Jótékonysági akció

2020.10.12. 19:00

Jól jönnének a nagyobb összegek is

Jelenleg 79 millió forintnál tart a gyűjtés Zsombor részére, 730 millió kellene.

Molnár István

Forrás: Olvasónktól

A diósgyőri szurkolók (is) összefogtak nemrég annak érdekében, hogy segítsék egy kazincbarcikai kisfiú, az ebben a hónapban 1 éves Burinda Zsombor gyógyulását, gyógykezelését. Zsombor ugyanis egy rendkívül ritka genetikai betegségben, az SMA (gerinc eredetű izomsorvadás) legsúlyosabb, 1-es típusában szenved. Az Ultras Diósgyőr nemrég bejelentette, hogy a „Gyógyulj meg, Zsombi!” nevet viselő akciójuk során 1 740 460 forint gyűlt össze, közösségi oldalukon mindenkinek megköszönték a támogatást, aki hozzájárult ezen jelentős összeghez. A gyűjtés három módon folyt: egyrészt lehetett pénzt utalni (ki mennyit gondolt, tudott) a Diósgyőr Szurkolók Közössége számlájára, aztán gyűjtöttek adományt a Budapest Honvéd elleni találkozón, továbbá felajánlottak egy egyedi sálat árverésre, amely végül 150 000 forintért kelt el.

Minél hamarabb

– Családapaként nagyon nehéz egy ilyen dologról beszélni, mert az embernek mindennél fontosabb a gyermeke – mondta az Északnak Martini Emil, a Diósgyőri Szurkolók Közösségének egyik tagja. – Nem volt kérdés, hogy az ügy mellé állunk, és szerencsére sokan tették ugyanezt. Kinn voltunk a családnál, egy mosolygós kisfiúval találkoztunk, illetve a szülőkkel, akik nagyon bíznak abban, hogy Zsombor megkapja majd a szükséges kezeléseket, s rövidesen olyan életet élhet, mint amilyet a kortársai. A magunk módján, és eszközeivel, kapcsolatokon keresztül igyekeztünk a lehető legtöbb helyre eljuttatni a felhívást, ugyanis nagyon fontos a kommunikáció, hogy minél többen tudjanak Zsombi esetéről. Jó lenne, ha Zsombor még kétéves kora előtt megkapná a számára elengedhetetlen kezelést, s ugyan van még addig jó pár hónap, ezúton is kérünk mindenkit, hogy aki tud, segítsen, minél hamarabb.

Sok kicsi sokra menne

Martini Emil azt is hozzátette, szép példák vannak Zsombor előtt, két, hasonló betegséggel küzdő kisfiúnak korábban összejött a szükséges összeg. Ők el is kezdték a kezelést, és jól haladnak.

– Mi is bízunk ebben – jegyezte meg a DSZK tagja. – Nyilván nagyot dobna az ügyön, a támogatáson, ha egy vagy több cég, illetve egy vagy több tehetős vállalkozó nagyobb összeget utalna Zsombi számlájára. De természetesen sok kicsi sokra megy, amennyiben sok ezer ember utalna pár ezer forintot, úgy is össze lehetne szedni azt a 730 millió forintot, amennyibe az úgynevezett Zolgensma-kezelés kerül.

Aki segíteni szeretne, az a közösségi oldalon keresse az SMA Baby Zsombor oldalt, vagy az smazsombor.webnode.hu oldalt, ezeken a felületeken minden szükséges információt megtalál.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!