kajak-kenu

2021.05.21. 10:46

Bodonyinak nem sikerült a kvótaszerzés

A kenus Bodonyi Andrásnak nem sikerült kvótát szereznie az oroszországi Barnaulban rendezett olimpiai világkvalifikációs kajak-kenu versenyen, közölte az MTI.

20210513 Szeged Kajak-kenu Európai Pótkvalifikációs Verseny és Első ICF Gyorsasági Világkupa a Maty-éri pályán. Képen: Bodonyi András Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Forrás: MW

Fotó: Karnok Csaba

Ez volt az utolsó lehetőség a kvótaszerzésre, így végleges, hogy a magyar gyorsasági csapat így a maximális 18-ból 17 indulási joggal gazdálkodhat a nyári, tokiói játékokra.

A kenu egyesek pénteki 1000 méteres döntőjében csak a győztesnek járt kvóta, úgynevezett szuperkvóta, s a DVTK 26 éves versenyzője – a viadal egyetlen magyar indulója – nem volt harcban az első helyért. Végig a mezőny közepén lapátolt az erős szélben, a fején egy furcsa, fekete fejvédővel, miközben az élen az orosz Ilja Stokalov és a moldáv Szergej Tarnovszkij vívott nagy csatát a győzelemért, végül utóbbi nyert.

Érdekesség, hogy a 2016-os riói játékokon Tarnovszkij végzett ebben a számban a harmadik helyen, Stokalov pedig a negyediken, de miután a moldávot dopping miatt utólag megfosztották eredményétől, az oroszé lett a bronzérem.

– MTI –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!