Vegyész RC

2020.12.07. 18:00

Izgalmas szettek, VRCK-siker

A Kistext SE vendégeként a Magyar Kupa negyeddöntőjében szerzett előnyt a VRCK csapata.

Tóth Zoltán

20201017 Kazincbarcika fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE röplabda mérkőzés a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő 2. mérkőzése Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban. képen: BIBÓK BALÁZS #4 DUDÁS TAMÁS #1

Forrás: MW

Fotó: Vajda János

Bár osztálynyi különbség van a Kistext SE és a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatai között – igaz, ez jövőre változhat, hiszen a házigazdák utcahosszal vezetik az NB I. liga tabelláját –, Weczera Csaba, a fővárosiak mestere úgy fogalmazott a Magyar Kupa-negyeddöntő szombati első felvonása előtt, hogy szeretnék folytatni a bravúrsorozatot. A fővárosiak ugyanis a nyolc közé jutásért az extraligás Dunaferr SE-t vágták kupán.

Fej fej mellett

A meccs elején hazai találatok után Mineiro ütése, majd ász nyitása hozta a barcikai pontokat (2–2). Egy ide, egy oda, sokáig egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kicsikarni. 11–11 után egy bravúros vendégsáncolás után lépett meg két ponttal a vendégcsapat, és mert Gönczi hosszúra ütötte a lehetőségét, Weczere Csaba időkéréssel próbált rendet tenni (11–14). Ciupa percei következtek, aki előbb ütéssel, majd ász nyitással szerzett pontokat, mire ki is kérte második idejét a hazai mester (12–17). Mintha ez hatott volna a fővárosiakra, két pontra közelítettek, de Mineiro megálljt parancsolt, majd Mihalj is felavatta az aréna parkettjét egy hatalmas bombával (18–21). Az alacsony mennyezet sem a Vegyésszel volt, de Ciupa, majd Juhász P. bombái a szett végét jelentették.

Felváltva

A második játékrész elején is felváltva estek a pontok, néha gyönyörű játék, néha rontott nyitás után vagy éppen blokkról lecsorgó labdából. Mihalj bombájának nem találták ellenszerét a hazaiak, és Mineiro is remekelt, először ment két ponttal a Vegyész, de elég volt egy rossz nyitás, ismét egálból (8–8) folytathatták a csapatok. Árva ütését blokkolta a sánc, és máris kettővel vezetett a Kistext, időt is kért Toronyai mester. Mihalj, majd Dudás pontjaival jött fel a Vegyész, de két ízben is vendégblokkról lecsorgó labdákkal, majd egy hatalmas Gacs-bombával húzott el a hazai gárda (16–13). Néhány vitatott pont volt itt és ott, de aztán sikerült egyenlítenie a sárga-kékeknek, mire ismét Toronyai kért szünetet. Paez hálóban kikötő szervája után még a hazaiak voltak előnyben (20–19), de Ciupa ásza és Bokor rontása után már

a Vegyésznél volt a vezetés (20–22), mire Weczera is rendezni akarta a sorokat. Mázlis hazai pont után Paez nem kegyelmezett, Bibók pedig ász nyitással zárta le a mérkőzés e szakaszát.

Látványos menetek

A harmadik – mint kiderült, záró – felvonás eleje is váltott pontokat hozott, Mineiro, majd Bibók ütései értek célt (5–7), majd ismét vitatták a felek a bírói ítéletet, Juhász P. találatát vette el ugyanis a sípos. Aztán a barcikai támadó újabb bombával bizonyított, és mert Ciupa is hozzátett egyet, már néggyel ment a Vegyész, mire a hazaiak vezetőedzője időt kért. Nem sokra ment vele, két remek pontot szerezve már hat volt a vendégek előnye. Ekkor támadt fel poraiból a Kistext, Gacs és Erki volt elemében, és alaposan megközelítették a vendégcsapatot (16–18), ezért Toronyai Miklós kívánta rendezni a sorokat. Ravasz ejtés hozta a barcikaiak 21. pontját, de Paez nyitása a hálóban kötött ki; ám szerencsére Juhász P. újabb, parkettaszaggató bombája nyomán már hárommal ment a Vegyész (20–23). Két hazai pont után Szalai nyitást rontott – Gacs fejét találta telibe –, végül Ghazal a hálóba ütött – ezzel nyert a Kazincbarcika csapata.


Kistext SE – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-21, -22, -23)

Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Halász T., Bibók F.

Kistext SE: Török 1, Chamone 12, Gacs 16, Bokor 6, Erki 5, Gönczi 2. Csere: Farkas (libero), Szalai 2, Ghazal. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Vegyész RC Kazincbarcika: Juhász P. 8, Paez 1, Mineiro 11, Ciupa 11, Mihalj 7, Árva 5. Csere: Dudás (libero), Bibók 5. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Weczera Csaba: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, de kiderült, nagy falat még számunkra a többszörös bajnok Vegyész. Mindhárom szettben rajtuk voltunk, de a végjátékok labdabiztonságában jobbak voltak a vendégek. Készülünk a visszavágóra!

Toronyai Miklós: – Másfél hónapos kihagyás után úgy gondolom, nem játszottunk rosszul. Szerencsére az első két szettben akkor is tudtunk újítani, amikor ránk jött a Kistext, ezt jó volt látni. A harmadik játékrészben előjött a hosszú kihagyás, kicsit fejben elfáradtunk, jelentős előnyt herdáltunk el. Azon kell dolgoznunk, hogy ilyen ne fordulhasson elő.

A visszavágót 2021 januárjában játszhatják Kazincbarcikán.

(A borítóképen: Bibók (balra) és Dudás sánca)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!