Aluinvent-DVTK

2020.02.20. 09:30

Walker-Kimbrough klasszis játékával

A diósgyőri kosárlabdacsapat simán hozta a Cegléd elleni kötelező győzelmet.

Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A női kosárlabda NB I 18. fordulójában, a múlt hét szerdáról elhalasztott mérkőzést pótoltak be tegnap a miskolci városi sportcsarnokban, ahol az Aluinvent-DVTK a VBW CEKK Cegléd gárdáját fogadta. A hazaiak közül ezt a meccset sérülés miatt kénytelen volt kihagyni Goree, így az alapcsatán változtatnia kellett Cziczás edzőnek.

DVTK villanások

A találkozó elején úgy tűnt, hogy a bemelegítés egyik félnek sem sikerült túl jól, sok dobás maradt ki, és a játék is meglehetősen pontatlan volt. Diósgyőri előnyöket tüntetett el a Cegléd, majd a 6-4 után a vezetést is átvették Swanier triplájával. Túl sokáig nem élvezhették ezt a helyzetet a kék mezesek, mert a DVTK villant néhányat, Morrison dupla után Walker-Kimbrough megszerezte csapata első hármasát (11-7). A látogatók könnyen zavarba hozhatóak voltak, de a piros-fehérek nem nyomtak padlógázt, beérték azzal, hogy szépen lassan nő az előnyük. A 8. perc végén Morrison palánk alóli találatával 17-9-re módosult az állás, a negyedből hátralévő időben mindkét oldalon csak egy-egy akciógól született.

Jött a rotáció

A második játékrész Pusztai gyors találatával indult (21-11), amelyet 1 percen belül 5 (!) vendégpont követett. Jött is a hazai időkérés, ami használt. Miközben a diósgyőri drukkerek a játékvezetők ténykedését kritizálták, kedvenceik magasabb fordulatszámon pörögtek, és amikor a 14. perc elején Kányási bevert egy triplát, a ceglédiek folyamodtak szünetért (29-16). De ez nem állította meg a DVTK szárnyalását, csak Pusztai gólja után jött vendég válasz, ami 13-0-s hazai széria végére tett pontot. A jelentős előny közepette bővebbre eresztette a rotációt a hazaiak szakvezetője, de amikor a különbség növekedés helyett csökkenni kezdett, időt kért (37-24). A játékrész utolsó két percében úgy tűnt, hogy újra egy-egy akciógól születik, de a végén Kányási még behúzott egy „trojkát” (42-27).

Walker-Kimbrough

A hosszú szünet után, az első percekben mindkét csapatból hiányzott a lendület, aztán csak elkezdtek potyogni a kosarak. A 36. percben egy 3+1-es kombinációt is láthattunk, ugyanis Walker-Kimbroughval szemben triplakísérlet közben szabálytalankodtak, és miután a dobás ettől függetlenül célba ért, még 1 büntetőt is értékesíthetett, értekesített az amerikai klasszis. Ezzel húsz pont fölé ment a Diósgyőr (57-35), ez pedig arra sarkallta a vendég szakvezetőt, hogy időt kérjen. Ez arra volt jó, hogy a negyed végére 20 alá küzdje magát csapata, de a meccs ekkor már régen lefutott volt (63-44).

A záró negyed elején a fantasztikusan játszó Walker-Kimbrough megszerezte saját maga 30. pontját, majd rögtön után egy faultos kosár miatt a 31. is, amire vendég időkérés volt a válasz (68-46). A pauza után újra a hazaiak amerikai sztárja következett, egy triplával. A lelátón a diósgyőri drukkerek boldogan tapsikoltak, az ultrák énekeltek, csapatukat éltették, miközben a DVTK az idő múlásával szépen haladt a kötelező győzelem megszerzése felé. Ezt végül 31 pont különbségű sikerrel abszolválták, köszönhetően annak, hogy a végén nyomtak egy 10-0-s etapot.

Ezzel a győzelemmel a DVTK feljött a tabella második helyére.


Aluinvent-DVTK – VBW CEKK Cegléd 91-60 (19-11, 23-16, 21-17, 28-16)

Miskolc, 700 néző. V.: Papp P., Goda, Pozsonyi.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (2), Pusztai (6), WALKER-KIMBROUGH (34/15), SKORIC (16/6), Morrison (8). Csere: KÁNYÁSI (13/9), Zele (4), Katona (4), Kiss A. (4), Szűcs R. (-). Vezetőedző: Cziczás László.

VBW CEKK Cegléd: SWANIER (13/3), Gorjanácz (7), Révész (-), Sotiriou (5/3), HIGGINS (20). Csere: Licskai (6/3), Böröndy (2), Kobolák (4), Szirony (3), Király (-). Vezetőedző: Gabriel Carrasco.

Kipontozódott: Sotiriou a 38. percben.

Cziczás László: – Nagyon komoly csapatmunkát végeztük ma, emellett adódott extra teljesítmény is, Walker-Kimbrough révén. Voltak további jó egyéni produkciók, említhetném Kányásit és mást is, de a meccset csapatmunkával nyertük meg. Hazai pályán 60 pontot kaptunk, ilyen védekezéssel lehet meccseket nyerni. Győztünk, megyünk tovább, az első kötelező feladatot kipipáltuk, dolgozunk azon, hogy szombaton a PINKK vendégeként is tudjunk nyerni.

Gabriel Carrasco: – Összesen 91 pontot kaptunk, az elsőben 19-et, a többiben 20 pont fölött, és ez nagyon sok. Tudtuk, hogy a hazai csapat agresszíven játszik majd, készültünk is erre, mégsem tudtunk erre megfelelően reagálni mérkőzés közben. Pedig egy ilyen erős csapattal szemben erre szükség lett volna, ahhoz, hogy szoros meccset tudjunk játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!