Mezőkövesd Zsóry FC

2020.11.09. 11:30

Már az első negyvenöt percben eldőlt a meccs

Érvényesült a papírforma: a Fradi esélyeshez illően könnyen szerezte meg a három pontot.

Kolodzey Tamás

Budapest 20201108 FTC Mezőkövesd labdarúgás NB1 foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Az NB I.-es bajnokság 10. fordulója a bajnokcsapathoz és BL-szereplőhöz rendelte az elmúlt szezon negyedik helyezettjét. A borsodiak megerősített középpályás sorral álltak fel, mesterük úgy ítélte meg, hogy itt kell felvenniük a harcot a zöld-fehérekkel ahhoz, hogy partiban legyenek. Ennek az lett az ára, hogy elől ezúttal csak egy embernek, Vutovnak jutott hely.

Könnyű gólokkal

A 7. percben alakult ki az első veszélyes helyzet, melynek végén Nesterov 10 méteres fejesét Dibusz a gólvonal előtt kaparintotta meg. Ezután a Ferencváros kezdeményezett többet, akcióit a széleken vezette, mentek is a beadások, ezeket Szappanos rendre hárította. A 16. percben a Mezőkövesd szerezhetett volna vezetést, Sigér eladott labdájából Berecz majdnem bevette a hálót, ami kimaradt ott, viszont bement a másik oldalon egy gyors roham után. Nem sokkal később ismét lerohanta a zöld-fehér együttes a vendégeket: amíg a sárga-kékek keresték a labdát, addig a fradisták passzolgattak, és végül sakk-matt helyzetet teremtve jutott az üres kapuba a játékszer, ezzel pedig az FTC kényelmes helyzetbe hozta magát. Az MZSFC azonban nem esett kétségbe, igyekezett saját játékát nyújtani és a kiugratásokra építette taktikáját. Jól látszott, hogy ígéretes lehetőség akkor alakul ki, amikor a csapatok még nem foglalták el pozícióikat, így nagy jelentősége volt a labdák megszerzésének és az indításoknak. Kicsit leült a találkozó a szünet előtt, egymást érték az eladott labdák, de gólveszély azért adódott mindkét oldalon. A 41. percben például sok passzos vendégtámadás gördült és ennek végén Cseri került lövőhelyzetbe, de csak Dibuszig jutott. A lefújás előtt Meskhi második sárga lap miatti kiállítása a lehető legrosszabbkor jött és már nem is volt miről beszélni.

Szappanos remekelt

A szünetben Kuttor Attila vezetőedző, mint korábban olyan sokszor, cserét határozott el, most ráadásul kettőt is. Az észrevétlen Vutov helyett Vajda S.-t küldte be, Cseri felváltása nyilván taktikai jellegű (pihentetési célú) volt. Ezt követően Szappanos pillanatai következtek: előbb remek mozdulattal kivédte Haratin 11-esét (ezt Vajda S. kézimunkája után ítélte meg Iványi), aztán Zubkov fejesét mentette hatalmas bravúrral szögletre. A Ferencvárosnak egymást követően sok lehetősége adódott arra, hogy növelje előnyét, de vagy pontatlanok voltak, vagy a befejezéseket kombinálták túl. Az FTC trénere három cserét is eszközölt, nyilván a közelgő egyéb feladatokra is gondolva frissített. A 65. percben sokat ígérően kontráztak a fürdővárosiak, a próbálkozás végül elhalt a túlerővel szemben. A listavezető szinte edzőmérkőzésként kezelte a találkozót, nem erőltette a góllövést, bár játékosai becsülettel lövöldöztek, de mindig, vagy mellé fölé. A pálya felbillent, de írhatjuk, hogy természetesen, hiszen a Bajnokok Ligájában is érdekelt zöldek nagy túlerőben voltak. Ebből a mérkőzésből egyik oldalon sem lehet levonni semmilyen konzekvenciát, hiszen a hazai pálya, az erőviszonyok, a lényegesen nagyobb tudás és az emberelőny a vendégek számára eleve irreálissá tette a csatát.

