megye I.

2020.06.08. 19:00

Saját költségükön vásároltak kupát és érmeket a bábonyi focisták

Sajóbábonyban nem szeretnék majd elkövetni azokat a hibákat, amelyeket korábban.

Molnár István

Forrás: ÉM

A megyei I. osztály 2019/2020-as küzdelmét (is) május 4-i döntésével fejezte be a Magyar Labdarúgó-szövetség a koronavírus-járvány miatt. Mégpedig úgy, hogy a még hátralévő meccseket nem rendezik, rendezték meg, az aktuális állás lett a záró táblázat, nem lett hivatalos végeredmény, nincsenek érmesek, bajnok és kiesők sem. Viszont: az élen álló csapat jogosult az NB III.-ba nevezni. Már írtunk arról, hogy a megyei élvonal akképpen ért véget, hogy az első helyen a Sajóbábonyi VSE állt, 46 ponttal, de úgy, hogy egy mérkőzéssel többet játszott, mint a mögötte második Cigánd SE (43 pont). A bodrogköziek ugyanis jóhiszeműen, az egészségügyi vészhelyzet miatt a 19. fordulóra kiírt, Edelény elleni hazai bajnokijukat későbbre halasztották. Amire aztán nem került sor, pedig ha nyertek volna…

Jövőre találkozzanak

Az SVSE részéről nemrégiben beszélt az Északban Hronyecz Norbert elnök, aki akkor azt mondta, hogy az indulással kapcsolatban az anyagi „vonalat” még át kell azért beszélni.

– Kaptam, kaptunk pozitív jelzéseket, úgy az önkormányzattól, mind a szponzorainktól, a barátaimtól, így beadjuk a nevezésünket a megadott határidőig – nyilatkozta a bábonyiak vezetője. – Szeretnénk megmutatni, bebizonyítani, hogy mi is tudunk jó futballt csinálni… Egy éve, amikor első NB III.-as szezonunk végén a Keleti csoport utolsó helyezettjeként kiestünk, azt kudarcnak éreztem. Azonban éppen ez erősített meg abban a hitben, hogy folytatni kell, azért dolgoztam, dolgoztunk, hogy ha lehet, akkor ismét jussunk el arra a szintre.

A klubirányítónak felhoztuk a faramuci helyzetet, a cigándiak elmaradt meccsét is…

– Természetesen az lett volna a legjobb, ha végig megy az évad, és a pályán dőlnek el a helyezések, a bajnoki cím is – hangsúlyozta Hronyecz Norbert. – Bennem még az is megfordult, hogy játsszunk egy ki-ki mérkőzést a cigándiakkal, talán ez lett volna a legkorrektebb, de érthetően erre nem lett volna lehetőség. A fociban benne vannak a váratlan helyzetek, nyilván egy ilyen vírussal, hogy mit hoz, senki nem kalkulált… Mi játszottunk még március 14-én, ők nem… Azt el kell ismerni, hogy a Cigánd is nagyon jó szezont futott, egy fiatal, harcos csapatot raktak össze, amely ugyanúgy megérdemelte volna az első helyet. Bízom abban, hogy jövőre találkozhatunk a harmadik vonalban, vagyis mi nem búcsúzunk, ők pedig felkerülnek.

Amint arra Hronyecz Norbert utalt, az SVSE nemrég megjárta már az NB III.-at, azonban nem túl nagy sikerrel…

– Rutintalanok voltunk, több téren is – ismerte el az elnök. – Nem mellékesen sok olyan kiadással találkoztunk, amely az elején nem volt betervezve, ennek ellenére mindent kifizettünk, nem maradt tartozásunk. Tehát jó lett volna egy kicsivel bővebb büdzsé. Nem figyeltünk egyéb dolgokra sem, amiben mindenkinek meg volt a felelőssége, nekem is. Tanultunk, tanultam, levontuk a konzekvenciákat, bízunk abban, hogy olyan hibákat már nem fogunk elkövetni. A korábbiakhoz képest sikerült teljesen rendbe raknunk a centerpályát, amely fényévekkel jobb, mint annak idején az NB III.-ban. Ezért köszönet jó pár felnőtt játékosunknak, az önkormányzatnak és Vígh Ferenc edzőnknek.

A bábonyiakat az említett szakvezető irányította a csonka szezonban, ezért aktuális volt a felvetés: marad-e a tréner a Miskolchoz közeli település csapatánál a következő, immáron (ismét) harmadosztályú szezonra?

– Marad. Elégedettek vagyunk vele. Feri nagyon sok olyan területen, téren is segít, ami igazából nem az ő feladata lenne. Ebből is látszik, hogy szívén viseli a klub minden egyes csapatát, dolgát – fogalmazott Hronyecz Norbert, akit a játékoskeret várható alakulásáról is kérdeztünk: – az itt lévő játékosok nagy részét szeretnénk megtartani, de bizonyosan lesznek olyanok, akik nem tudják vállalni a közös folytatást, munka, a magasabb edzésszám miatt. Öt-hat embert igazolnunk kell, szerintünk ennyi igazolás szükséges ahhoz, hogy az erős mezőnyben helytálljunk. Remélem, ezúttal nem lesznek kiesési gondjaink, szeretnénk minél jobb helyezést elérni.

Jelképesen

Sajóbábonyban május 29-én tartották az évzárót, amelyen volt egy kis meglepetés is a játékosok számára.

– Saját költségen csináltatott az egyesület egy kupát és érmeket, hiszen az MLSZ álláspontja szerint mi vagyunk a bajnokok – árulta el Hronyecz Norbert. – Úgy gondoltuk, ha már a játékosok végigedzették a felkészülést, és a mérkőzéseken mindenki megtette a magáét, legalább egy jelképes dolgot szeretnénk nekik adni. Az első hely dicsőség, az érem megmarad, ha valaki ránéz, emlékezhet az évre. Egyébként a medáliákat dr. Szilva István polgármester úr személyesen adta át múlt pénteken.

Nevezés július 3-ig

Értesüléseink szerint az NB III. következő, 2020/2021-es szezonjára július 3-ig lehet nevezni az arra jogosult kluboknak, amelynek rendelkezniük kell a starthoz szükséges amatőr licenccel is. Úgy tudjuk, hogy a honi harmadik vonal legújabb versenykiírása a jövő héten válhat hivatalossá.

(A borítóképen: A sajóbábonyi együttes)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!