Jégkorong

2020.05.22. 13:30

Egy bajnokság két bajnokkal, de csak egy kupával

Az alacsonyabb osztályokban végeredményt hirdetett a Magyar Jégkorong Szövetség.

Kolodzey Tamás

Forrás: dvtk.eu

A jégkorong ob IV/B. férfi felnőttcsoportjában a DVTK Jegesmedvék amatőr együttese szerezte meg az aranyérmet.

Társbérletben

– Ebben a vonalban A, B és C osztályt is üzemeltetett az MJSZ – kezdte Szabó Ákos, a miskolciak csapatkapitánya, akit sokan floorballjátékosként is számontartanak. – Mi a B-ben korongoztunk, és hogy kissé bonyolult legyen a helyzet, kettéosztották a mezőnyt. Az egyikben nyolc, a másikban hét gárda vetélkedett egymással. Nekünk jól ment a „csacsi”, ugyanis megnyertük az alapszakaszt, majd az elsők és másodikok adta középszakaszt, így a fináléban találtuk magunkat.

A Macik a döntőt a Kanadai Magyar Hokiklub együttesével vívták.

– Az oda-visszavágós rendszerű aranycsata első felvonását elveszítettük, ugyanis itthon kikaptunk – folytatta Szabó Ákos. – Ezt követte a koronavírus-krízis miatti felfüggesztés, így a második összecsapásra már nem került sor, ennek ellenére lezárták a bajnoki szezont: az alap- és a középszakasz után mi lettünk az elsők, megkaptuk a kupát és az aranymedáliákat, de a határozat szerint az MHK alakulata is győztesnek nevezheti magát, tehát azt mondhatjuk: társbérletben diadalmaskodtunk.

Saját maguk fedezték

A diósgyőriek keretében ötven fölötti játékos is található, ennek következtében átlagéletkoruk meghaladja a negyven esztendőt.

– Minket a sport és a verseny szeretete tartott össze – sorolta a csapatkapitány. – Imádjuk a jéghokit: a játék mellett hetente egyszer edzettünk, ennek költségét – azaz a jéghasználati díjat – a tagdíjakból saját magunk fedeztük. Sikerünkre büszkék vagyunk, miként arra is, hogy a DVTK nevét használhattuk. Anyagi helyzetünkön javíthat, hogy jogosultak vagyunk a taóra, vagyis a társasági adókedvezmény igénybevételére. Amikor megmutattuk a kupánkat, Egri István, a DVTK Jegesmedvék klubelnöke gratulált nekünk, és kijelentette, hogy nem ússzuk meg az ünneplést. Ennek szellemében a soron következő felnőtt profi szezon valamelyik mérkőzése előtt, reményeink szerint táblás ház előtt, a miskolci jégcsarnokban kapjuk meg a publikumtól a „járandóságunkat”.

Az amatőrök feljutottak az ob IV/A csoportba, de még nem tudják, hogy vállalják-e a magasabb szintet, miként még az sem dőlt el, hogy a IV/C-ben is indítanak-e egy csapatot – ezekre a kihívásokra egy-két hónapon belül adhatnak választ.

Aranyérmesek

A DVTK Jegesmedvék amatőr bajnokcsapatának tagjai: Balogh Péter, Barta Péter, Bártfay Péter, Béres Krisztián, Bodnár Zsolt, dr. Dobos Endre, Domonkos Attila, Ferencz Károly, Gál Attila, Jordán István, Jordán László, Kovács Zoltán, Lehóczki János, Mogyorósi Imre, Puskás Zoltán, Sentes Róbert, Szabó Ákos (csapatkapitány), Tar Péter, Trozsák Béla (játékosedző)

(A borítóképen: A DVTK Jegesmedvék amatőr bajnokcsapata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!