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 3–0 (3–0)

Budapest, 2921 néző. V.: Iványi (Garai, Bornemissza – Takács J., Ducsai).

Ferencvárosi TC: Dibusz (5) – Lovrencsics (6), Blazic (6), Dvali (6), Heister (6) – Sigér (5), Haratin (5) – Zubkov (6), Nguen (7), Uzuni (6) – Boli (6). Vezetőedző: Sergii Rebrov.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (7) – Farkas D. (5), Jagodics (5), Meskhi (5–2=3), Eperjesi (5) – Cseri (5), Nesterov (5), Karnitski (4), Berecz (5), Besirovic (4) – Vutov (4). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Vutov helyett Vajda S. (4) a 46., Cseri helyett Jurina (4) a 46., Uzuni helyett Mak (5) az 59., Haratin helyett Vécsei (5) az 59., Sigér helyett Somália (5) a 60., Zubkov helyett Isael (–) a 73., Boli helyett Buturina (–) a 74., Besirovic helyett Serderov (–) a 74., Farkas D. helyett Vadnai (–) a 78. percben.

Sárga lap: Meskhi a 3., Sigér a 34., Dvali a 49. percben.

Kiállítva: Meskhi a 44. percben.

Gólszerző: Nguen (1–0) a 15., Boli (2–0) a 19., Uzuni (3–0) a 45+1. percben.

Sergii Rebrov: – Ez mostanában az életem. Edzés, mérkőzés, sajtótájékoztató. Jó meccset játszottunk a Mezőkövesddel, az első félidőben gólokat is szereztünk, ami a második félidőben már nem sikerült. Örülök, hogy senki nem sérült meg a játékosaink közül. Az emberelőny ellenére a második félidőben jól játszottak a vendégek. Az első helyzet a vendégeké volt, gólt viszont mi lőttünk, ez pedig megnyugtatta a fiúkat. Látszódott a játékosaimon a fáradtság, öröm, hogy három góllal lehoztuk a mérkőzést.

Kuttor Attila: – Megérdemelt a Fradi sikere. Az első félidőben saját magunkat végeztük ki. Nem rúgtunk gólt a ziccerünkből és már kaptunk is egyet. A következő ziccerünk után pedig jött a kiállítás. Az mutat valamit, hogy emberhátrányos helyzetben a második félidőben remekül tartottuk magunkat kivéve, hogy gólt nem tudtunk rúgni és Szappanosnak kellett bravúrt bravúrra halmozni. Az egész mérkőzés jellemezte helyzetünket, dolgoztunk, küzdöttünk, de a kapu előtt semmi sem sikerült. Az volt az elképzelésünk, hogy labdát szerzünk az ellenfél térfelén, de nem tudtunk ezzel sáfárkodni. Egy bajnokcsapat ellen volt tartásunk 3–0 után. Beigazolódott, hogy akarattal, mentalitással nincs problémánk, a helyzet kihasználással annál inkább.

A gólok története

15. perc: Boli, majd Uzuni volt a labda útja, végül a Nguenhez került a labda. A csatár a kapunak háttal állva, fél fordulattal, 6 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0.

19. perc: Sigér labdáját nem tudta elrúgni Jagodics, aki elengedte Bolit a jobb oldalon. Uzuni került játékba, de nem célzott, hanem a védők mellett Bolit hozta abszolút helyzetbe, utóbbinak pedig már csak az volt a dolga, hogy jobbal 11 méterről a bal alsó sarokba passzoljon, 2–0.

45+1. perc: Nguen indította a leshatáron helyezkedő Uzunit, aki átvette a labdát, majd balról, 11 méterről, jobbal, Szappanos mellett a bal alsó sarokba gurított, 3–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!