alpesi síző

2021.02.21. 12:30

Ötödször világtornás

Az olaszországi Veneto tartomány legnépszerűbb centrumában zajlik az alpesi sízők vébéje.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A város 1956-ban írta be a nevét a sportág történetébe, akkor téli olimpiát tartottak a festői szépségű „paradicsomban”.

A főfutamért küzd

– Az ötödik felnőtt világbajnokságomon vagyok – mondta a vonal végén Kékesi Márton, a Mályiban élő alpesi síző, aki a közelmúltban szerzett diplomát a Testnevelési Egyetemen. – A két évente sorra kerülő esemény az ifjúsági vébéimmel együtt már a kilencedik nagy „tornám”. Nagyon örülök, hogy itt lehetek és újra teljes értékű egészségi állapotban vagyok. Persze még hátrányból indulok, mert a nemzetközi pontjaimon még nem tudtam javítani, ugyanis a súlyos sérülésemet követő hosszú kihagyásom miatt erre nem volt elegendő időm. Ennek az a következménye, hogy csak magasabb rajtszámmal nevezhettem.

Kékesi Márton, aki korábban már rajthoz állt a Dél-Koreában tartott téli ötkarikás viadalon, a szlalom és az óriás-műlesiklás kvalifikációs versenyén vesz részt. Az a célja, hogy a legjobb huszonötbe kerüljön, ekkor jutna az úgynevezett final futamba, amelyre esetében 2017-ben már volt példa.

– Kicsit fáj a hátam, mert sok edzésem volt Ausztriában és Mátraszentistvánon, ahol durva hó fogadott. A hátfájás egyébként tipikus síző betegség, de úgy érzem, hogy jó úton haladok.

A magyar csapat népes: a keretet négy nő és öt férfi alkotja. Kékesi Márton kijelentette: számára felemelő érzés, hogy világbajnokságon képviselheti a magyar színeket és szűkebb pátriáját.

A 34. helyen

Már lezajlott az óriás-műlesiklás selejtezője. A 113-as mezőnyből a legjobb 25 szerzett indulási jogot a pénteki főversenyre, amelyet Kékesi nélkül rendeznek, ugyanis „csak” az egyébként tiszteletre méltó 34. helyet szerezte meg.

(A borítóképen: Kékesi Márton az olaszországi világversenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!