Magyar Kupa

2020.09.19. 08:49

„Mindenképpen szeretnénk továbblépni a kupában, és a lehető legmesszebb eljutni”

A hétvégi labdarúgó Magyar Kupa menetrendje:

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Sajóbábonyi VSE (NB III.) – Eger SE (NB III.) (Sajóbábony, szombat, 14.00)

Vígh Ferenc, a Sajóbábonyi VSE edzője: „Számunkra minden egyes meccs fontos, ez a kupamérkőzés is az. Tudjuk, hogy a sorozatban érdekelt csapatok között nagyon sok olyan együttes van, amelyik keretének erősségét tekintve jobb nálunk, és előbb vagy utóbb valaki biztosan megállít minket, de ennek ellenére nem vesszük félvállról a mostani összecsapást, a legerősebb összeállításban akarunk pályára lépni. Hogy mi lesz a meccsen, az attól is függ, hogy az Eger SE miként gondolkodik a kupasorozatról. Ebben az évadban, a bajnokságban, Bábonyban már játszottunk ellenük egy ki-ki meccset, néhány hete egy góllal jobbak voltak. A papírforma ugyan mellettük szól, de nekünk azon kell kell lennünk, hogy feledtessük a szurkolóinkkal azt a meccset, illetve az elmúlt bajnokik negatív szériáját.”

ASR Gázgyár (Budapest I.) – Gesztelyi FC (Borsod I.) (Budapest, szombat, 15.00)

Bacsó Levente, a Gesztelyi FC edzője: „Azzal a céllal utazunk fővárosba, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Ehhez az adhat erőt, hogy sok szurkoló szorít majd nekünk, a csapat budapesti támogatói, a Gesztelyről elszármazottak, akik jelenleg ott élnek, valamint egy busznyi drukker, akik otthonról kísérnek el minket. További erőt ad a csapatnak, hogy a 84 éves Tóth-Zele József, akiről a sportpályánkat elnevezték, szintén jelen lesz, és ahogy eddig, vélhetően most is segít majd a tanácsaival. Az ellenfelünket nem igazán ismerjük, vélhetően ők sem minket. A találkozót viszont jó előjelekkel várjuk, a teljes keret a rendelkezésre áll, és a kupában elért sikerek mellett a bajnokijaink közül eddig csak egyet veszítettünk el, a Bőcs ellenit, amit a Cigánd elleni kupa továbbjutás érdekében áldoztunk be.”

Balassagyarmati VSE (NB III.) – Diósgyőri VTK (NB I.) (Balassagyarmat, szombat, 15.00)

Feczkó Tamás, a Diósgyőri VTK edzője: „Mindenképpen szeretnénk továbblépni a kupában, és a lehető legmesszebb eljutni, mert ugyanazt gondolom, gondoljuk erről a sorozatról, mint, amit a legtöbb szurkolónk. Azt, hogy a kupa az a terep, amelyen egy kétszeres kupagyőztesnek lehetősége van olyan eredménysort produkálni, amivel elismerést vívhat ki. Éppen ezért, ahogy az NB I-es ellenfeleinket, így a Balassagyarmatot is alaposan feltérképeztük, tudjuk azt, hogy vannak olyan játékosiak, akik az NB I-ben is megfordultak, és hogy nagyon sokan közülük az NB II-ben szerepeltek korábban. Nem leszünk tartalékosak, de nem is állhatunk ki ugyanazzal a csapattal, amelyikkel a legutóbbi bajnokinkat játszottunk, ugyanis az ott történt kiállítások miatt ezt a meccset arra is fel kell használjuk, hogy új harcosokat találjunk meg, építsünk be a következő NB I-es mérkőzésünkre.”

Sárbogárd SE (Fejér I.) – Kolorcity Kazincbarcika (NB II.) (Sárbogárd, szombat, 15.00)

Vitelki Zoltán, a Kolorcity Kazincbarcika edzője: „Természetesen minden megmérettetés egy lehetőség, a Magyar Kupát ugyanolyan komolyan vesszük, mint a bajnoki mérkőzéseket. Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni, de az is nagyon fontos, hogy friss állapotba kerüljenek a játékosok, hiszen egy héten belül ez lesz a harmadik tétmérkőzésünk. Sportemberek vagyunk, így természetesen a győzelemért lépünk pályára. Megpróbáljuk a legutóbbi hazai találkozónkon elszenvedett csorbát kiküszöbölni, ez egy újabb lehetőség erre. Egy megyei osztályú csapat otthonában a továbbjutás kötelezőnek tűnhet, és annak is kellene lennie. A hazaiak viszont biztos, hogy ugyanilyen elánnal közelítik meg ezt a kérdést, hiszen egy magasabban jegyzett ellenféllel szemben bizonyíthatnak. Az a célunk, hogy hamar lezárjuk a vitás kérdéseket, és a Sárbogárdnak esélyt se adjunk a továbbjutást illetően.”

