NB III.

2020.12.29. 09:00

Január elején dőlhet el

A Sajóbábonyi VSE-nél bíznak abban, hogy a szezon végén el tudják érni a bennmaradást.

Molnár István

20201004 Sajóbábony fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Sajóbábony VSE - Salgótarján BTC NBIII labdarúgó mérkőzés.

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

Idejekorán véget ért az őszi szezonja a labdarúgó NB III. Keleti csoportjában szereplő Sajóbábonyi VSE-nek. A Miskolchoz közeli település együttese ugyanis az utolsó őszi, 21. fordulóban játék nélkül vesztette el a 3 pontot a Jászberényi FC ellen azok után, hogy az a csata december 6-án elmaradt, nem tudott (volna) rá kiállni a borsodi gárda. Az SVSE hivatalos indoklása az alábbi volt: „Az MLSZ-t egyesületünk elnöke tájékoztatta, miszerint az eddig is szűkös keretünket az utolsó, Gyöngyös elleni bajnoki mérkőzés óta eltiltások sújtják és sérülések tizedelik, valamint a Covid-vírus pár játékosnál kimutatható. Vasárnap 7 felnőtt labdarúgó játékára számíthatott volna a vezetőedzőnk... A szövetség a részünkről kért halasztást elutasította, és a mérkőzés három pontját az ellenfél javára írta. A negatív döntést tudomásul vettük és elfogadtuk.”

Mentek menet közben

– Sajnáltuk, hogy elmaradt ez a mérkőzés, jó lett volna játszani, de nem láttuk volna értelmét kiállni egy nagyon fiatal, foghíjas gárdával. Az alapcsapatból ugyanis heten hiányoztak különböző okok miatt, s félő volt, hogy felforgatott felállásban beleszaladnánk egy nagy arányú vereségbe, aminek nem akartuk kitenni a rendelkezésre álló játékosokat és magát a klubot sem. A szövetség határozata szerint mindenképpen pályára kellett volna lépni, a 2020-ra kiírt találkozókat meg kellett rendezni az idén – tette hozzá Hronyecz Norbert SVSE-elnök.

A bábonyiaknál egyébként menet közben edzőváltás történt, november 17-én bejelentették, hogy szerződést bontottak az addigi trénerrel, Vígh Ferenccel, és a hátralévő fordulókban az addigi asszisztens edző, Dávid Zoltán látta el a vezetőedzői feladatokat.

– Vígh Ferenc a maximális odaadással vetette bele magát a munkába, és igyekezett a lehető legtöbbet kihozni a csapatból – mondta Hronyecz Norbert. – Meggyőződésem, hogy ha az a keret együtt marad, akkor most 5-6 ponttal több lenne a nevünk mellett, de sajnos menet közben több labdarúgótól elköszöntünk, így leszűkültek vezetőedzőnk variációs lehetőségei. Elmaradtak az eredmények is ezáltal, úgyhogy lépnünk kellett.

Öt főt igazolnának

Arról, hogy ki vezetheti az SVSE-t a tavaszi szezonban, az alábbiakat nyilatkozta a klub irányítója.

– Erről most még korai lenne bármit is nyilatkozni, és nem is szeretnék. Vannak tervek, ötletek, személyek, de leghamarabb ez a kérdés január első napjaiban dőlhet el véglegesen – közölte Hronyecz Norbert.

A csapat nyilvánvalóan szeretne bennmaradni az NB III.-ban, így a jelenlegi helyezéssel és a pontmennyiséggel mindenki, így az elnök is elégedetlen.

– Ez így van – értett egyet Hronyecz Norbert. – Pár embertől többet vártam, reméltem, elsősorban a hozzáállás terén, amit ki is nyilvánítottam. A tél folyamán mindenképpen erősíteni szeretnénk, nagyjából öt főben gondolkodunk. Stabilabbá akarjuk tenni a védelmet, a védekezést, hiszen a statisztikából látszik, hogy rengeteg gólt kapunk.

Köszöni a támogatást

Az NB III.-ból, mindegyik csoportból öt-öt csapat (16–20. helyezettek) búcsúzik az évad végén, illetve a három csoport legrosszabb mutatóval rendelkező 15. helyezettje.

– A hátrányunk a 15. pozí­ciótól nem túlságosan nagy, és mindenképpen szeretnénk ledolgozni. Mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy a városnak a következő bajnokságban is NB III.-as együttese legyen. Így, az év végén szeretném megköszönni a munkáját mindenkinek, aki bármilyen formában segítette az SVSE-t, a támogatást az önkormányzatnak, a képviselő-testületnek, továbbá Kiss Lászlónak – zárta nyilatkozatát Hronyecz Norbert.

(A borítóképen: A sajóbábonyiak célja az NB III.-as szereplés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!