Mezőkövesd Zsóry FC

2020.03.11. 11:00

Újra ki-ki meccsre számít a Kövesd

A kupavisszavágó előtt ugyan a Kövesd áll jobban, de az elődöntőhöz a szerdai meccs is kell.

Berecz Csaba

Mezõkövesd 20200222 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkõzés Mezõkövesd Zsóry FTC Foto Micheller Szilvia - Nemzeti Sport A képen:

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Micheller Szilvia

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, szerdán 18.00-tól Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás AFC mérkőzést rendeznek a mezőkövesdi városi stadionban. A két csapatnak a nyolc nappal ezelőtti, Felcsúton megrendezett első mérkőzésén a dél-borsodi együttes nyert Zivzivadze góljával, így ők várhatják előnyből a mostani összecsapást. Az elődöntőbe jutásról határozó mérkőzés előtt elsőként azt kérdeztük Kuttor Attilától, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzőjétől, hogy a sűrű program közepette, amelynek során egymást érik a bajnoki és kupameccsek, a mostani MK-találkozóval kapcsolatban milyen céljaik vannak.

– Mindig az a legfontosabb meccs, ami éppen következik, jelen esetben a Puskás elleni. Szeretnénk a kupában továbbjutni, ezért mindent megteszünk majd a pályán – jelentette ki a kövesdi szakvezető.

A védelem közepéről

Felvetettük a vezetőedzőnek, hogy bár néhány napja úgy tűnt, a védelem közepén lehetnek problémáik, hiszen az MK-negyeddöntő első meccsén Pillárt inkább pihentette, nem nevezte a keretbe, Guzmics pedig sérülés miatt nem játszhatott, így került új szereplőként a hátsó alakzatba Karnitsky, aki ugyan jól látta el feladatát a Puskás ellen, de belső védőtársa, Nesterov azon a mérkőzésen megsérült. Emiatt őt le is kellett cserélni, így Eperjesi fejezte be a meccset belső védőként. A Kövesd legutóbbi tétmérkőzésén pedig, a Kaposvárott 4–0-ra megnyert bajnokin Pillár már szóhoz se jutott Karnitsky mellett, és amikor ezzel összefüggésben arról érdeklődtünk, hogy a belső védőkettőst mennyire nehéz megtalálni, Kuttor Attila azt felelte, hogy elég flexibilis a keretük, úgyhogy van megoldás minden helyzetre, így erre is. Hogy mi, azt viszont nem árulta el, de hozzátette, hogy változatlanul az az alapvetés, hogy azt állítsák a csapatba minden poszton, akiről úgy látják, hogy a lehető legjobb állapotban van a sorozatmeccsek közepette.

Most sem lesz másképp

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az első mérkőzés eredményének tükrében milyen Puskásra számít ma a kövesdi tréner, mert ha az kérdés is volt az első találkozó előtt, hogy melyik együttes milyen összeállításban szerepel, most ez aligha lehet az, hiszen a felcsúti együttes már az első mérkőzésén is a legjobbjait játszatta, és vélhetően most sem lesz ez másképp, ha arra törekszenek majd, hogy ledolgozzák a hátrányukat.

– Gondolom, ők is azon lesznek, hogy kiharcolják a továbbjutást. Mivel egy kupanegyeddöntőről beszélünk, feltételezem, hogy mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy jó eredményt érjenek el, és a legkomolyabban veszik ezt a találkozót – mondta Kuttor Attila, aki arra a kérdésre, hogy befolyásolja-e a játékukat, a taktikájukat a Felcsúton elért egygólos siker, vagy úgy mennek ki a mai meccsre, hogy nem dőlt el semmi, és olyan játékra törekszenek majd, mint az ottani meccsen, a vezető góljuk után – vagyis azon lesznek, hogy ha lehetőség adódik, akkor betaláljanak –, így felelt a szakvezető: – Nem akkora ez az előny, hogy komolyan befolyásolná a párharc kimenetelét, most is ki-ki meccset fogunk játszani a továbbjutásért.

Mindenre

Megkérdeztük azt is, hogy mire, milyen erényekre lesz szükség ahhoz, hogy a mai meccs után boldogan jöhessenek le a pályáról. Kuttor Attila erre nemes egyszerűséggel azt válaszolta, hogy mindenre. Majd hozzátette, nem lehet egy erénnyel megnyerni egy ilyen meccset, mert a Puskás jó csapat.

Kuttor Attilától azt is megtudtuk, hogy a keret tagjai közül Szeles változatlanul nem bevethető, és bár Guzmics és Nesterov „javulgatnak”, de az csak a meccs napján derül ki, hogy számíthat-e rájuk.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Eperjesi, Pillár, Karnitsky, Vadnai – Pekár, ­Meskhi, Berecz, Vajda – Jurina, Zivzivadze. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Labdarúgás: Magyar Kupa-negyeddöntők

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóit játsszák szerdán. A program (a sorok végi zárójelekben az első mérkőzések eredményei):

17.30: Mol Fehérvár FC (NB I.) – Zalaegerszegi TE FC (NB I.) (0–2)

18.00: Budapest Honvéd (NB I.) – Paksi FC (NB I.) (0–0)

18.00: Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) – Puskás AFC (NB I.) (1–0)

18.00: MTK Budapest (NB II.) – Dorogi FC (NB II.) (1–0)

(A borítóképen: Újra örülni akarnak a mezőkövesdiek)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!