Vegyész RC

2021.02.07. 09:30

Mentálisan rendben kell lenni

Kilencedik bajnoki meccsét vasárnap 17 órától idegenben játssza a VRCK férfi röplabdacsapata.

Molnár István

20210127 Kazincbarcika fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - LV Sport Pénzügyőr SE férfi Magyar kupa röplabda mérkőzés. képen: JUHÁSZ PÉTER #3

Forrás: ÉM

A barcikai extraligás férfi röplabdaegyüttes az előző fordulóban a MAFC-BME otthonában lépett pályára, és szenvedett 3:2-es vereséget, azt követően, hogy az első két játszmát megnyerte. Érthetően nem volt elégedett az 1 pont megszerzésével a borsodiak szakvezetője.

– Bosszús voltam, rosszul éltük meg ezt az eredményt és a korábbi vereségeket is, de tudtuk, tudjuk, hogy mindegyik ellenfél ellen nehéz ebben a bajnokságban, és minden szettben minden megtörténhet addig, amíg az véget nem ér – közölte Toronyai Miklós, a VRCK szakmai munkájának irányítója.

– Mindegyik korábbi rang­adónkon egy bizonyos pontig irányítottunk, megszabtuk a mérkőzés menetét, de aztán valami mindig megtört. Legutóbb, a MAFC otthonában a házigazda tudott vezetni az első és a második játszma közepéig, majd mi kerültünk fölénybe, és ezeket a szetteket meg is nyertük. A harmadik felvonásban azonban elveszítettük horvát légiós centerünket, Mihaljt, akire egy hirtelen rosszullét tört rá, ki is kellett mennie a teremből. A helyére saját nevelésű fiatal játékosunk, Péter M. érkezett, aki nem okozott csalódást, szépen szállt be, csinált pontokat, amiért akkor és utána is megkapta a dicséretet. A negyedik játékrész hajrájában kicsit elvesztettük a koncentrációt, ami már kihatott az ötödik szettre is. A vereség ellenére nem lehet egy rossz szavam sem a játékosokra, mert akarták a sikert, a győzelmet.

Önkritikusan viszonyulnak

Az Extraliga hét végi fordulójában, vasárnap 17 órától az LV Sport Pénzügyőr SE vendégeként lépnek pályára Árváék. A két gárda nagyon jól ismeri egymást, hiszen a Magyar Kupában egymás ellen elődöntőznek.

– Valóban, mind a két gárda nagyon sokat tud a másikról, kölcsönösen megvan a tapasztalat, nyitott könyvek vagyunk egymásnak – jegyezte meg Toronyai Miklós. – Éppen ezért gondolom azt, hogy a meccs azon fog eldőlni, hogy a játékosok mennyire lesznek mentálisan rendben, ki hogyan fogja kezelni az adódó szituációkat. Elkészülnek, elkészültek az elemzések, hogy kire, miben kell figyelni, biztos vagyok abban, hogy egy kiélezett, nagy csata lesz. Azokból a hibákból, amiket elkövettünk a múlt héten a MAFC-cal szemben, tanultak a srácok, minden egyes észrevételhez önkritikusan viszonyulnak. Mihalj múltkori gyomorrontása szerencsére hamar elmúlt, a bokája is egyre jobb, nagyon szeretne jól játszani, miként mindenki más is. A táblázatot vezető Pénzügyőr mögött öt csapat azért harcol, hogy bekerüljön az első négybe, ezek közé tartozunk mi is. Az eredménysort nézve látszik, hogy ebben a hónapban is több pontot elhullajtottunk, de a cél elérése szempontjából nincs semmi veszve, van még az alapszakaszból négy meccsünk, egy idegenben, három itthon, ezeken a találkozókon meg kell szereznünk a feladat teljesítéséhez szükséges pontmennyiséget.


A férfi Extraliga állása

1. LV Sport Pénzügyőr SE 9 3 5 1 – – – 27:7 26

2. MAFC-BME 9 2 2 2 1 2 – 22:15 17

3. Fino Kaposvár 7 1 4 – – 1 1 16:10 15

4. Vegyész RC Kazincbarcika 8 2 – 1 2 2 1 15:17 10

5. Dunaferr SE 8 1 1 1 2 2 1 15:18 10

6. Kecskeméti RC 8 2 – 1 1 3 1 14:17 9

7. Debreceni EAC 9 – – – – 2 7 2:27 0

(A borítóképen: A Vegyész (szemben) vasárnap a listavezető otthonában játszik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!