Vegyész RC

2021.04.12. 10:15

Nagyon is benne van a fordítás lehetősége

A harmadik mérkőzéssel folytatódik a férfi röplabdabajnokság bronzcsatája a Vegyész RC és a MAFC-BME között.

Marosréti Ervin

Fotó: Bujdos Tibor

A második találkozó első elveszített játszmája után valami megváltozott. Az addig feszülten, helyenként görcsösen röplabdázó barcikai csapat elővette a valóshoz közeli tudását, innentől kezdve pedig valósággal lesimázta a péntek esti hazai összecsapást, és 1–1-re alakította az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot. A fővárosiak számára különösen a negyedik szett lehetett demoralizáló, hiszen az addig szoros küzdelem helyett ekkor alaposan kinyílt az olló. A Vegyész csupán 14 pontot engedett riválisának, ami egész biztos, hogy benne maradt a MAFC játékosaiban

Ilyen teljesítmény kell

– A hosszú hazaút során biztos, hogy megfordult a fejükben ez az időszak, néhány nappal korábban mi is sokat gondoltunk a náluk elveszített ötszettes mecscsre – fogalmazott a Don Bosco Sportközpontban Toronyai Miklós, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője. – Ebből azonban egyáltalán nem lehet megélni, előrelépni, most már egyértelműen a harmadik mérkőzéssel kell foglalkozunk. Ezt is tesszük, az viszont jó érzéssel tölt el mindenkit, hogy pénteken hazai körülmények között már helyenként olyan teljesítményt nyújtottunk, ami akár a párharc megnyeréséhez is vezethet.

Valóban, a Vegyész RC kulcsemberei közül Guilherme 21, Ciupa 17, Árva pedig 12 pontig jutott, a ponterős teljesítményre pedig hétfőn is szüksége lesz a barcikai együttesnek. Ahhoz ugyanis, hogy legyen esély megszerezni az Extraliga bronzérmét, legalább egy alkalommal a MAFC-BME otthonában is nyerni kell.

Mentális erő

– Alázatosak voltunk, akartunk, küzdöttünk minden labdamenetben, bízom benne, hogy ez a folytatásban is így marad – folytatta a Vegyész RC szakvezetője. – Ez a harci szellem hozta, hogy a második szettől kezdve felszabadulttá vált a társaság, ezt pedig az eredményjelző tábla is visszatükrözte. A pénteki mérkőzés után az volt a legfontosabb, hogy mentálisan továbbra is maximálisan szinten maradjunk, emellett pedig a regenerációra is komoly figyelmet fordítottunk az elmúlt időszakban.

Jól nyitni

A MAFC-BME és a Vegyész RC hétfőn 20 órától a fővárosban találkozik egymással harmadszor. A barcikai csapat – érthetően – szeretné ott folytatni, ahol hazai pályán befejezte. Ehhez azonban alkalmazkodni kell az ellenfél szűk, sajátos terméhez, ami az első találkozón csak a második játszma után sikerült.

– Még itthon is voltak gondjaink a nyitásokkal, továbbra is azt mondom, hogy ez lehet a kulcsa az idegenbeli sikernek – szögezte le Toronyai Miklós. – Rengeteg ajándék pontot adtunk az ellenfélnek, amivel a saját dolgunkat nehezítettük meg. Bízom benne, hogy ebből a szempontból sikerül javulnunk, legalább olyan szintet kell hoznunk, mint pénteken a második szett közepétől. Nehéz mérkőzés vár ránk, ám képesnek tartom a csapatot arra, hogy megfordítsa a párharcot. Valóban, egyet nyernünk kell vendégként is, bízom benne, hogy ez hétfőn lesz.

(A borítóképen: A barcikaiak (szemben) vannak lélektani előnyben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!