Aluinvent-DVTK

2020.12.19. 12:30

A Szekszárd, nem tudni, kikkel

Nem lehet tudni, hogy milyen kerettel érkezik a Szekszárd a miskolci bajnokira.

Berecz Csaba

20201212 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Aluinvent-DVTK – Uni Győr Mély-Út NBI női kosárlabda mérkőzés. képen: Pusztai Petra #3

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Vajda János

A női kosárlabda NB I. 16. fordulója keretében szombaton 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – AKSC Szekszárd mérkőzést rendeznek, a pandémia miatt ezúttal is nézők nélkül, zárt ajtók mögött.

A két együttes ebben az évadban egyszer már megmérkőzött egymással, október 18-án Szekszárdon 10 pontos hazai győzelem született (67–57). A játékoskeretek alapján a tolnai csapat tűnik esélyesebbnek, de ez egy másik meccs lesz, diósgyőri részről biztosan több új szereplővel, hiszen Szekszárdon például a vezetőedző, Földi Attila sem lehetett jelen koronavírusos megbetegedése miatt.

– Ez egy nagyon érdekes mérkőzés lesz, biztosan más, mint a szekszárdi, ami nem jelenti azt, hogy azt a meccset, annak a bajnokinak a tanulságait ne lehetne, nem kellene felhasználni – mondta Földi Attila. – Az ellenfél edzője, felfogása nem változott, úgyhogy kemény csatára számítunk. Szeretnénk a lehető legjobb formánkat mutatni, és függetlenül attól, hogy a dobogóra esélyes csapatok között tartják számon a Szekszárdot, az nem fordulhat elő, mint ami a Győr ellen volt, hogy ha mégis úgy alakul a meccs, hogy fölénk kerekedik az ellenfél, nem engedhetünk ki a végjátékban, az utolsó másodpercig küzdenünk kell.

Kérdéses

A diósgyőri szakvezető arról is beszélt, hogy a DVTK sem ugyanaz a csapat lesz, amelyik Szekszárdon pályára lépett, hiszen Vitola már nem a piros-fehérek kosarasa, szemben Keyonával, aki azóta érkezett.

– Őszintén szólva elég nehéz készülni most az ellenfélből, mert kiszámíthatatlan, hogy milyen kerettel érkeznek – mondta Földi Attila. – A legutóbbi bajnokijukon, szerdán, a BEAC vendégeként csak az utolsó negyedben döntötték el a maguk javára a meccset, leginkább azért, mert akkor a teljes centersoruk hiányzott. És bár Goree és Zele az ezt megelőző, múlt hét végi mérkőzésükön pályára léptek, de például Krnjic és McCall legutóbb október 24-én játszott bajnokit. Mi azért arra készülünk, hogy ellenük mindenki lesz, a kérdés az, hogy akik eddig nem, vagy csak kevesebbet játszottak, mire lesznek képesek. Nem tudjuk, hogy előre viszik-e ellenfelünket az új beszállók, vagy inkább lassítják majd a játékukat. Nehéz esélyt latolgatni, de ha csak szigorúan a játékoskeretet nézzük, a bajnokság egyik legerősebb csapata a Szekszárd. Megpróbálunk mindent megtenni, ha nem engedjük őket a saját játékukat játszani, akkor lehet esélyünk, de el kell addig jutnunk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményre.Az biztos, hogy a Szekszárd ellen 20–30 perc jó kosárlabda nem elég. Úgy vélem, hogy most talán frissebbek vagyunk, mint a Győr elleni meccs előtt voltunk, ugyanis szerdán, a Vasas ellen nem kellett megszenvedünk, úgyhogy remélem, hogy fejben is erősek leszünk.

(A borítóképen: Pusztai [3] tör be győri ellenfele mellett egy korábbi mérkőzésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!