Mezőkövesd Zsóry FC

2020.06.17. 11:30

Újpesti vendégségben a sárga-kékek

A feltámadásban bíznak a dobogón álló és a nemzetközi szereplésért küzdő kövesdiek.

Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 20200606 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkõzés Mezõkövesd Paks Fotó Nemzeti Sport Dömötör Csaba A képen: Cseri Tamás

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 30. fordulója szerdán a fővárosba szólítja a dél-borsodiakat. Az Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozó meglehetősen barátságtalan időpontban, 21.05-kor kezdődik, ennek magyarázata a televíziós közvetítésben rejlik.

Ellentétes mérleg

A kövesdiek az egészségügyi kényszerszünet után újraindított küzdelemsorozat egyik nagy vesztesei: eddigi négy találkozójukból egyet sem nyertek meg, a 12 megszerezhető pontból mindössze 1-et kaparintottak meg. Idegenben kikaptak Diósgyőrött, ikszeltek Kisvárdán, otthon pedig egyaránt alulmaradtak a Paks, valamint a Budapest Honvéd alakulatával szemben és a rossz szériájuk 2–6-os gólkülönbségével sem vághatnak fel. Számukra azonban gyógyírt jelent a Magyar Kupa-menetelésük, hiszen a fináléba jutásukkal klubtörténetük legjobb eredményét érték el, ezüstérmükre büszkék lehetnek.

A sárga-kékek továbbra is versenyben vannak a nemzetközi szereplést jelentő harmadik helyért, melynek megkaparintására jó eséllyel pályáznak, bár a Puskás Akadémia FC a nyakukon van – az együttesek között mindössze 2 pont a különbség – és a sorsolás szeszélye folytán nagyon nehéz mérkőzések várnak Cseriékre. A sort a jó formába lendült Újpest FC elleni meccs nyitja. A lila-fehérek legutóbbi három fellépésükön 7 pontot kaszáltak, így fellélegeztek, szereplésük bennmaradással kecsegtet. Esetleges újabb sikerükkel szinte bizonyosan a mezőny tagjai maradnak, ősztől is élvonalbeliek lesznek.

Jó meccs várható

A fürdővárosiaknak általában jól megy az újpestiek ellen. Az alakulatok a 2019/20-as idényben kétszer csaptak össze: tavaly októberben a mezőkövesdiek 2-1-re nyertek Budapesten, február elején pedig – nem sokkal a koronavírus-járvány kitörése előtt – a borsodi kisvárosban 2-2-re végeztek a csapatok. Az ellentétes célok és a táblázaton elfoglalt helyek alapján bizonyosan jó kilencven perc vár a helyszínen szurkoló nézőkre és azokra az érdeklődőkre, akik a képernyő előtt ülve drukkolnak majd kedvenceiknek.

Mivel a vendégekre mindössze másfél órás karikázás vár Újpestig, ezért semmi nem indokolta, hogy kedden keljenek útra, ennek jegyében szerdán délután ülnek buszra. Kedd délelőtt vírusteszten estek át a játékosok, majd mesterük edzést vezényelt számukra.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok szerdán este, ugyanis az Újpest „személyében” egy masszív, fegyelmezett csapattal fogunk találkozni – mondta Kuttor Attila az egyesület honlapjának, majd így folytatta: – Ellenfelünk jó formában van, az edzőváltás óta három mérkőzésen 7 pontot gyűjtött úgy, hogy hazai pályán legyőzte a Debrecent és a Budapest Honvédot, valamint idegenben döntetlent játszott a Mol Fehérvárral és ezek figyelemre méltó eredmények, de mi igyekszünk majd ismét a saját játékunkat játszani. Az mindenképpen örömteli, hogy Berecz három mérkőzésre szóló eltiltása lejárt, így ezúttal már rá is számíthatunk. Azt megígérhetem, hogy mindent el fogunk követni a jó eredmény elérése érdekében. Szeretnénk újra győzelmet aratni, ennek szellemében lépünk pályára a Szusza Ferenc stadionban.

A vendégek várható összeállítása nehéz ügy, ugyanis az a kérdés, hogy a több formán kívüli labdarúgó közül kiket hagy ki Kuttor Attila. Bereczet szinte bizonyosan beteszi, míg az állandóan sérült Guzmicsot ezúttal sem vetheti be.

A várható kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Pillár, Vadnai – Cseri, Karnitski, Berecz, Pekár – Zivzivadze, Besirovic.

(A borítóképen: Cseriék játsszák a forduló zárómérkőzését)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!