BTE Felsőzsolca (Borsod I.) – Gyulai TFC (Békés I.) (Felsőzsolca, szombat, 15.00)

Szala Ákos, a BTE Felsőzsolca edzője: „Magától értetődően tovább akarunk jutni. Már csak azért is, mert hazai pályán szereplünk, továbbá a sorsolás szeszélye nem gördített verhetetlen ellenfelet az utunkba. A bajnokságban már többször is hibáztunk, ezeket nem akartuk, most itt az alkalom, hogy szépítsünk és bejussunk a legjobb 64 gárda közé. Egyébként ha más vendéget fogadtunk volna, akkor is ugyanezeket a gondolatokat mondom, ugyanis eddig még gólt sem kaptunk a sorozat keretében. Két-három sérülés nehezíti a dolgunkat, de nagyon remélem, hogy ezt a fontos lépcsőfokot nélkülük is vesszük majd.”

Erzsébeti SMTK (NB III.) – Tállya KSE (NB III.) (Budapest, vasárnap, 15.00)

Uray Attila, a Tállya KSE vezetőedzője: „Kaphattunk volna erősebb, de könnyebb ellenfelet is a sorsoláskor, azonban így jött össze, idegenben kell megoldanunk ezt a feladatot, azt, hogy szeretnénk továbbjutni. Egy erős és szervezett ellenfélhez megyünk, amelyet igyekeztünk feltérképezni, amióta kiderült, hogy velük játszunk. Ők az NB III-as osztály Közép csoportjában vannak, és jelenleg a 6. helyen állnak. Most már jó lenne egy kupameccset Tállyán letudni, a legutóbbi, MTK elleni hazai MK-találkozónk még két éve volt, ideiglenes otthonunkban, Ibrányban. Mivel a következő bajnoki meccsünk egy hét múlva lesz, így minden egészséges játékossal számolok. Az eredményesség érdekében a helyzetkihasználáson javítanunk kell.”

Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III.) – Bp. Honvéd (NB I.) (Tiszaújváros, vasárnap, 12.30)

Gerliczki Máté, a Termálfürdő FC Tiszaújváros edzője: „Öt éve dolgozom Tiszaújvárosban, azóta egyáltalán nem jelent újdonságot, hogy a Magyar Kupában élvonalbeli csapattal találkozunk. Sikerült már kivernünk a Haladást, két éve éppen a Honvéd járt nálunk, legutóbb pedig a MOL Fehérvárral mérkőztünk meg. Ezek a mérkőzések mindig nagy ünnepnek számítanak az életünkben, viszont annyira már nem kuriózum. Az érdekesség, hogy a televízió nagy nyilvánossága most mutatkozunk be, tehát ebből a szempontból átesünk a tűzkeresztségen. A Honvéd, az a Honvéd. Az egyetemes magyar labdarúgás egyik nagy klubja, ráadásul a kupa címvédője. Látjuk őket folyamatosan, egy nagyon jó csapattal találjuk magunkat szembe. Az erőviszonyokkal mindenki tisztában van, de a néhány százaléknyi esélybe igyekszünk belekapaszkodni. Mindenki a másnapi újság címlapjára vágyik, még akkor is, ha tisztában vagyunk a realitásokkal.”

Mándok VSE (Szabolcs I.) – Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) (Mándok, vasárnap, 15.00)

Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai igazgatója: „Egyértelmű esélyesei vagyunk a párharcnak, de idősebb vezetőként vannak emlékeim a Magyar Kupáról. Például, amikor a diósgyőri aranycsapat hasonlóképpen szerepelt, mint most a Mezőkövesd, a bronzéremért küzdött a bajnokságban és a Magyar Kupában is mindig jól teljesített, ennek ellenére pont egy szabolcsi csapattal, a Tyukoddal szemben maradt alul. Ez is bizonyítja, hogy mindig jobb óvatosnak lenni, mint megijedni. Nagyon komoly tanulság, ha egy csapat nem koncentrál megfelelően egy mérkőzésen, akkor nagyon nehezen tud ritmust váltani. Természetesen győzelmet és továbbjutást várok a csapattól Mándokon, szeretnénk megismételni a tavalyi szereplésünket, ami azt jelenti, hogy legalább a négy közé szeretnénk bejutni a sorozatban. Sajnos lesznek hiányzóink a mérkőzésen, nem számíthatunk Eperjesire, Guzmicsra, Pillárra, Tóth Mátéra és minden valószínűség szerint Besirovicra sem, ettől függetlenül győzelmet várok vasárnap délután.”

Tiszafüredi VSE (NB III.) – Putnok FC (NB III.) – elmarad

Fehér Balázs, a Putnok FC edzője: „Csütörtökön kaptuk az értesítést a tiszafürediektől, hogy a náluk történt korona vírusos esetek miatt az egész csapatuk karanténba került, ilyen és ehhez hasonló dolgok mostanában sajnos bárhol előfordulhatnak. Erről nyomban tájékoztatták az MLSZ-t, viszont még nem tudjuk, hogy mikor játsszuk le a találkozót, mi úgy számolunk, hogy erre valamikor október elején kerül majd sor. Nekünk már van egy bajnoki halasztásunk a Füzesgyarmat elleni idegenbeli meccsünk is elmaradt. A kupában természetesen szeretnénk minél messzebb jutni és élvonalbeli csapattal találkozni, hiszen ez minden szempontból jó lenne nekünk. A szombati találkozó helyett edzést tartunk, gyakorlással töltjük majd a nyakunkba szakadt szabadnapot.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!