Év sportolója

2020.12.23. 12:30

Idén is a legjobbakat keressük!

A Borsod Online és az Észak-Magyarország az idén is meghirdette az Év sportolója játékot.

Fotós: Kozma István

Fotós: Kozma István

A Borsod Online látogatói és az Észak-Magyarország olvasói dönthetnek arról, hogy kik legyenek a 2020-as esztendő legjobb megyebeli sportolói, csapatai és edzője – kétfordulós szavazás útján. A játékot hét kategóriában hirdettük meg: a felnőtteknél a legjobb férfi, valamint női sportolókra és csapatra, utánpótlás vonalon szintén a nemek legjobbjaira (leány, fiú), továbbá csapatra lehet szavazni és a legjobb edzőt is keressük.

Játékunk során – amolyan kezdő lépésként – szerkesztőségünk valamennyi kategóriában öt-öt sportolót, csapatot és szakembert jelölt arra a listára, amelyre első körben majd szavazni lehet (2021. január 5-től). De nem csak rájuk, a szerkesztőségünk által jelölt kategóriánkénti ötökre lehet majd voksolni, ugyanis január 4-én délig bárkinek lehetősége van arra, hogy további jelölteket állítson a facebookon, postai úton beküldött levélben, az Észak-Magyarországból kivágott szelvényen (3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3.), vagy e-mailben. A boon facebook oldalán és a cikk alatti komment részben is várjuk a jelöléseket.

Fontos tudnivaló, hogy kizárólag olyanokra fogadunk el jelöléseket, akik 2020-ban valamelyik megyebeli sportszervezet színeiben sportoltak, vagy edzősködtek.

A szavazásról

A jelöltek január 5-én egy szavazólistára kerülnek fel, és ettől a naptól kezdve egy héten át lehet voksolni az első körben, amelynek során a tét az, hogy a mezőny mind a hét kategóriában öt-öt versenyzőre (egyéni sportolóra, csapatra, edzőre) szűkül. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2020. január 12-én, 12 órakor zárul az elődöntő, és azok, akik ekkor a kategóriák első öt helyén állnak, bejutnak a döntőbe.

A voksolás második körére, amelynek végén ismertté válnak a győztesek, január 14-e és 21-e között (déltől délig) kerül sor. Ebben a fordulóban az állva maradottak tiszta lappal indulnak, ugyanis az elődöntőben kapott voksokat nem vesszük figyelembe a döntőben. Az egyes kategóriákban az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja a már említett egy hét alatt.

A kategóriák legjobbjai részére díjakat adunk át.


Az Év sportolója 2021 menete

2020. december 23. – 2021. január 4.: jelöltállítás

2021. január 5. – 2021. január 12.: a szavazás 1. fordulója, elődöntő

2021. január 14. – 2021. január 21.: a szavazás 2. fordulója, döntő

(A borítóképen: A tavalyi díjazottakról készült csoportkép)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában