DVTK beharangozó

2020.09.26. 14:00

Nyolc hónapot követően ismét a ZTE ellen

Az elmaradt kupameccse után, két hét után játszik tétmérkőzést a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapata.

Berecz Csaba

Forrás: Nemzeti Sport

A labdarúgó NB I. 5. fordulójának keretében szombaton 19.30-tól Zalaegerszegi TE FC – Diósgyőri VTK bajnokit rendeznek a zalai megyeszékhelyen. A két csapat közül az egerszegiek állnak jobban a tabellán, köszönhetően annak, hogy a legutóbbi fordulóban, két hete, az MTK vendégeként 3–0-ra nyertek, és első győzelmükkel megelőzték az előző körben hazai pályán, a Budapest Honvéd ellen 4–2-re alulmaradó diósgyőrieket. Igaz, a zalaiak egy meccsel többet játszottak a bajnokságban, és nem mellékesen a kupában is, mert a DVTK-nak mindkét sorozatban volt már 1-1 elmaradt mérkőzése.

Három meccset

– Hat hete kezdődött az idény, és mi eddig három meccset játszottunk, amire nem lehet azt mondani, hogy sok – jelentett ki Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – A Ferencvárosi TC elleni idegenbeli mérkőzésünk elhalasztását három nappal a tervezett bajnoki előtt tudtuk meg, és ez „sokkal” jobb volt, mint a legutóbbi kútba esett meccsünk, a múlt hét szombatra tervezett Magyar Kupa-mérkőzés sztornózása, amikor az NB III.-as Balassagyarmati VSE elleni találkozóra készülvén, 5 perccel a buszra szállást megelőzően jött a hír, hogy nem kell utaznunk, mert a nógrádiaknál koronavírusos játékost találtak a tesztelésen. Mit tehettünk ekkor? Ellenfelet leakasztani ilyen hirtelen már nem tudtunk, meccs nélkül maradtunk, és tartottunk helyette egy edzést. A kupameccs kapcsán annak azért örülhetünk, hogy hamar meglett az új időpont, október 7-én remélhetőleg sikerül pótolni ezt a találkozót.

December 23.?

Arra a kérdésünkre, hogy az FTC elleni bajnokinak mikor jöhet el az ideje, Feczkó Tamás azt mondta, hogy ezt még nem tudni, az biztos, hogy a bajnoki címvédőnek azzal, hogy vagy a Bajnokok Ligája, vagy az Európa-liga csoportkörében kell szerepelnie az ősszel, nagyon tele lett a naptára, és a játékosok klubszintű kötelezettsége mellett még a válogatottakkal kapcsolatos kötelezettségekkel is kell számolni, és mivel ezt a meccset elvileg még ebben a naptári évben le kellene játszani, a december 23-a jöhetne szóba.

– Nem szeretnék erről véleményt mondani, csak az jut az eszembe, hogy az előző évadban, amikor hasonló ok miatt halasztotta el az FTC a Debreceni VSC elleni meccsét, azt nem a naptári évben, hanem az idén tavasszal pótolták be – mondta Feczkó Tamás, aki arra a felvetésre, hogy a versenynaptár mások számára is besűrűsödhet, ha pozitív koronavírus-tesztek miatt egy csapat keretéből sok játékos kiesik, és nem tudnak kiállni, mint ahogy az a Balassagyarmattal is történt, ezt felelte: – Nagyon remélem, hogy a mi csapatunk háza táján nem kell majd ilyenről beszélni. Az biztos, érzékelem nap mint nap, hogy a játékoskeret tagjai nagyon komolyan veszik ezt a helyzetet, és bár nem szabtunk olyan szigorú szabályokat, mint például azt, hogy csak a lakóhelyük és az edzéshelyszínek között közlekedhetnek, óvatosak, profi módon gondolkodnak, nem akarnak kiesni a munkából, és figyelnek azoknak a szabályoknak betartására, amelyek segíthetnek abban, hogy ne találja meg őket a koronavírus.

Nem, hogy kire nem

A diósgyőri szakvezetőnek azt is szóba hoztuk, hogy mivel a 18 éves Tóth Boriszt az átigazolási időszak lejártának utolsó napján egy évre kölcsönadták az NB II.-es KC-Kazincbarcikai SC együttesének, és a két hete kiállított két labdarúgó, Polgár és Grozav a ZTE FC elleni bajnokin az egymeccses eltiltását tölti, bő kerettel most sem számolhat.

– És akkor a két sérültünkről még nem is beszéltünk – tette hozzá Feczkó Tamás, de azt kérdésünkre nem árulta el, hogy kikre nem számíthat még. – Nem azzal foglalkozunk, hogy ki nincs, hanem hogy kik lépnek pályára. A Zalaegerszeg jó csapat, a nyáron ugyan átalakult a keretük, de nem mondanám, hogy nagyot változtak, ugyanis sikerült minőségi játékosokat szerződtetniük, olyanokat, akikben él a bizonyítási vágy. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy hasonló játékerőt képviselnek, mint mi. És hasonló a helyzet, mint amilyen az egymás elleni, januári bajnokink előtt volt. Sokan akkor is úgy vélték, hogy több szól mellettük, annak az összecsapásnak is jelentős tétje volt mindkét fél számára, és ebből egy felfokozott hangulatú találkozó kerekedett ki. A célunk most az, hogy minél higgadtabban, ugyanakkor a kellő agresszivitással játsszunk, és hogy hasonló eredményt érjünk el, mint amikor legutóbb ott jártunk.

2019. január 19-én, 0–0-s félidő után Bobál G. góljára sorrendben Brkovic, Polgár és Hasani válaszolt, ezzel a DVTK 3–1-re fordított, és 45 év után nyert ismét élvonalbeli bajnokit Zalaegerszegen.

Várható kezdőcsapat

A DVTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Shestakov, Karan (Szűcs K.), Hegedűs J., Memolla – Márkvárt (Max), Iszlai – Ivanovski, Rui Pedro, Molnár G. – Drazic.

(A borítóképen: Zalaegerszegen Polgár [pirosban] hiányozni fog)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!