DVTK

2020.08.10. 10:00

Harmadszor is ugyanolyat értek el: megint ikszeltek

A bajnoki rajt előtti, utolsó előkészületi meccsén is döntetlenre végzett a Diósgyőr.

Berecz Csaba

Forrás: dvtk.eu

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton délidőben játszotta a hétvégi bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését, Üllőn, a Paksi FC élvonalbeli gárdája ellen. A piros-fehérek már szerdán útra keltek, és a főpróba előtt egy összetartáson vettek részt a Pest megyei városban, 22 játékossal.

Tizenhatan

Nem tartott a csapattal az első keret tagjai közül a sérüléssel bajlódó és emiatt rehabilitációs munkát végző Adukor, valamint az a négy fiatal, Korbély, Orosz D., Szűcs K. és Tóth B., akik együttműködési szerződés értelmében az NB II-es KC-Kazincbarcikai SC-ben is pályára léphetnek, és ezzel összefüggésben a másodosztályú együttessel készültek diósgyőri összetartás idején.

A DVTK-nak, a Mezőkövesd Zsóry FC elleni, 1. fordulóra kiírt, augusztus 16-án, vasárnap 16.55-kor kezdődő hazai bajnokija előtt a Paksi FC elleni csatája volt az utolsó felmérő. Ez utóbbi találkozót végül két órával arrébb tették, de nem úgy, hogy a majdani előadással egy időben induljon útjára a labda, hanem visszafelé tekerték az órát, így 11-kor kezdődött az edzőmeccs.

A találkozó zárt kapus volt, a két csapat szakvezetésének döntése értelmében, így csak a beavatottak láthatták, hogy a DVTK mindkét félidő első negyedórájában – a hírek szerint – jó teljesítményt nyújtott. Ezen a találkozón összesen 16 labdarúgó kapott játéklehetőséget a piros-fehéreknél, akik nem jutottak szóhoz (Bukrán, Farkas M., Kispál, Zsiga M., Cortés, Makrai), azokkal kapcsolatban az volt a terv szombaton délelőtt, hogy többségük majd a másnapi, a tartalékcsapat NB III-as bajnokiján lépnek pályára.

Újak

A főpróbán három új játékos szerepelt a DVTK-nál, Hegedűs J., Drazic és Grozav, közülük utóbbi ezúttal is gólt szerzett (ahogy egy héttel korábban az Újpest FC elleni idegenbeli találkozón), de a vezetés után ezúttal is jött az ellenfél egyenlítése, és 1-1-re végződött a meccs. Ami egyben azt is jelenti, hogy a három meghirdetett felkészülési találkozón ugyanazt az eredményt érte el a Diósgyőr (elsőként a szlovák FC Kosice elleni, diósgyőri mérkőzésen).

Értesüléseink szerint a bajnoki rajtig még érkezhet egy-két új labdarúgó. Úgy volt, hogy a holland első osztályban szereplő Twente FC belső védője, a 27 éves Xandro Schenk a Diósgyőr játékosa lehet, ugyanis a labdarúgót kiajánlották a piros-fehéreknek, és menedzsere révén több tárgyalást is folytattak az ideérkezéséről, ám végül pénteken a játékos úgy döntött, hogy inkább marad Hollandiában. Ezzel szemben, a szintén 27 esztendős Augusto Max érkezésére jóval több az esély. Az argentin középpályás, aki a tavalyi évadban már játszott Európában, a görög Volos gárdájában, a tervek szerint hamarosan edzésre jelentkezhet Diósgyőrben. Úgy tudjuk, hogy a DVTK-nál napirenden van még egy dél-európai ország válogatott játékosának a megszerzése is.

A meccs után

A Paksi FC elleni találkozó után, a diósgyőriek vezetőedzője, Feczkó Tamás, így nyilatkozott:

– A felkészülési mérkőzések eredményei nem bírnak túlzott jelentőséggel, bennem az maradt meg ezekről, hogy veretlenül várjuk a rajtot. De ilyenkor nem az eredmény a lényeg, hanem az, hogy mit mutattak a játékosok a pályán. A Paks elleni találkozón, az edzéseken gyakoroltak közül sok mindent viszontláttunk, de vannak még olyan részek, amelyekben nagyobb pontosságra lesz szükség. Az biztos, hogy a játékosok, a nagy meleg, a 32 Celsius fok közepette is azon voltak, hogy bizonyítsák, lehet rájuk számítani.

Felkészülési mérkőzés

Paksi FC – Diósgyőri VTK 1–1 (0–0)

Üllő, zárt kapuk mögött. V.: Bartis.

Paksi FC: Hegedüs L. (Rácz G., 67.) – Osváth, Szélpál N. (Lorentz, 46.), Lenzsér (Gévay, 62.), Szabó J. – Windecker (Csősz, 46.), Szakály D. (Bertus, 46.), Bognár I. (Szakály D., 73.) – Haraszti (Nagy R., 46.), Böde (Sajbán, 57.), Hahn (Ádám M., 46.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

Diósgyőri VTK: Antal B. (Danilovic, 46.) – Vági (Karan, 77.), Polgár, Hegedűs J., Memolla – Márkvárt, Iszlai – Shestakov (Hasani, 61.), Molnár G. (Rui Pedro, 61.), Grozav – Drazic (Ivanovski, 61.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerző: Grozav (0-1) a 67., Ádám M. (1-1) a 69. percben.

(A borítóképen: Munkában a DVTK védelme)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!