Mezőkövesd Zsóry FC

2021.02.02. 08:00

Cseri nélkül is jók lehetnek

Kedd este vendégként küzd a bajnoki pontokért a fürdővárosiak futballcsapata.

Kolodzey Tamás

Mezőkövesd 20210130 labdarúgás NB1 NBI Mezőkövesd Újpest UTE Fotó Földi Imre Nemzeti Sport csapat öröm

Forrás: MW

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 19. fordulója keretében ma 20 órakor kezdik a Mol Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amelynek esélyese a hazai együttes, ez azonban nem jelent semmit.

Bármi megtörténhet

Az élvonalban ugyanis az elmúlt napokban számtalan váratlan eredmény született, bizonyítva, hogy a tizenkét csapatos mezőnyben bárki, bárhol és bárkit legyőzhet. A DVTK például idegenben múlta felül a Bajnokok Ligájában szerepelt és hazai környezetben évek óta veretlenségét őrző Ferencvárost, de arra is kevesen számítottak, hogy a Budapest Honvéd éppen annak a Mol Fehérvár FC-nek az otthonában diadalmaskodik, ahol kedden este a dél-borsodiaknak lesz jelenésük.

A szerzett gólok számából kiindulva az otthoni gólfelelősök és a látogatók elhárítóinak juthat főszerep: a székesfehérváriak eddig negyvenkétszer vették be ellenfeleik hálóját, és ezzel a mutatójukkal toronymagasan kiemelkednek, így Pintér Attila alighanem alaposan megszervezi majd csapatának hátsó alakzatát. A 2020/21-es bajnokságban a felek egyszer találkoztak: október 25-én a Mol Fehérvár FC 2–1-re nyert szűkebb pátriánk kisvárosában. Ezen a meccsen még Kuttor Attila irányította a sárga-kékeket, akik akkoriban leszálló ágban voltak.

Nincs veszítenivalója

A látogató minden kétséget kizáróan magára talált Pintér Attila érkezése óta. Az egykori szövetségi kapitány kétharmados mérlege több mint kiváló. Együttese jócskán eltávolodott a kieső zónától, ennek következtében kedden nyugodtan futballozhat, nincs veszítenivalója, ponttal vagy pontokkal viszont nagyon sokat nyerhet.

– Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az egyik bajnokesélyes csapat otthonában fogunk játszani – mondta a szakvezető, majd hozzátette: – Ugyanakkor nem feltartott kezekkel lépünk pályára. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, ennek jegyében Fehérváron is megpróbálunk eredményesek lenni, bízom benne, hogy pontot vagy pontokat tudunk szerezni. Ellenfelünk nagyon erős játékoskerettel rendelkezik, nem szeretnék kiemelni senkit, a csapatot válogatott labdarúgók alkotják. Remélem, hogy a találkozó a mi elképzeléseink szerint alakul.

A válogatott besárgult

A vendégeknél a válogatott Cseri öt sárga lapja miatt nem szerepelhet (helyére akár az a Karnitski kerülhet, akit Pintér Attila a múlt szombaton éppen Cseri helyére küldött be a 83. percben), Lakvekheliani, Serderov és Szeles pedig sérülés miatt hagyja ki a fordulót. A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Katanec, Vadnai – Besirovic, Karnitski, Berecz, Martic – Vutov, Jurina.


A Mezőkövesd Pintérrel

A matyóföldiek Pintér Attila irányításával eddig nyolc mérkőzést játszottak. Mérlegük: 5 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 16 pont (a megszerezhető és a megszerzett pontok alapján ez 66,66 százalékos arány), 11-10-es gólkülönbség. A jelenlegi szakvezető eredménysora:

11. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 0–1

12. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 2–1

13. forduló: Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC 3–0

14. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 4–3

15. forduló: Budafoki MTE – Mezőkövesd Zsóry FC 0–1

16. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás AFC 1–0

17. forduló: Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC 0–0

18. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 3–2

(A borítóképen: Legutóbb az Újpest FC-t győzte le a Mezőkövesd Zsóry FC együttese (kékben))

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!