Kézilabda

2020.12.05. 13:30

Az ózdi éveire gondol a legszívesebben vissza

A megyei kézilabdaélet egyik legszínesebb egyénisége Barnóczki László.

Kolodzey Tamás

Forrás: KT

Miskolcon kezdte pályafutását, a Vörös Meteor NB I/B-s csapatának oszlopos tagja volt, aztán 1987-től 1995-ig az Ózdi Kohászban és az Ózdi KC-ben kézilabdázott, együtteseivel több éven át az élvonalban is szerepelt.

Marosi hívta

– Szinte minden poszton szolgáltam ezt a sportágat – mondta, majd hozzátette: –, voltam szélső, irányító, de ha kellett, beállóként küzdöttem, a labdát azonban csak jobb kézzel tudtam megjátszani. Ózdi éveimre gondolok vissza a legszívesebben, szűkebb pátriánk második legnagyobb városának egyesületéhez a legendás Marosi István, a hajdani világválogatottból elnökké vált sportvezető hívott.

Barnóczki László 1974-ben ismerkedett meg a műfajjal (első edzője a Miskolci Sport­iskolában Bacsa Tibor volt), és három évtizedes pályafutását az Alsózsolca NB II.-es gárdájában 2004-ben zárta le.

– A kézilabdától nem tudok elszakadni, számomra ez a sportág maga az élet – folytatta. – Rengeteg egykori csapat- és tablóképen vagyok látható, és amikor a kezembe kerülnek ezek a fotók, rendre felelevenednek bennem a kitörölhetetlen emlékek. Most a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szövetségben ügyködöm, 2018 nyarától a versenybizottság elnöke vagyok. A járvány miatt idén sok gonddal és bajjal küszködtünk, most viszont abban bízom, hogy a 2021-es esztendő már zökkenőmentes lesz.

(A borítóképen: Barnóczki László versenybizottsági elnök)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!