Mezőkövesd Zsóry FC

2020.10.19. 12:00

Nagyon gólképtelenek a sárga-kékek

Sorozatban harmadszor szenvedett vereséget a fürdővárosiak élvonalbeli futballcsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter-illusztráció

Az NB I.-es bajnokság 7. fordulója szombaton este az Újpest FC-hez szólította a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét. Két héttel ezelőtt mindkét alakulat kikapott, így a felek nagy jelentőséget tulajdonítottak a mérkőzésnek.

A szünetig semmi különös

A dél-borsodiak vezetőedzője, Kuttor Attila (aki éppen harmadik éve szolgálja a klubot) ismét három belső védőt küldött a pályára, Nesterov helyére azonban ezúttal Jagodicsot állította. Mivel együttese gyakorlatilag gólképtelen, ezért elöl újra változtatott, most Jurinának és Nagy D.-nek szavazott bizalmat, a Kisvárda elleni hazai összecsapáson lekozmált Serderov és Vutov kárára.

A hadrend annak ellenére maradt a rugalmasan kezelt 1–5–3–2, hogy ez a formáció eddig nem sokat hozott a sárga-kékek konyhájára. Néhány lövési kísérlet után a 14. perc hozta az első izgalmat, ekkor Pajovic kirúgása zátonyra futott, végül az ajándékba kapott kövesdi akció haszon nélkül zárult. A túlsó oldalon Csongvai távoli bombáját Szappanos nagy nyújtózkodás árán tolta szögletre. Az iparos foci nem volt tetszetős, folyamatos játék a rengeteg technikai hiba miatt nem alakult ki, fölényt egyik társaság sem harcolt ki. A kapusok fogták a beadásokat és a beíveléseket, a védelmek jól álltak a lábukon, a felek így csak egy–két szabadrúgásban bízhattak, a csavarások azonban nem jöttek be.

A mezőnybeli próbálkozásokból ziccert nem tudtak teremteni a játékosok, így megváltást jelentett Erdősnek a szünetet jelző sípszava.

Tallo eldöntötte

Mivel az egészségügyi krízis miatt most „szakmányban” lehet cserélni, várható volt, hogy a mesterek a támadósoraikat fogják variálni, de a folytatásban csak az egykori diósgyőri Bacsa léphetett a gyepre. Hazai lesgól után Tallo közelről fejelt fölé, majd negyedóra elteltével megszületett az Újpest vezető gólja, amely egy ilyen találkozón általában döntő jelentőségű (és mint később kiderült, az is volt). Kuttor Attila érzékelte, hogy fel kell ráznia csapata támadójátékát, ezért egymás után beküldte a gólszerzéshez állítólag értő Vutovot és Boryachukot, valamint az egyik legképzettebb légiósát, Besirovicot, de változtatásai nem hoztak áttörést. Berecz és Cseri igyekezett mozgatni társait, valamirevaló helyzete azonban inkább a lila-fehéreknek akadt. A fővárosiak a 84. percben Bacsát szidalmazták, a csatár ugyanis kihagyta a kihagyhatatlant, a Kövesd pedig abban bízhatott, hogy a futball igazságos lesz, és ami nem megy be az egyik oldalon, majd besurran a másikon – ugyanis Bacsa és Stieber Z. a 89. percben, sőt utóbbi a ráadásban újra bizonyította „tehetségtelenségét”. A vendégek viszont, ha reggelig játszanak, se találnak a kapuba. A számok ugyan „hűvösek”, ezek alapján nem lehet megítélni egy csapat teljesítményét, a szerzett gólok azonban önmaguk helyett beszélnek.

Az MZSFC eddigi hét találkozóján mindössze hatszor vette be a kapukat, ez a legmagasabb osztály legrosszabb mutatója, amely arról árulkodik, hogy az elmúlt sorozat negyedik helyezettjének nincs támadósora, pontosabban fogalmazva – bárkit küldenek be – eredménytelen az előrejátéka. A színtelen focit produkáló és a hajdani magabiztosságát vesztett Mezőkövesd sorozatban harmadszor kapott ki (legutóbbi kilenc NB I.-es meccséből már a hatodikat veszítette el), most pedig három olyan csata vár rá, amely a papírforma szerint kevés jóval kecsegtet, így nagy szakmai feladat megoldása vár a stábra, továbbá a keret tagjaira.

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (0–0)

Budapest, 1019 néző. V.: Erdős (Buzás, Garai – Káprály, Urbán).

Újpest FC: Pajovic (5) – Pauljevic (6), Ristevski (6), Máté Zs. (5), Antonov (5) – Csongvai (5), Onovo (6) – Beridze (6), Mitrovic (5), Perosevic (5) – Tallo (6). Vezetőedző: Predrag Rogan.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Farkas D. (5), Jagodics (5), Katanec (5), Karnitski (5), Lakvekheliani (5) – Cseri (5), Berecz (5), Vajda S. (5) – Jurina (4), Nagy D. (4). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Perosevic helyett Bacsa (4) a 46., Nagy D. helyett Vutov (–) a 69., Jurina helyett Besirovic (–) a 69., Vajda S. helyett Boryachuk (–) a 73., Beridze helyett Stieber Z. (–) a 77., Katanec helyett Meskhi (–) a 82., Tallo helyett Szakály P., a 88., Mitrovic helyett Baosic (–) a 93. percben.

Sárga lap: Karnitski a 28., Cseri a 42., Mitrovic a 80., Tallo a 81., Jagodics a 82. percben.

Gólszerző: Tallo (1–0) a 60. percben.

Predrag Rogan: – Nagy szükségünk volt erre győzelemre már csak azért is, mert az eddigi két hazai találkozónkon csak egy pontot szereztünk, ráadásul Székesfehérvárott a legutóbb összeomlottunk. Sikerünk elsősorban mentális alapon született meg. Annak ellenére, hogy a játékosoknak egyéni szinten vannak olyan problémáik, amelyek meccsről meccsre üldöznek bennünket, megpróbálunk ebből a helyzetből is erőt meríteni. A látottak alapján úgy gondolom, hogy rászolgáltunk a három pontra.

Kuttor Attila: – Úgy gondolom, hogy a mezőnyben két egyenrangú csapat játszott, de a kapuk előtt tőlünk hiányzott az a kis plusz, amely a győzelem megszerzéséhez szükséges. Voltak hibák a játékunkban, de véleményem szerint nem futballoztunk rosszul, ugyanakkor a támadóharmadban nem sikerültek azok a passzok, amiket szerettünk volna kivitelezni. Mivel fel lehetett ismerni a játékunkat, nagyon bízom benne, hogy a hálók előtt minél hamarabb eredményesek leszünk.

A gól története

60. perc: Antonov bal oldali szögletére Tallo emelkedett a legmagasabbra az ötös bal oldali részén, és Jegodicsot megelőzve magas ívben fejelte el a labdát, amely a tehetetlen Szappanos mellett és fölött a bal felső sarokba vágódott, 1–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!