Aluinvent-DVTK

2020.12.21. 12:00

Létezik vállalható vereség is

Szombaton este hazai környezetben szenvedett vereséget az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

Az NB I.-es női bajnokság 16. fordulója keretében a pillanatnyilag listavezető szekszárdiak látogattak a miskolci városi sportcsarnokba. Érdekesség, hogy a vendégek közül öten korábban a piros-fehéreknél is szerepeltek.

Külön meccset vívtak

Goree lefordult, duplázott, majd védőlepattanót szerzett, aztán a DVTK dobott két duplát, egyet ráadással büntetővel megfejelve. Nagyon sokat mozogtak a párok, így sok volt a személyi kontaktus is (két perc alatt már hat). Néhány labda beszédült a gyűrűbe, majd a 4. percben Miklós M., aztán Aho N. triplái következtek. Elegánsan felülbírált téves bírói ítélet után 10–13-nál Földi Attila kért időt. Pár eladott hazai labda jött, a kékek pedig saját palánkjuk alatt összekaparták a lecsorgókat. Miklós M. hibátlan távolijával 10–18 lett, és ettől Gereben is kedvet kapott, szépen tempózott. A célt tévesztett szekszárdi labdák a piros-fehérek felzárkózását hozták (8. perc: 16–20). Hayes eladott labdáját, majd belemenését láttuk, de Mokangóval pompás össz­játékot adott elő, és ezzel javított (19–21). Mokango és Goree egyébként centerben vívott külön meccset, a büntetődobások meg potyogtak, jobb vendégszázalékkal.

Sokat kaptak

A második negyedet gyors gólokkal kezdte a DVTK (24–26), így időkéréssel állította meg lendületüket a KSC trénere. Medgyessy nehezen szabadult a labdától, önzetlenségére is ráfizetett, az Atomerőmű pedig visszahizlalta fórját. A 13. percben már huszonegy fault állt a játékosok neve mellett.

A palánk alatt jól dolgozott az Aluinvent, amely tapadt az ellenfelére (30–33). Kierőszakolt közeli és középtávoli pontokkal tartotta fórját a dunántúli gárda, miközben Goree élt fizikai fölényével (16. perc: 33–38). Friskovec könnyű ziccere és Skoric hármasa után már 10 ponttal léptek meg a szekszárdiak, akik a nagyszünet előtt leindításból gyarapították pontjaik számát (34–47). Ekkor megtorpantak Zeléék, és öt támadásukból semmit nem hoztak ki, ennek ellenére kritikát jelentett a DVTK védőmunkájára nézve, hogy egy félidő alatt 47 pontot kapott.

Hozták a negyediket

A nagyszünet után 7 másodperc kellett Bálint R.-nek a triplához, aztán Goree is addig forgolódott a palánk alatt, amíg összehozott egy duplát. A hazaiak lemaradtak Bálint R.-ről, ő köszönte szépen; később nem értették meg egymást Medgyessyék, és csúnyán eladták a labdát. Aho N. és Kányási négy-négy személyinél tartott, őket leültette Földi Attila, Pusztai pedig két triplával vétette észre magát. Ebben az időszakban nem ment olyan jól a célzás, sok támadás is zátonyra futott. Medgyessy ajtó-ablak ziccert rontott, a válasz pedig nem maradt el (28. perc: 55–69), és ekkor már csökkentek a Diósgyőr esélyei. Az AKSC egy akcióját négyszer is megismételhette, mert saját labdáit rendre megkaparintotta, sőt a DVTK olyan támadások után is gólt kapott, hogy játékosai háttal álltak a labdának.

Tempót váltott és rohanni kezdett mindkét csapat, persze a hazaiakat sürgette az idő múlása, de Djokic mégis időt kért, mert nehezen viselte a kapkodást. A futás némileg az itthoniaknak kedvezett (36. perc: 73–83), a további felzárkózás azonban

a sok pontatlanság miatt elmaradt. A Szekszárd valamennyi fontos mutatóban (2 és 3 pontos dobások, büntetők, lepattanók) jobb százalékot értek el, és három negyedben felülmúlták vendéglátójukat, de ezúttal dicséretet érdemeltek a vesztes diósgyőriek is.


Aluinvent-DVTK – Atomerőmű KSC Szekszárd 79–93 (20–26, 19–21, 18–27, 22–19)

Miskolc, nézők nélkül. V.: Praksch, Nagy V., Varga-Záray

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (16), Kányási (2), Aho N. (6/6), HAYES (18), Kiss A. (2). Csere: PUSZTAI (20/9), Vukov (2), Mokango (11), Tóth F. (2). Vezetőedző: Földi Attila.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Theodoreán (–), MIKLÓS M. (6/6), FRISKOVEC (19/12), SKORIC (16/6), GOREE 24.

Csere: Bálint R. (5/3), Szabó F. (–), Krnjic (11), Studer Á. (5/3), Gereben (3), Zele (4). Vezetőedző: Zseljko Djokic.

Kipontozódott: Theodoreán a 36., Hayes a 38. percben.

Földi Attila: – Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez. Az eddigi mérkőzéseink közül mi most játszottunk a legjobban. A szekszárdiak kitűnően dobtak, ráadásul a kulcspillanatokban is mindig betaláltak. Annak ellenére sem éreztem rossznak

a csapatomat, hogy hazai környezetben 93 pontot kaptunk, ugyanis vendégünk talán a szezon legjobbját nyújtotta. Így ki lehet kapni, ahogyan mi kikaptunk, ugyanis az utolsó pillanatokig küzdöttünk, harcoltunk és mindent kiadtunk magunkból. Abban hiszek, hogy hamarosan a szerencse is ránk mosolyog, és a befektetett munkánk az eredményekben is megmutatkozik.

Zseljko Djokic: – Nagyon fontos volt, hogy kiharcoljuk a győzelmet. Támadásban kreatívak voltunk, viszont védőmunkánkat kritika illeti, hiszen sok pontot kaptunk. Sajnos nehéz ilyenkor dolgozni, hiszen mindenféle probléma áll elő napról napra, de megyünk tovább, és ez a siker újabb lendületet adhat nekünk.

(A borítóképen: Kiss A. (fehérben) bújna ki két vendégjátékos között)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!