Mezőkövesd Zsóry FC

2021.04.19. 08:30

Zsinórban harmadszor bukott a Kövesd

Alárendelt szerepet játszott és kikapott a matyóföldiek élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Budapest 20210417 Labdarœg‡s NBI UTE-Mez?kšvesd Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Forrás: MW

Fotó: Árvai Károly

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában, a sorsolás szombaton délután az Újpest FC-hez szólította – az előző fordulókban két vereséget szenvedett – Mezőkövesd Zsóry FC gárdáját. Pintér Attila betegségek, sérülések és sárga lapok (Katanec, Martic) miatti eltiltások után alaposan felforgatta együttesét, és a Kisvárda elleni hazai vereségüket követően néhány meglepetéssel is előállt. Az előző körben eltiltott Pillárt és Besirovicot újra a kezdők közé jelölte, továbbá bizalmat szavazott Nagy D.-nek, Karnitskinak, Dimitriounak, Vajdának és Jurinának. Különösen Nagy D. jobb, valamint Dimitriou bal oldali védőként való beállítása számított váratlannak. Az újpestiek – akik számára ez a találkozó a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos volt – a 3-4-3-as, a vendégek a 4-4-2-es hadrendet választották.

Teljesen váratlanul

Rögtön a kezdés után eladták a labdát a kövesdi védők, akik végül egy szöglettel megúszták a kalandot. A folytatásban is a hazaiak maradtak támadásban, és a 10. percben ritkán látható góllal szereztek vezetést, majd rövid időn belül akár kétszer is bevehették volna a vendégek hálóját. A 17. percben Antonov 12 méteres, léc alá tartó jobblábas lövését tenyerelte ki a dél-borsodiak kapusa, aki Pauljevic bal lábas, bal felső sarokra tartó bombáját is kiütötte, ezzel a két mozdulatával tette jóvá az újpesti első gólt megelőző hibáját. Sokkal aktívabb volt a lila-fehér gárda, játékosai fölényt harcoltak ki a középpályán és gyakran hozták zavarba a sárga-kékek hátsó alakzatát. A fürdővárosiak jobbára csak kocogtak a pályán, akcióik a pontatlan átadások miatt rendre elakadtak, Banai kapujára pedig semmilyen veszélyt nem jelentettek. Pillárék számára lélektanilag a legrosszabbkor jött a fővárosiak második találata, bár ezt a szünet előtt még Jurina „semlegesíthette” volna, ugyanis a kapujából rosszul kifutó Banai kezei között a bal alsó sarok mellé bólintott. Az első negyvenöt perc otthoni fölényét a labdabirtoklási arány (62:38) és a szögletek (5-1) is igazolták.

Hármas cserék

Amint az várható volt, a szünetben Pintér Attila alaposan belenyúlt a mérkőzésbe, a folytatásra hármat is cserélt. Az egyaránt szürke Chrient, Szelest és Karnitskit lehívta, és Eperjesi mellett Vutov, továbbá Rui Pedro beküldésével az első játékrészben igencsak szárnyaszegett támadószekciójukat akarta áramvonalasítani. A játék képe semmit nem változott, és amikor megszületett az Újpest FC harmadik gólja, végleg eldőlt a találkozó sorsa. A 65. percben Michael Oenning, az újpestiek vezetőedzője adta vissza a kölcsönt kollégájának, akihez hasonlóan szintén három változtatást eszközölt, bár a kapus Banait sérülése miatt kényszerből váltotta Pajovicra.

Rossz napot fogtak ki

Amióta Pintér Attila Mezőkövesdre érkezett, ezúttal játszott csapata a leggyengébben, motiválatlannak tűntek Cseriék, akik közül senki nem nyújtott átlagon felüli egyéni teljesítményt. Az pedig különösen a meglepetés erejével hatott, hogy a mindig sziklaszilárd védőmunkával kirukkoló MZSFC hátsó alakzata ezúttal nagyon rossz napot fogott ki. Végig látszott, hogy ez a találkozó a budapestieknek sokkal fontosabb, és a jó napot kifogó, sokat támadó Újpest ezzel a sikerével és három pontjával eldöntötte, hogy szinte biztos, hogy jövőre is élvonalbeli lesz, míg a halvány Mezőkövesd zsinórban harmadik vereségét könyvelte el, miközben hetedik idegenbeli bajnokiján maradt nyeretlen.


