárságú labdarúgókkal vágnak ki a piros-fehérek.

Tizennyolc

Összesen 18 olyan játékosa volt a DVTK előző évadbeli keretének, aki külföldön született, ám közülük a szerb– magyar kettős állampolgárságú Danilovicnak és Karannak, valamint a bosnyák–magyar Suljicnak meg kellene jelennie a Kondás Elemér vezetőedző által kitűzött, június 7-i felkészülés kezdetén, Diósgyőrben.

A 15 tisztán légiós közül többen csak kölcsönben szerepeltek a DVTK-nál, így négy horvát labdarúgó jövője egyértelmű, Marko Malenicának, Alen Grgicnek, Luka Marinnak hazájába, az NK Osijek együtteséhez kell viszszatérnie, míg Vinko Soldónak a szintén horvát Dinamo Zagreb csapatához. Az albán Odishe Roshinak az orosz Akhmat Grozny-nál kell jelentkeznie, a cseh David Vaneceknek pedig a Puskás AFC-nél.

Az élvonalban marad

Az északmacedón Mirko Ivanovskinak lejár a szerződése, az argentin Augusto Max már elköszönt az egyik internetes közösségi oldalon. Úgy tudjuk, hogy a horvát Goran Milovic és Diego Zivulic, az albán–olasz Hysen Memolla és az észt Artur Pikk az NB II.-be történt kiesés miatt szabadon távozhat. Az ukrán Serhii Shestakov helyzete még tisztázásra szorul. Viszont két külföldi játékos transzferdíj ellenében távozhat. Az Észak-Magyarország információja szerint Gheorge Grozav ügyében megtörtént a megegyezés a klubváltásról, a román labdarúgó marad az NB I.-ben, és a hírek szerint az MTK Budapest csapatánál folytatja pályafutását. A szerb Stefan Drazic iránt egy ciprusi klub érdeklődik élénken, de lehet, hogy nem délen köt ki, mert egy lengyel csapat is szívesen látná.

Az érkezőkről

Ami pedig az érkezőket illeti: a már bejelentett Hornyák Marcell és Oláh Bálint után újabb exdiósgyőri térhet vissza a csapathoz: a 27 esztendős jobb oldali védő, a jelenleg a mezőkövesdiek keretéhez tartozó Eperjesi Gábor személyében. Arra változatlanul nagy esély van, hogy az előző évadban a Debreceni VSCben szerepelt 26 esztendős belső védő, Szatmári Csaba a DVTK-hoz szerződik, de Kinyik Ákos biztos, hogy nem követi, mert egy élvonalbeli csapatot választott, míg a 30 esztendős középpályás, Bódi Ádám – aki a hírek szerint külföldön is szeretné magát kipróbálni – több klub ajánlata közül is választhat.

(A borítóképen: Eperjesi (balról) Mezőkövesdről visszatérhet a diósgyőriekhez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!