ökölvívás

2021.01.28. 15:00

Mezővári is táborozott a debreceni fellépés előtt

Egy hetet Dunaújvárosban töltöttek a magyar női ökölvívó-válogatott tagjai.

Molnár István

Forrás: MÖSZ

A női ökölvívó-válogatott intenzív kesztyű­zésekkel készült a közelgő Bocskai-emlékversenyre a dunaújvárosi edzőtáborban; a hajdúsági megméretés lesz a hölgyek első nemzetközi tornája 2020 márciusa óta. A táborban kilenc bunyós vett részt, közte a Sárospataki TC sportolója, Mezővári Kinga (60 kg) is, az újvárosi napokat Ancsin Katalin és Seres Attila szövetségi edzők vezették. A korábban junior Eb-bronz­érmes Lakotár Hanna koronavírus-tesztje az érkezéskor pozitív lett, így edzőjével, Finesz Ernővel együtt haza kellett utazzanak, karanténba. A tavalyi győri magyar bajnokság legjobb női ökölvívójának választott Mezővári nem volt egyedüli résztvevő a súlycsoportjában, együtt vett részt rajta az ugyancsak 60 kilós, az európai olimpiai kvalifikációs tornán még versenyben lévő soproni Pribojszki Kata is.

Mezővári Kinga tehát a múlt héten hétfő és péntek között tartózkodott a Duna-parti városban, és az alábbiakat osztotta meg az Északkal.

– A célja ennek a tábornak az volt, hogy a válogatott kerettagok egy helyen legyenek egy rövid időre, és segítsék egymás munkáját, a felkészülést a Bocskai-emlékversenyre – kezdte a zempléni bunyós. – Szó volt arról, hogy eljön hozzánk az algériai csapat, de az utolsó pillanatban lemondták a részvételt. Normál edzettségi állapotban érkeztem Dunaújvárosba, hiszen gyakorlatilag végig tréningeztem decemberben is, csak az ünnepek miatt volt két hét kihagyás, akkor nem voltak klubedzések, viszont futottam és erősítettem. Az új esztendőben január 4-én kezdtük el a foglalkozásokat az edzőmmel, Szabó Terézzel.

Reményekkel telve

A Sárospataki TC magyar bajnoka hozzátette, az újvárosi napok alatt – a vírushelyzet miatt – gyakorlatilag sehová nem járhattak az edzőtermen és a szállodán kívül, az edzésekre busszal szállították őket.

– Remek hangulatban teltek a tréningek, Katával jókat csatáztunk, itt most tényleg nem az volt a cél, hogy megmutassuk, ki a jobb, hanem hogy támogassuk a másikat. Volt fáradtság, izomláz, de ez normális velejárója az edzéseknek. Beteg, sérült nem vagyok, úgyhogy reményekkel telve tekintek az év elé.

A már többször említett debreceni viadaltól az alábbiakat várja Mezővári Kinga.

– A válogatott kerettagok számára kötelező a részvétel a Bocskain, amelyre szerettünk volna a hétvégén Szikszón sorra kerülő XIXO Kupán hangolódni, azonban a járványhelyzet miatt ezt nem engedélyezte a keretorvos – árulta el a patakiak öklözője. – Debrecenben Kata és én is ott leszünk a 60 kilogrammban, egyelőre nem tudom, hogy ki lehet az első ellenfelem, hiszen hiába van nevezés, az, hogy ki indul pontosan, csak az ottani mérlegelést követően fog elválni. Szeretnék jól bokszolni, és ha összetalálkozunk egymással, most már élesben, akkor győzni.

Mezővári Kinga munka mellett műveli a sportágat, délutánonként mostanság heti háromszor másfél órát tölt az edzőteremben, de vannak egyéb kiírt feladatai is.


A Bocskairól

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) legfontosabb idei, hazai rendezésű felnőtt eseményére február 7-e és 13-a között kerül sor Debrecenben. Az első versenynap február 8-a, míg a döntőket 12-én rendezik meg, így a Bocskai-emlékverseny ötnapos lesz idén. A közelgő esemény a koronavírus-járvány nehézségei ellenére is megrendezésre kerül.


Edzők mondták

Ancsin Katalin: ,,A Bocskai-emlékverseny előtt reményt keltő a lányok pillanatnyi formája, mindannyian nagy erőbedobással indították a közös munkát. Mindenkin éreztem az erős motivációt, magas a bizonyítási vágy, bízom benne, hogy a Bocskain is képesek lesznek maradandót alkotni. Néhányan kevesebbet kesz­tyűztek eddig, többet készültek fizikailag, ezt igyekeztünk pótolni.

Seres Attila: ,,A klubedzőknek besegítettünk ezzel az egyhetes dunaújvárosi edzőtáborral, éles kesztyűzésekkel készültünk a fontos idei megmérettetésekre. A közös edzőtábor egy alapos rásegítés a Bocskaira. A válogatott keretbe meghívott lányok az ünnepek alatt sem álltak le, így mindannyian jól bírták a sorozatterhelést Dunaújvárosban. A felkészülési időnek megfelelő fizikai, technikai és mentális állapotban vannak.”

(A borítóképen: A Dunaújvárosban edzőtáborozók, balról az ötödik Mezővári Kinga)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!