Labdarúgó BL 2020

2020.06.22. 15:00

Csak a Bajnokok Ligája rájátszása oda-visszavágós

Labdarúgó BL, El: egymeccses párharcok a selejtezőben, októbertől csoportkör.

Budapest 20200616 Labdarúgás 2020 NBI NB OTP Bank Liga Honvéd Ferencváros FTC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Batik Bence Franck Boli

Forrás: TA, NS

Fotó: Török Attila

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán úgy döntött, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2020/21-es idényének selejtezőjében – a Bajnokok Ligája-playoffkört leszámítva – egymeccses párharcok döntenek a továbbjutásról, arról pedig, hogy az adott meccs­nek melyik csapat legyen a pályaválasztója, sorsolással döntenek.

A BL-ben

A BL-sorozat a négy csapat részvételével zajló előselejtezővel kezdődik augusztus 8-án és 11-én, majd az első kört augusztus 18-án vagy 19-én, a másodikat héttel később, augusztus 25-én vagy 26-án, a harmadikat szeptember 15-én vagy 16-án játsszák. A playoff időpontja szeptember 22–23 és szeptember 29–30. A csoportkör beosztását október 1-jén készíti el az UEFA, a főtábla első meccseit október 20-21-én rendezik meg, és december 9-én lesz az utolsó forduló. A tavaszi egyenes kieséses szakaszt a megszokott módon bonyolítják le.

Azt, hogy az egyes körök sorsolását mikor tartják, még nem tette közzé az UEFA, vagyis azt még nem lehet tudni, hogy a Bajnokok Ligájában induló Ferencvárosi TC mikor kaphat ellenfelet.

Az Európa-ligában hasonló lesz a lebonyolítás, a második számú kontinentális sorozat selejtezője augusztus 20-án kezdődik, aztán az 1. forduló meccseit szeptember 27-én, a 2. fordulóét szeptember 17-én, a 4. körét szeptember 24-én játsszák, a csoportkörbe jutásért zajló, szintén egymeccses párharcokat október 1-jén rendezik meg. Az Európa-ligában a csoportkör október 22-én kezdődik és december 10-én ér véget.

Ebben a sorozatban két magyar csapat indulása biztos, a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd és az NB I. 2. helyezett a Mol Fehérvár FC várhatja azt a sorsolását, aminek még nem ismert az időpontja (rajtuk kívül mégy egy magyar csapat indulhat az El-ben, az NB I. 3. helyezettje).

(A borítóképen: Az FTC (fehérben) a BL-ben, a Honvéd az El-ben indulhat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!