DVTK

2021.01.26. 11:00

DVTK: még David Vanecek is érkezik a Puskás AFC-ből?

Újabb labdarúgó érkezhet a tabella utolsó helyén álló Diósgyőri VTK labdarúgócsapatához.

Forrás: PFLA

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

Az elmúlt hetekben nagy vérátömlesztés történt Diósgyőri VTK NB I.-es labdarúgó-együttesénél, nyolc új játékos és háromfős szakmai stáb érkezett. A sereghajtó gárdához hat horvát labdarúgó mellett egy-egy bosnyák–magyar és észt játékos csatlakozott, közülük hatan már bemutatkoztak tétmérkőzésen. Grgic, Milovic, Soldo és Zivulic a múlt heti mindkét bajnoki meccsen kezdőként pályára lépett, a bosnyák–magyar Suljic mindkétszer csere volt, Marint pedig vasárnap, a Paks elleni bajnokin cserélte be Zoran Zekic vezetőedző. Ez utóbbi találkozón a kapus Malenica már kispados volt, a bal oldali észt védőt, Pikket viszont még nem próbálta ki a szakvezetés (úgy tudni, hogy a 27 éves labdarúgó szerződésére még az előző vezetőedző, Geri Gergely tett javaslatot).

A Diósgyőr bár bravúrral kezdte az évet, és a múlt héten szerdán a listavezető Ferencvárosi TC otthonában 1–0-s győzelmet aratott, vasárnap a Paksi FC vendégeként viszont 2–1-re kikapott. Az utóbbi meccsen látottak felerősítették a DVTK háza táján azokat a hangokat, amelyek szerint nemcsak a hátsó alakzatra, hanem a támadószekcióra is ráfér a frissítés.

Nem tett le

A múlt héten még elérhetőnek tűnt a német másodosztályban szereplő VfL Bochum csatárának, Novothny Somának a megszerzése; úgy tudjuk, hogy a két klub részéről megvolt a megegyezés a kivásárlási árban és a játékos és a Diósgyőr közötti szerződés tekintetében is, de végül a német klub vezetése úgy döntött, hogy mégsem adja, engedi el a támadót.

A DVTK ennek ellenére nem tett le arról, hogy csúcs­éket, középcsatárt igazoljon, ugyanis ezen a poszton a jelenlegi keret tagjai közül tulajdonképpen senki nem jelent megnyugtató megoldást. Az Észak információja szerint a Puskás AFC cseh csatára, a 29 éves, 193 centi magas labdarúgó David Vanecek teheti át székhelyét Felcsútról Diósgyőrbe, rövid időn belül.

(A borítóképen: David Vanecek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!