MVLC

2020.03.10. 09:30

Az 1–8. helyért harcolhatnak tovább a pólósaink

Kedden Egerben kezdődik a középszakasz a Pann­Ergy-MVLC OB I-es együttese számára.

Molnár István

Forrás: ÉM-archívum

Fotó:

Az alapszakasz február 29-én véget ért a férfi élvonalbeli vízilabda-bajnokságban. A részt vevő 16 csapat, két csoportban (8-8 együttes) egyaránt 14-14 meccset vívott tavaly ősztől, és a napokban kialakult a végeredmény az A és a B csoportban is. Igaz, egy találkozót, az A-Híd OSC-Újbuda – ZF Eger összecsapást (B csoport, 14. forduló) március 13-ra, péntekre halasztották, azonban ez a helyezéseket, a középszakasz, a felső- és az alsóház kezdését nem befolyásolja, befolyásolta, miután a fővárosiak szerezték meg az első, a hevesiek a második pozíciót.

Csütörtökön pótoltak

A megyénk képviseletében szereplő PannErgy-Miskolci VLC gárdája az A jelű nyolcasban a 3. helyet csípte el (9 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség), amely azt jelenti, hogy a borsodiak a továbbiakban az 1–8. helyért harcolhatnak tovább, úgy, hogy a középszakaszba továbbvitték az összegyűjtött 28 pontjukat. Az MVLC-re ebben a körben vár még nyolc meccs a B csoportból érkezett négy csapattal, az OSC-vel, az Egerrel, a Budapest Honvéddal, valamint a Metalcom Szentessel. A középszakasz nyitányát egyébként már az előző hét végére kiírta a szövetség, ám mivel a PannErgy első fordulóbeli ellenfele, az Eger csütörtökön pótolta a Honvéd elleni csatáját a fővárosban, az ütközet átkerült mára, vagyis kedd 19 órára. Ismert az a történet az egriekkel kapcsolatban, hogy nemrégiben a koronavírus által fertőzött terület közelében (Olaszországban) játszottak nemzetközi kupatalálkozót, majd onnan hazaérkezve bezárták létesítményüket, a Bitskey uszodát, így sokáig csak fizikai tréningeket tudtak végezni.

Tisztában vannak vele

– Olvastuk, követtük a híreket, hogy mik történtek Egerben, a csapat környékén, utólag ezeket már nem érdemes kommentálni, a lényeg az, hogy csütörtökön újra tudtak játszani, még csoportmeccset a Honvéd otthonában, és nyertek 11–6-ra – mondta Vidumanszky László, a Pann­Ergy-MVLC vezetőedzője, aki hozzátette: – Mindenki egészséges náluk, szerencsére, a lehetőségeikhez mérten igyekeztek a lehető leghasznosabban tölteni az uszoda bezárásával kiesett napokat. Erről a részről ennyit, beszéljünk a szakmáról: tudjuk, hogy mik azok a helyek, ahol sebezhetőek, és természetesen tudjuk azt is, hogy kik azok a húzóemberek, akikre a leginkább figyelnünk kell majd. Ezek kiderültek a budapesti meccsen is, amit megnéztünk. Az Eger ugyanúgy tisztában van azzal, hogy mi mit tudunk, annak ellenére, hogy bajnoki mérkőzésen az idén először fogunk találkozni. Egy ilyen rangadón a legfontosabb az lesz, hogy a taktikát tartsák be a játékosok, és pólózzanak egységesen, csapatként, ez sok helyzetben, egy esetlegesen nehezebb periódusban is segíthet.

A szakvezetőtől azt is megkérdeztük, hogy ezen mérkőzés 3 nappal történő elhalasztása miatt mennyire kellett borítaniuk az előre eltervezett programjukat.

– Igazából semennyire, ugyanis szerdától terveztük azt, hogy öt nap pihenőt kapnak a keret tagjai, így ezt ez a keddi összecsapás nem befolyásolja, helyette az eredeti terv szerint edzéseket tartottunk volna a hét elején – osztotta meg mindezt lapunkkal a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – A munkát majd március 16-án folytatjuk, és egy hét után kimegyünk Belgrádba pár napra, ugyanis a középszakasz második fordulóját csak április 1-jén rendezik.

Bárki bárkit meglephet

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a tréner miként látja a helyzetet, azt, hogy egy remélt hevesi siker esetén csapata közelebb kerülne a ZF-hez, s így nagyobb sansza lenne a 4 közé jutásra.

– Kétségtelen, hogy ez ebből a szempontból egy kiemelt összecsapás – értett egyet Vidumanszky László. – Jó csapat az Eger, de én bízom a saját játékosaimban, s amint azt korábban mondtam: csak egységes vízilabdával és persze jó egyéni teljesítményekkel lehet esélyünk a győzelemre. Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy ez már a középszakasz, ahol a két sztárcsapaton, a Ferencvároson és az OSC-n kívül bárki meglephet bárkit, ha kijön egy jó napja, ezért nekünk nemcsak például az Egerre kell figyelni, összpontosítani, hanem a mögöttünk lévőkre is, mert az ezen csapatok elleni meccsek sem lesznek könnyűek…

A terv szerint haladnak

Bachner András szakmai igazgató az alábbiakat tartotta fontosnak elmondani a folytatás előtt: ,,Zsinórban negyedik alkalommal kerültünk be a felső házba, ami azt jelenti, hogy nem lehetünk majd rosszabbak nyolcadiknál, de természetesen szeretnénk a lehető legjobb helyezést elérni. 2015-ben azt mondtam, azon leszünk, hogy öt éven belül egyre több fiatal legyen a keretben, s ezt teljesítettük. Hiszen négyen – Vismeg Zsombor, Vismeg Botond, Hajdu Alex, Kazsimér Huba – már tagjai a felnőtt keretnek, de az NB II-es csapatunkban is van 2-3 olyan tehetséges játékos, aki, ha kell, be tud csatlakozni. Dolgozunk, megyünk tovább ezen az úton…”

(A borítóképen: Misic és csapata Egerben bizonyíthat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!