Rally

2020.11.07. 19:15

Rally Hungary: Mikkelsen az élen, Herczig a negyedik

A III. Nyíregyháza Rallyt a félig-meddig hazai pályán versenyző Hadik András nyerte meg.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Andreas Mikkelsen sikerével zárult az első nap a Rally Hungaryn, az Európa-bajnokság idei negyedik versenye. A nyíregyházi központú viadalon a mezőny a Zemplén hegységet hódította meg, szombaton nyolc szakaszt teljesítettek a párosok. Mikkelsen előnye a vasárnapi folytatás előtt 23,5 másodperc az ír Craig Breen, és további szűk egy perc a luxemburgi Gregorié Munsterel szemben. A legjobb magyar az abszolút értékelés negyedik helyén álló Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős, akik defektmentes, jó napot zárt hazai pályán.

Korai érkezés

Érdekesség, hogy az ERC sorozatban élen álló Alexey Lukyanuk nagy butaságot követett el, az orosz versenyző ugyanis a kelleténél öt perccel hamarabb érkezett meg a nyíregyházi gyűjtőbe, a futam első köre után. Ezért az addig második helyen álló kiválóság pontosan ekkora büntetést kapott, amivel el is szálltak a győzelmi esélyei. Pedig ezelőtt és ezután is hatalmas csatát vívtak az élen a norvég Andreas Mikkelsennel, aki így a korábbinál sokkal kényelmesebb helyzetbe került.

Hadik az élen

A magyar bajnokság értékelése is roppant érdekesen alakult. A címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős műszaki hiba miatt már az első szakaszon kiállít, később az összetettben nagy lehetőség kapujába kerülő Velenczei Ádám hibázott, nekicsúszott egy betonfalnak, így neki is véget ért a verseny. A győzelmet így a rendkívül stabil teljesítményt nyújtó Hadik András nyerte meg, megelőzve a defekttel is bajlódó Turán Frigyest. Érdekesség az ORB-ben, hogy a négy bajnoki címért küzdő párosból az első kettő nem szerzett pontot, a harmadik és a negyedik viszont jól zárt, így a döntés az utolsó viadalra marad.

Vasárnap hét gyorsasági

A Rally Hungary (ERC) vasárnap egyébként további hét gyorsaságival fejeződik be. A legjobbakat délután fél ötkor köszöntik Nyíregyházán. Eközben a Rallye2-es mezőny pálházai központtal csatlakozik be a hétvégébe.

A Rally Hungary állása a szombati nap után:

1.Andreas Mikkelsen, Ola Floene (norvégok, Skoda Fabia Rally2 EVO) 1:07:55,9

2. Craig Breen, Paul Nagle (írek, Hyundai i20 R5) +23,6

3. Grégorié Muster, Louis Louka (luxemburgi, belga, Hyundai i20 R5) +1:21,3

4. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (magyarok, Volkswagen Polo GTI R5)

5. Efrén Liarena, Sara Fernandez (spanyolok, Citroen C3 R5) +2:13,1

6. Marijan Griebel, Tobias Braum (német, osztrák, Citroen C3R5) +2:15,2

(A borítóképen: Hadik András remekelt a Zemplénben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!