DVTK

2020.02.15. 10:00

Védekező ellenfélre számít Feczkó

A diósgyőri labdarúgócsapat szombat este újabb hazai bajnokit játszik, a Paksot fogadják.

Berecz Csaba

A piros-fehérek feledtetni akarják múlt heti vereségüket

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB I. 21. fordulójában szombaton 17.00-tól a diósgyőri stadionban DVTK – Paksi FC mérkőzést rendeznek. A két együttes számára az előző bajnoki forduló nem sikerült túl jól, mindketten hazai környezetben szenvedtek vereséget. A piros-fehérek a Debreceni VSC-től kaptak ki 2–1-re, a Duna-partiak pedig a Puskás AFC-től 2–0-ra. Érdekesség, hogy eddig a Diósgyőr adta az ellenfelet a Paksnak, vagyis a zöld-fehérek a felcsúti csapat előtt – ahogy a DVTK – szintén a Kaposvárral és a Zalaegerszeggel játszottak, és ezeken a meccseken – ahogy a Diósgyőr – ők is begyűjtötték a győzelemért járó pontokat. Ennek köszönhetően, annak ellenére, hogy még éppen a bennmaradást jelentő 10. helyen állnak, 5 pontra távolodtak el a kieső helytől. A DVTK lehetne ettől, a Zalaegerszegi TE FC-től akár 11-re is, ha egy hete a hajdúsági együttes ellen folytatta volna jó sorozatát. De nem sikerült továbbépíteni „kolbászból a kerítést”.

Nagy rohanásba

Arról, hogy miért kanyarodott el a jótól, a korábbi, a piros-fehér drukkerek számára sok örömöt hozott teljesítménytől a csapat, Feczkó Tamás vezetőedző a következőket mondta:

– Egy picit a születésnapi, ünnepi hangulat elvitt minket is, szerettük volna minél hamarabb eldönteni a meccset, és a vezető gólunk után nem voltunk elég taktikusak. Amikor a Debrecen rövid idő alatt fordított, minél hamarabb szerettük volna visszaszerezni az előnyt, belementünk egy nagy rohanásba, holott okosabban kellett volna focizni. Megbeszéltük az öltözőben, hogy többet ilyen hibába nem szabad beleesnünk.

A diósgyőri szakvezető arról is szót ejtett, hogy ez a mostani bajnoki biztosan nagyon különbözik majd a eddigiektől.

– Ez teljesen más típusú meccs lesz, mint amilyen a Debrecen elleni volt, ugyanis a Paks sokkal defenzívebb játékot játszik. Azt, hogy a védekezés mennyire fontos számukra, jelzi, hogy a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésükön négyszer gólt sem kaptak – mondta Feczkó Tamás, aki arra a kérdésre, hogy ilyen stílus ellen mi vezethet célra, ezt felelte. – Szeretnénk megnyerni a meccset, és ez nem ígérkezik könnyűnek. Fontos lenne, nagyon jól jönne, ha az első adódó lehetőségünket gólra tudnánk váltani, mert ha a paksiak hátrányba kerülnének, nyitottabb játékot kellene felvállalniuk. Az biztos, hogy végig türelmesnek kell lennünk, mert a paksiak jól kontráznak, és nem kizárt, hogy egészen a végéig nyugodtnak kell maradnunk, és csak a 90. perc környékén sikerül majd eldönteni a meccset.

Paksi hiányzók

Felvetettük a DVTK szakvezetőjének, hogy a Duna-partiak kontrajátéka aligha lesz olyan ütős, mint korábban, hiszen az előző fordulóban a két legjobb támadójukat, Könyvest és Bödét is kiállították, emiatt ők a Diósgyőr ellen eltiltás miatt nem szerepelhetnek.

– Ez így van, de a tavalyi házi gólkirályuk, Hahn a csapatban lesz, és valószínűleg Sajbán Máté is pályára lép majd, aki az ősszel kezdte NB I.-es pályafutását, és előző szezonban a Mezőkövesd, a mostaniban pedig új csapata színeiben is betalált már – fejtegette Feczkó Tamás, majd hozzátette: – Óva intenék mindenkit attól, hogy azért, mert nincs Könyves és Böde, egy kézlegyintéssel elintézze a Paksot. Ugyanis akik helyettük szóhoz jutnak, bizonyára azon lesznek, hogy bizonyítsanak, hogy nagy akarattal játszanak, és ha ez megvalósul, akkor a csapattársaik ettől még koncentráltabbak lehetnek.

Azt is szóba hoztuk a szakvezetőnek, hogy a paksiak szerdán Magyar Kupa-meccset játszottak, és ez is hatással lehet a teljesítményükre, de erre Feczkó Tamás úgy reagált, hogy nem azok játszottak az NB III.-as Pécsi MFC vendégeként 2–1-re megnyert meccsen, akik a bajnokikon szóhoz szoktak jutni, így ez a találkozó aligha befolyásolja majd a zöld-fehérek állapotát.

Arról is érdeklődtünk – annak ellenére, hogy Feczkó Tamás nem szokta egyik meccs­ről a másikra szétforgatni a kezdőcsapatát, sokkal inkább az állandóság híve –, hogy a Debrecen elleni vereség, az azon a meccsen mutatott teljesítmények hozhatnak-e személyi változást, változásokat. A szakvezető erre a kérdésre kitérő választ adott, nagy nehezen csupán annyit árult el, hogy valószínűleg nem ugyanaz lesz a kezdőcsapat, mint amelyik egy hete volt.


A várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Vági, Polgár, Brkovic, Memolla – Iszlai, Márkvárt – Molnár G., Hasani, Kiss T. – Ivanovski.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!