Tisztújító közgyűlés

2021.02.19. 08:00

Ismét bizalmat szavaztak Lehmann Tibornak

Lehmann Tibor szakmai alelnökként folytathatja.

Szűcs István

Nagyatád 20200808 Triatlon 2020 Extrememan Hosszútávú OB Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Rasovszky Kristóf

Fotó: Nemzeti Sport

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) a napokban tartotta meg tisztújító közgyűlését, ahol Lehmann Tibort, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjét, az országos szervezet eddigi szakmai alelnökének ismét bizalmat szavazott a tagság. Az MTSZ új elnökségébe még két tiszaújvárosi kötődésű sportember, Nagy Alpár és Török Dániel is bekerült. A MTSZ rendes, olimpiai ciklushoz igazodó tisztújító közgyűlését nagy érdeklődés övezte, ami vonatkozott a február 8-i, online formában megrendezett első fordulóra is, hiszen a részvétel meghaladta az ötven százalékot, ami korábban nem volt jellemző. A két jelölt közül a dr. Székely Mózes által levezetett közgyűlés meglehetősen nagy fölénnyel Szabó Zsoltot, Heves megyei országgyűlési képviselőt választotta meg elnöknek, Zahorecz Zsolt ellenében.

A társadalmi alelnöki posztért szintén két jelölt volt versenyben, melyben dr. Pozsgai Gábor, a Budaörsi Triatlon Klub edzője, civilben ügyvéd nyert, szintén Zahorecz Zsoltot megelőzve. A szakmai alelnöki poszt Kuttor Csaba, az Equilor Team Újbuda elnöke és az eddig is az országos sportági szövetség szakmai alelnökeként tevékenykedő Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője között dőlt el, az utóbbi javára. Ezután megkezdődött a fennmaradt négy elnökségi tag megválasztása, de valószínűleg az online lebonyolítás elhúzódása miatt a létszám a tagság ötven százalék alá esett, így be kellett rekeszteni a Közgyűlést. A február 12-én, pénteken megismételt közgyűlésen, ahol Lehmann Tibor volt a levezető elnök, folytatódott a választás. A 11 jelölt közül – több fordulóban – a következők kaptak bizalmat, hogy elnökségi tagként tevékenykedhessenek az MTSZ-ben: a tiszaújvárosi versenyeken nevelkedett, hosszú évek óta a nemzetközi triatlonban dolgozó Nagy Alpár, a tiszaújvárosiak egykori élversenyzője, Török Dániel, valamint a szintén komoly versenyzői tapasztalattal rendelkező Kis Gyula és Zahorecz Zsolt.

Konszenzus és összefogás

– A választás előtt már borítékolható volt, hogy nagy megújulás lesz, hiszen a korábbi elnökségi tagok közül mindössze hárman indultak újra, és ezzel párhuzamosan érezhető volt a tagság részéről az újításra való igény – fogalmazott Lehmann Tibor. – Az új tagok összetétele heterogén, így az utánpótlás-, az amatőr- és élsport, továbbá a technikai, nemzetközi területek és az üzleti élet képviselői egyaránt jelen vannak. Jelentős fiatalítás is végbement, ami biztosítéka lehet az új elnökség lendületes indulásának. Minden induló, így a megválasztott tagok is hangsúlyozták sportági stratégia frissítését, a szolgáltató szövetség kialakítását, az egyesületek támogatását, az átláthatóság biztosítását, a konszenzus és öszszefogás fontosságát. Az új elnökség gyors, látványos intézkedéseket tervez, amire szükség is van a közeledő triatlonidény miatt. Több mint 1000 utánpótlás-versenyző készül a szezonra, illetve az összes kiadott versenyengedély száma 4500 felett van, ami a sportágak között, országos szinten is jelentős. Kimagasló nemzetközi eredményekkel a hátunk mögött, 2-2 női és férfikvóta reményében bizakodva várjuk a tokiói olimpiát. Az elnökség és a tagság célja rövid és hoszszú távon egyaránt a magyar triatlon nyugodt, biztos hátterének megteremtése, melynek köszönhetően tovább gyorsulhat a sportág fejlődése.

(A borítóképen: Rövidesen indul a szezon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!