Mezőkövesd Zsóry FC

2020.06.27. 08:00

A zöld-fehéreknél zárnak a sárga-kékek

A bajnok Fradi otthonában szerepel szombat este a dél-borsodiak labda­rúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Mezokovesd-zsory-fc-mol-fehercar-fc-2020-06-20

Forrás: https://mezokovesdzsory.hu/

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 33., utolsó fordulója szombaton a fővárosba szólítja a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét, amely 20 órától a Ferencvárosi TC vendégeként zárja a 2019/20-as idényt.

Lesz miről beszélni

A zöld-fehérek háza táján teljes a nyugalom. A gárda már fordulókkal korábban kiharcolta elsőségét, megvédte a címét, így teljesen felszabadultan futballozhat. Náluk csupán az a kérdés, hogy ukrán mesterük, Szerhij Rebrov kiket pihentet és helyettük kiket küld a pályára. Mivel számukra nincs tét, ezért valószínűleg sok fiatalt dob majd be, és egyáltalán nem biztos, hogy a bizonyítani akaró tartalékokkal jól járnak a sárga-kékek.

A vendégek a koronavírus-járványt követő újrakezdés után lejtmenetbe kapcsoltak. Hét élvonalbeli meccsükből csak egyet nyertek meg, és ha ehhez hozzászámítjuk a Magyar Kupa elődöntőjében elért két döntetlenjüket, majd a finálé elvesztését – az ezüstérmük persze, ne felejtsük, klubtörténeti csúcs –, akkor van vagy lesz mit megmagyarázni, lesz miről beszélni a szezon értékelésekor.

A fürdővárosiak, mint ismeretes, szerdán délután hazai környezetben 1–0-ra kikaptak a kiesés rémétől fenyegetett Debreceni VSC-től. A találkozónak – a kudarcon túl – nem akármilyen utóélete van. A sportág berkeiben, a szakemberektől a szurkolókon át a laikusokig, mindenki a játékvezető tévedéseiről és a mezőkövesdi vezetőedző lefújás utáni nyilatkozatáról beszél.

A labda gömbölyű

A „matyók” még versenyben vannak a dobogóért, és elérhetik, ha nyernek a Groupama Arénában – a Puskás Akadémia FC pedig otthon kikap vagy csak döntetlent ér el a Budapest Honvéd ellen. A papírforma szerint ez persze kissé erős esélylatolgatás, de a labda gömbölyű. Az utolsó forduló egyik nagy kérdése, túl a második kieső „személyén”, éppen az Európa-liga-indulás. A februári meccsen a hazaiak 3–0-ra nyertek a Fradi ellen, amellyel a fővárosban korábban 1–1-re végeztek Cseriék, akik így még veretlenek a bajnokkal szemben.

Az ügyvezető bizakodik

– Természetesen utazom a fővárosba, ott leszek az esti mérkőzésen – mondta pénteken délután Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Tudjuk jól, mert napvilágot láttak a statisztikák, hogy az FTC ötvenvalahány meccse óra veretlen otthon, a sorozatát ezért különösen jó lenne megszakítani. Győzelmi szándékkal megyünk a zöld-fehérekhez, minden ember az utolsó leheletéig küzd, és csapatunk is így tesz. A Ferencvárossal szemben egyébként is jó az idénybeli mérlegünk: vendégként ikszeltünk, városunkban pedig egyszerűen elgázoltuk az akkor még csak bajnokaspiráns gárdát, két meccs, 4 pont nekünk, bizakodásunkat erre alapozzuk. Az összecsapást még nem fújták le, sőt el sem kezdték, a szándékunk pedig egyértelmű. A létező legmagasabb célért küzdünk: ez a dobogó harmadik foka és az ezzel járó nemzetközi szereplés. Óriási fegyvertény lenne, hiszen ilyen még nem adatott meg klubunk életében, nagyon megdobogtatná a szívünket, ha a sorsoláskor az urnában szerepelne a nevünk. A sorsunk most nem csak a saját kezünkben van, de nem foglalkozunk másokkal, a magunk portáján seprünk.

A kövesdiek közül nem játszhat az „örökös” sérült Guzmics, továbbá az öt sárga lapos Besirovic.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Pillár, Silye – Cseri, Karnitski, Pekár, Berecz – Zivzivadze, Nagy D.

A Mezőkövesd Zsóry FC krízis utáni mérlege

NB I.: 1 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség

Az újrakezdés óta eltelt 7 forduló kövesdi mérlege:

26. forduló: Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0

27. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 0–2

28. forduló: Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1

29. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 1–2

30. forduló: Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1

31. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Mol Fehérvár FC 2–1

32. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 0–1

Magyar Kupa: 2 döntetlen, 1 vereség

Eldődöntő, odavágó: Mezőkövesd Zsóry FC – Mol Fehérvár FC 1–1

Eldődöntő, visszavágó: Mol Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2–2

Döntő: Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC 2–1

Labdarúgás, NB I.: a program

33. forduló, június 27., szombat

15.15: Zalaegerszegi TE FC – Mol Fehérvár FC

17.30: Diósgyőri VTK – Kisvárda

17.30: Újpest FC – Kaposvári Rákóczi

17.30: Debreceni VSC – Paksi FC

20.00: Ferencváros – Mezőkövesd Zsóry FC

20.00: Puskás Akadémia – Budapest Honvéd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!