rali

2020.07.09. 11:00

Velenjében főpróbáznak Hadikék

A hazai szezonnyitó előtt a szlovéniai Velenjében versenyez Hadik András és Kertész Krisztián.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az eredeti tervekhez képest három és fél hónappal később, de rövidesen megkezdődik a hazai rali bajnokság. Július 18-án és 19-én a nagy hagyományokkal rendelkező Salgó Rallye-n találkozik a mezőny. Aki tehette, az elmúlt hetekben amatőr sprintversenyeken melegített, hiszen a koronavírus járvány miatt hosszúra nyúlt a szünet. Hadik András és Kertész Krisztián előbb a kisvaszari, majd a domaházi Rallye3-as viadalon vett részt, a főpróbát viszont Szlovéniában tartják. A DVTK SE párosa ugyanis részt vesz azon a Velenje Rallye-n, amelyet 1984-ben rendeztek meg először. Az R5-ös Ford Fiestát felkészítették, ennek a hétvégének is a célja, hogy a hazai nyitányon a lehető legjobb formában versenyezzenek.

Csúszós aszfalton

– Tavaly is indultunk Szlovéniában ezen a futamon, alapvetően nagyon tetszett, idén pedig pont beleillik a versenynaptárunkba – fogalmazott a Velenje Rallye előtt Hadik András. – Az elmúlt időszakban az új R5-össel viszonylag sokat teszteltünk, most már versenykörülmények között is szeretnék bizonyítani. A helyi adottságok nagyszerűek, két szakaszt fogunk három-három alkalommal teljesíteni, a nyolcvan gyorsasági kilométerhez csupán harmincöt kilométer etap párosul. Ezen a hétvégén megyünk majd keskeny és széles úton, lesz benne kimondottan gyors és lassabb rész, a hazai helyszínekhez képest csúszósabb aszfalt vár ránk.

Kockáztatás nélkül

A 35. Velenje Rally-en pénteken tartják meg a pályabejárást, szombaton reggel az átvételeket, majd jön az éles verseny, ami a kora esti órákra be is fejeződik.

– Kockáztatni semmiképpen sem szeretnénk a hazai szezonnyitó előtt, de már szükségünk van a lendületes versenyzésre – folytatta Hadik András. – Egy-két dolgot még a Fiestán tökéletesíteni kell, hiszen sokkal több beállítási lehetőség van rajta, mint a korábbi típuson. Ebbe olyakor bele is kavarodunk, de igyekszünk a lehető legjobb döntést hozni. Bízom benne, hogy ez a hat szakasz jól sikerül Szlovéniában, és ezután kellő önbizalommal vághatunk neki a régóta várt magyar bajnokságnak.

(A borítóképen: A domaházi sprintfutam után Szlovéniába látogatnak Hadikék)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!