Újpest FC vs. Mezőkövesd Zsóry FC 3–0 (2–0)

Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Bogár (Tóth II V., Horváth R; Zierkelbach, Erdős).

Újpest FC: Banai (5) – Kastrati (6), Koutroumpis (6), Ristevski (6) – Pauljevic (7), Onovo (6), Mitrovic (6), Antonov (6) – Croizet (6), Tallo (7), Beridze (6). Vezetőedző: Michael Oenning.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (4) – Nagy D. (5), Pillár (4), Szeles (5), Dimitriou (5) – Chrien (4), Cseri (5), Karnitski (5), Besirovic (5) – Jurina (5), Vajda (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Szeles helyett Rui Pedro (4) a 46., Karnitski helyett Eperjesi (5) a 46., Chrien helyett Vutov (4) a 46., Croizet helyett Csongvai (6) az 58., Banai helyett Pajovic (-) a 65., Onovo helyett Szakály P. (-) a 65., Mitrovic helyett Simon K. (-) a 65., Nagy D. helyett Vojtus (-) a 70., Cseri helyett Kamenar (-) a 81. percben.

Sárga lap: Szeles a 42., Onovo az 53., Szakály P. a 70., Pintér (a kispadon) a 73. percben.

Gólszerzők: Kastrati (1–0) a 9., Mitrovic (2–0) a 43., Tallo (3–0) a 60. percben.

Michael Oenning: – Rövid leszek és tömör: nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert jól, összeszedetten és végig fölényben futballozott, hazai pályán dominált. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és mindhárom gólunk ötletes akció után született. A találkozón a védekezésünk is rendben volt. A Mezőkövesd szinte végig futott az eredmény után, megpróbálta javítani a teljesítményét, de ezen a meccsen gólhelyzetet nem sikerült kidolgoznia.

Pintér Attila: – Nehéz értékelni egy ilyen találkozót. Az első az, hogy gratulálok az Újpestnek, megérdemelten győzött. Sikert vártam csapatomtól, de elképzelhető, hogy sokat kértem játékosaimtól. Nekünk nincs olyan állományunk, olyan hosszú kispadunk, hogy ha több játékos kiesik, ne éreznénk meg. Ki kell elemeznünk a történteket, meg kell találnunk a problémát, hiszen már harmadik mérkőzésünkön nem szereztünk gólt. Azt is elmondom, hogy mélyről indultunk, csak 8 pontunk volt, most pedig 38 egységgel rendelkezünk. Még négy forduló van hátra, és igyekszünk minél jobban szerepelni.


A gólok története

10. perc: Kastrati a jobbösszekötő helyén tört előre, lopta a távolságot, aztán 19 méterről beívelt. Labdája lecsúszott a lábáról, és se lövésnek, se beadásnak nem volt jó, de ez lett a szerencséje. Szappanos ugyanis kint állt kapujából, és bár visszalépett, már csak azt láthatta, hogy a játékszer a jobb kapufáról a felső sarokba pattan, 1–0.

43. perc: Chrient szerelte Koutroumpis, majd Onovo indította a leshatárról kilépő Beridzét, aki középen nagy lendülettel betört a 16-oson belülre, majd egy alakítás után önzetlenül passzolt a fedezetlenül maradt Mitrovichoz, utóbbi pedig 10 méterről, jobbal a bal alsó sarokba helyezett, 2–0.

60. perc: A támadásokat mindvégig segítő Pauljevic jobbról ívelt a büntetőpont közelébe. Tallo magasra emelkedve megelőzte Eperjesit és 10 méterről úgy fejelt a bal felső sarokba, hogy Szappanosnak esélye sem volt a hárításra, 3–0.

(A borítóképen: Újpesti öröm, kövesdi bánat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!