röplabda

2021.03.21. 08:00

A gyerekcipőt kinőtte, jobban áll a DVTK

Vasárnap a rájátszás 2. fordulójában az Újpest vendége lesz a Diósgyőr, a női röplabdaélvonalban.

Berecz Csaba

20210221 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Nyíregyháza Fatum - DVTK Női extraliga röplabda mérkőzés. képen: Horton Jeane Mae #11

Forrás: MW

Fotó: Pusztai Sándor

A női röplabda Extraligában, a rájátszás második körében, az 5-8. helyért játszik meccseket a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek ellenfele a három nyert mérkőzésig tartó csatában az Újpesti TE gárdája, akik ellen az első összecsapást vasárnap 18.00-tól, a fővárosban vívják. A bajnoki rájátszás első körében, a negyeddöntőben mindkét csapat három találkozón maradt alul: az alapszakasz utolsó helyén végzett DVTK az első helyen zárt Fatum-Nyíregyházával szemben, az ötödik ÚTE-t pedig a Vasas Óbuda küldte az alsóházba, a kiesés elkerüléséért zajló ,,terepre”.

– Az Újpest a Vasassal szemben három szoros mérkőzést játszott, az első kettőt 3:2-re veszítették el a lila-fehérek, és a harmadik meccsen is sikerült egy szettet nyerniük. Ez nagy fegyvertény volt a jó erőkből álló Vasas ellen, és a folytatásban, a múlt hét végi Magyar Kupa-találkozókon is jó formát mutattak. Az elődöntőben, a későbbi kupagyőztes ellen, az első két szettet megnyerték, és végül a döntő játszmában maradtak alul, a bronzmeccsen, a szintén jó állománnyal rendelkező 1. MCM-Diamant Kaposvár ellen is öt szettben voltak kénytelenek meghajolni. Ezek az eredmények azt jelzik, hogy nem véletlenül végeztek az Extraliga alapszakaszában az első négy helyezett gárda mögött, hiszen bármikor okozhatnak meglepetést – mondta Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója

Ütőben

A Diósgyőr az Újpest ellen két tétmeccset játszott ebben az évadban, idegenben kikapott, hazai környezetben viszont nyerni tudott.

– A 2. fordulóban simán, három játszmában maradtunk alul velük szemben, igaz, október elején még gyerekcipőben jártunk az Extraligában. Aztán január végén, Miskolcon sikerült nyerni, nagy csatában, 3:2-re – mondta Toma Sándor, akinek közbevetettük, hogy ezen a meccsen Mojca Pene, aki azóta megsérült, még húzóember volt. – Sajnos, a szlovén légiósunk a negyeddöntőben bokaszalag-szakadást szenvedett, és ilyen sérülésnél nem lehet felgyorsítani a rehabilitációt, akkor kezdheti meg a munka komolyabb részét, amikor véget ért a szezon. Viszont Kovács Edina visszatért, és szépen, lassan formába lendült, az utóbbi hetekben egyre jobb teljesítményt nyújt. Rajta kívül Hortonra és Kundrákra számíthatunk ütőposzton, utóbbi ezzel visszatért az eredeti helyére. Úgy érzékelem, hogy a csapat egységes, és egyenletes teljesítményre képes, klasszisokkal jobban állunk, mint a szezon elején, úgyhogy kíváncsian várom, hogy tétkörnyezetben mire lesznek képesek a lányok. Úgy vélem, hogy a kohézió megvan, a játékosok akarnak, és ha nem is úgy sikerül majd minden, ahogy szeretnénk, ezek a meccsek jó fokmérők lehetnek a bajnokság utolsó szakasza előtt. Mojca kivételével a keret minden tagja egészséges, az utóbbi időszakban folyamatosan Covid-teszteken vett részt a csapat, és ezekből az derült ki, hogy hála Istennek eddig elkerült minket a koronavírus. Reméljük, hogy ez a fajta szerencsénk kitart az évad végéig.


A DVTK programja

Női röplabda Extraliga-rájátszás, 2. forduló, az 5-8. helyért

Március 21. (vasárnap), 18.00: Újpesti TE – Diósgyőri VTK

Március 24. (szerda), 19.00: Diósgyőri VTK – Újpesti TE

Március 27. (szombat), 18.00: Újpesti TE – Diósgyőri VTK

Március 30. (kedd), 19.00: Diósgyőri VTK – Újpesti TE (ha szükséges)

Április 2. (péntek), 18.00: Újpesti TE – Diósgyőri VTK (ha szükséges)

(A borítóképen: Hortonra nagyobb teher hárul)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!