Labdarúgás

2020.03.05. 13:30

Négyből vagy ötből csak egy

A labdarúgó megyei II. osztály Közép csoportjában nagy harcot vívnak a csapatok a bajnoki címért.

Kolodzey Tamás

A táblázat beszédes: a 34 pontos Sajószöged külön meccset vív az egyaránt 33-as Emőddel és Hernádnémetivel, a 31-es Bükkzsérccel, de a 26-os Tiszakeszit sem lehet leírni, hiszen még csak egy tavaszi fordulón jutottak túl az együttesek.

Kérdőjel

Az elmúlt hét végén a németiek 2–1-re nyertek a Harsány vendégeként, és ezzel jelezték, komoly szándékaik vannak.

– Mivel a srácok vérszemet kaptak, ezért a vezetés kimondta: az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot – mondta Kertész István, aki a 2011/12-es idénytől elnökként irányítja a klubot. – Az aranyéremmel köztudottan a megyei egyes tagság is jár, az „üzlet” azonban nem ilyen egyszerű. Amennyiben célba érünk, nyomban le kell ülnünk beszélgetni dr. Orosz Zsolttal, nagyközségünk polgármesterével. Ezt részben már megtettük, de a mondás szerint a hídon akkor kell átmenni, ha odaérünk. A tárgyi feltételekkel semmi gondunk nincs: a pályánk és a szociális létesítményünk megfelel a követelményeknek, a játékteret pedig egy éve újítottuk fel. Most a klímaberendezést fogjuk lecserélni, aztán van egy tetővel fedett nagy méretű teraszunk, ezt be akarjuk építeni, a munkálatok elvégzését követően újabb két öltözőhöz jutnánk. Ezen a szinten nagyon fontos a közlekedés megoldása, nálunk ez sem okoz gondot, mert egyesületünk rendelkezik egy kisbusszal, az önkormányzat kettővel, aztán ha nagyon szorít a cipő, a furikázásba besegíthet a polgárőrség és egy-két vállalkozó is. Még a jövő zenéje a megyei elit, azt azonban tisztán látjuk, hogy ehhez úgy ötmillió forint kellene, és ennek a gondolatsornak a végére most kérdőjelet teszünk. Nekünk persze nem voltak, és valószínűleg nem is lesznek fizetett játékosaink, de az erősítésnek van ára, aztán az útiköltség-térítést természetesen fizetnünk kell. Itt, a településen mindenkinek elmondjuk, hogy bárki sokat segíthet rajtunk személyi jövedelemadója egy százalékának felajánlásával – ilyen „indokkal” tavaly háromszázezer forinthoz jutottunk –, továbbá szívesen vesszük a társaságiadó-felajánlásokat is, már azoktól, akik ezt megtehetik.

Rendkívüli

A különböző szintű megyei labdarúgó-bajnokságok szervezőjét és működtetőjét, továbbá a klubokat egyaránt nehéz helyzetbe hozzák a visszalépések. A Közép csoportban rekordszámú hátraarc történt, ennek következtében szakmai problémák léptek fel.

– A küzdelemsorozat most akár tényleg elrugaszkodhat a valóságtól – folytatta Kertész István. – Egyeseknek akár három szabadnapja is lehet a Mezőcsát, a Mezőnagymihály és a Tibolddaróc megszűnésével. Nekünk csak kettő lesz, április elején két hétvégénk marad ki, ez pedig a formába hozás vagy a formában tartás szempontjából több mint kellemetlen. A bajnoki menetrenden talán változtathatott volna az igazgatóság, gondolok a későbbi kezdésre vagy a korábbi befejezésre. Persze nyilván nem tudták, mert előre nem is tudhatták, hogy melyik ujjukba harapjanak bele, így ezen most hiába kesergünk, a tényeken nem tudunk változtatni. Számunkra előnyösnek tűnik a sorsolás: az Emődöt, a Sajószögedet és Tiszakeszit is fogadjuk, egyedül Bükkzsércre megyünk, aztán ha túljutunk a rangadóinkon, már tisztább a kép.


Visszahoznák őket

Hernádnémetiben csaknem háromezer-hétszázan laknak, ebből a lélekszámból pedig lehet utánpótlás-nevelést „csinálni”. A németiek azonban jelenleg nem vesznek részt a Bozsik-programban, mert nem volt rá edzőjük és egyéb erőforrásuk. Az elnök szerint több tucat gyerekük Bőcsre jár focizni, ha viszont feljutnak a megyei I. osztályba, és vállalják a szereplést, akkor a kicsiket mindenképpen visszaviszik Hernádnémetibe.

(A borítóképen: Harc a labdáért a tavalyi idényben játszott Hernádnémeti–Harsány-meccsen | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!