autósport

2020.06.19. 11:00

Ózdi siker a szlalomversenyen

Ifj. Nedecki László az I. Delta Hungária Építő Kupán sikert sikerre halmozott.

Marosréti Ervin

Fotó: Picasa

Egy rallycrossra épített Suzuki Swift-tel két kategóriában is bizonyított „kisvadkutya” becenevű rallycross versenyző. Kategória első és abszolút harmadik helyen ért célba az újonnan életre hívott eseményen.

Ifj. Nedecki László

- Nagyon jó volt az autó minden összeállt. Arra a pályára tökéletes volt, hiszen kicsi, rövid a Suzuki, ami jobban elfér ezen a szűk szakaszon. Ráadásul az autó hozzá van szokva ahhoz, hogy többfajta minőségi talajon használjuk. A guminyomást természetesen beállítottuk, máshoz nem kellett hozzányúlni, minden tökéletesen működött.

Az alsózsolcai gyártelepen a szlalomverseny résztvevői gyalog járhatták be a pályát, amit így kellett a versenyzőknek memorizálni. ifj. Nedeczki Lászlónak ez sokakkal ellentétben remekül sikerült.

Ifj. Nedecki László

- Ez az egész csak tesztnek indult. Nem gondoltam volna, hogy nap végén ennyi kupával térhetek haza – folytatta a fiatal tehetség. – Minden döntésem jól sült el, nagyon élveztem ezt a napot, nem stresszeltem rá semmire, remélem a rallycross futamokon is így fogok teljesíteni. A pálya és a szervezés nagyszerű volt a legközelebb is ott leszek, nem kérdés.

Ifj. Nedecki László

Ifj. Nedecki László számára mostantól már sűrű lesz a program. Az előttünk álló hétvégén a Rallye3-as bajnokság nyitó futamán is rajthoz áll, hiszen ezt a viadalt számára hazai környezetben rendezik meg.

- Szombaton az ózdi prológon a család szempontjából történelmet fogunk írni, hiszen egymás ellen fogunk versenyezni a salakon. Másnap pedig a Domahaza-Zabar közötti pályán fogok navigálni apának – mondta el a közeljövő terveit ifj. Nedecki László.

(A borítóképen: Ifj. Nedecki László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!