Mezőkövesd Zsóry FC

2021.04.17. 10:15

Mindketten háromra vágynak

Szombaton délután rendezik az Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót.

Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 20210409 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Mezõkövesd Kisvárda Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Szappanos Péter Jelena Richárd

Forrás: MW

Fotó: Árvai Károly

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 29. fordulója keretében a fővárosba látogatnak a mezőkövesdiek. A szombaton 14 óra 45 perckor kezdődő, Újpest elleni találkozójuknak nincs abszolút esélyese, ennek jegyében bármilyen eredmény születhet. A táblázaton hatodik fürdővárosiaknak 38 pontjuk van, míg a lila-fehérek 35-tel a nyolcadik helyen állnak. A három egység nem árulkodik semmiről, a gólkülönbség azonban beszédes: a hazaiaké 37–57, a vendégeké 31–35, ez a mutató pedig akár a pályán is kifejezésre jut.

A statisztikai mutatók

A felek nincsenek jó passzban, hiszen a 28. fordulóban az Újpest FC a Mol Fehérvár FC vendégeként a papírformának megfelelően 4–0-ra veszített, a kövesdieknek viszont kimondottan fájt, hogy saját otthonukban 1–0-ra maradtak alul a Kisvárda Master Good együttesével szemben.

A statisztika a nagy múltú klub fölényét mutatja, ugyanis az eddigi tizenhat egymás elleni találkozóból az újpestiek nyolcszor diadalmaskodtak, és öt pontosztozkodás mellett csak háromszor örülhettek a kisvárosiak. Az előző idényben azonban Cseriék javára billent a mérleg nyelve, a három meccsen megszerezhető kilenc pontból ötöt harcolt ki a 2020/21-es idényben negyedik helyen zárt MZSFC, amely egyszer 2–1-re nyert, a további két csata pedig 2–2-re és 1–1-re végződött. A mostani sorozaton tükörkép alakult ki a csapatok között: az Újpest októberben pályaválasztóként 1–0-ra győzött, míg január végén a matyóföldiek saját stadionjukban 3–2-es sikerrel először verték meg vendéglátóként a budapesti tizenegyet.

Meg kell említeni a Magyar Kupa negyeddöntőjét is: március 9-én a fővárosban feszült egymásnak a két csapat, és vívott maradandó emlékű százhúsz percet. A rendes játékidőben 1–1-re alakult az állás, és mivel a hosszabbításban nem született gól, következtek a büntetők, a focilutriban pedig az Újpest FC ítélet-végrehajtói lőttek pontosabban, így bejutottak a legjobb négy közé (azóta pedig a Kisvárda idegenbeli legyőzésével a döntőbe is).

– Ellenfelünk játékrendszert váltott a legutóbbi, egymás elleni bajnoki mérkőzésünk óta – mondta Pintér Attila, a kövesdiek vezetőedzője. – Az újpestiek többféle felállásban is tudnak játszani, az 5–3–2-es és a 3–4–3-as formációt is eredményesen alkalmazzák. Ugyanis nagyon erős támadókkal rendelkeznek, stabil a hátsó alakzatuk, három olyan belső védőjük van, akik technikailag nagyon képzettek és a fejjátékuk is erős. Ugyanez elmondható a középpályás sorukról, ráadásul Mitrovic személyében rendkívül kreatív, nagy teherbírású labdarúgóval rendelkeznek. Sajnos nekünk vannak gondjaink, sérülés és eltiltás miatt több játékosunk is kiesett, Martic és Katanec sárga lapok miatt hiányzik majd, a kiesők pótlását pedig meg kell oldani. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de természetesen azon leszünk, hogy sikeresen megoldjuk ezt a szituációt: olyan felfogásban kell játszanunk Újpesten, hogy az pontot vagy pontokat eredményezzen. Most is megpróbáljuk ráerőltetni az akaratunkat ellenfelünkre, és igyekszünk kihasználni az adódó hibáikat. Bízom benne, hogy nem távozunk üres kézzel Újpestről.


Várható kezdő

Pintér Attila két alapembere ezúttal kiesik, Katanec és Martic ugyanis egyaránt öt sárga lapja miatt hagyja ki a találkozót, viszont Pillár és Besirovic eltiltása letelt, így visszatérhetnek.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Pillár, Szeles, Vadnai – Cseri, Chrien, Rui Pedro, Besirovic – Vutov, Jurina.

(A borítóképen: Szappanos (feketében) jó védéseire ezúttal is szükségük lenne)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!