Mezőkövesd Zsóry FC

2020.02.05. 09:30

Kétszeri hátrányból egy pont

Kedd este NB I.-es labdarúgó-mérkőzést játszottak a mezőkövesdi stadionban.

Kolodzey Tamás

Jó meccset játszott a két csapat, itt éppen Novothny ünnepli gólját

Forrás: Újpest FC

Az élvonalbeli bajnokság 19. fordulója keretében (a televízió mindenhatósága miatt) szurkolóbarátnak nem nevezhető időben, kedden 20 órakor kezdték a Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC találkozót, amelyet bárki ingyen megtekinthetett, belépődíjat ugyanis nem szedtek. Az eső szerencsére nem esett, de fújt a szél és hideg volt, ezért a kezdéskor csak mintegy hatszázan tanyáztak a lelátókon.

Guzmics kimaradt

A hazai összeállítás érdekessége az volt, hogy Kuttor Attila vezetőedző kényszerből változtatott, combsérülése miatt nem vehette számításba Guzmicsot, akinek helyére Katanec került. A kispadra pedig portásként nem Fedinisinec ült, hanem Danyilo Ryabenko: a tádzsik Pamír gárdájában szerepelt utoljára, szabadon igazolható volt, és egyelőre a bajnokság végéig szolgálja a kövesdieket. A lila-fehéreknél Pauljevic korábban már játszott a borsodiaknál, Novothny pedig a DVTK-nál. Az ugyancsak Diósgyőrből elszármazott Bacsa a kispadra került, akárcsak Koszta: a putnoki származású csatár nem is olyan régen még a matyókat szolgálta, és náluk akadt egy remek szezonja. A mesterek pedig a csata előtt ikszre álltak: Kuttor és Vignjevic is kétszer vezette győzelemre együttesét a másik fél ellen, két iksz mellett. A szakmai érdeklődést tükrözte, hogy a VIP-ban megjelent Marco Rossi: a magyar válogatott olasz nemzetiségű szövetségi kapitánya bizonyára kémkedni jött, tekintettel az Eb-pótselejtezőnek számító Nemzetek Ligája-mérkőzés(ek)re.

Öngóllal a vendégek

A sípszó után rögtön látszott, hogy a szakvezetők első és legfontosabb feladata az volt, hogy csapatuk ne kapjon gólt, így az óvatosság jegyében startoltak a játékosok. A hazaiak 4–4–2-es, a vendégek 4–2–3–1-es hadrendben küzdöttek. Pár perc után a hazaiak előrébb merészkedtek, és letámadásfélét adtak elő. Ment a fejpárbaj, majd a 8. percben Cseri 27 méterről jobbal a bal kapufát találta telibe, a labda a gólvonal elé pattant, aztán Vadnai balról már nem tudott hálót szaggatni. Ami nem ment be az egyik oldalon – hiába, ilyen a futball –, bement a másikon, a fővárosiak szempontjából szerencsés körülmények között, és ez megváltoztatta az eltervezett taktikát, hiszen a feketéknek kellett futniuk az eredmény után, az Újpest kontrázhatott. A 27. percben Berecz gyorsvonati sebességgel robogott előre, megpróbált a kapuig menetelni, de közben elhagyta a játékszert, és az ötösön elbukta a helyzetét. Nem sokkal később ismét az öngólos veszélyeztetett, de magasan a keresztléc fölé fejelt. A védők és a támadók többször versenyt futottak, és ezekből rendre a hátsók kerültek ki győztesen. Az iramra nem lehetett panasz, a küzdelem is kielégítő volt. Cseriék kiugrásokkal kísérleteztek, és ezekkel az egyenlítési alkalmat várták. A szünet előtt Zivzivadze kevéssel nézte el a jobb alsó sarkot.

Jurina és Novothny

Hazai oldalon sokan kettős cserét jövendöltek, de csak egy lett belőle. Az 51. percben egalizálhatott volna a Mezőkövesd, nem sokkal később is ziccert hagytak ki. Az egyenlítés mégis jött, és innentől úgy tűnt, hogy átveszi az irányítást a tabella harmadik helyén álló gárda, de hamar fordult a kocka, persze ehhez a védelem hathatós támogatására is szükség volt. Tömörült a fővárosi alakulat, a 66. percben Jurina majdnem a kapu jobb oldalába emelt. Sok passzal építették támadásaikat a vendéglátók, a fehér mezes újpestiek mégis csaknem összehozták harmadik góljukat a 71. percben. Az idő múlása természetesen nem Vadnaiéknak dolgozott, de a játék képe alapján a pontszerzés még benne volt a találkozóban. Az egyenlítés végül összejött, és ezt meg is érdemelte a Mezőkövesd.


A gólok története

14. perc: Burekovic 17 méteres, jobb sarokra tartó ballábas szabadrúgását Szappanos kiütötte, de vesztére pont Bereczre, akinek combjáról, 5 méterről a kapu bal oldalába perdült a labda, öngól, 0–1.

52. perc: Berecz Zs. az ötös jobb oldalának közeléből laposan, élesen a kapu elé lőtt, a berobbanó Jurina pedig közvetlen közelről, jobbal a keresztléc alá emelt, 1–1.

57. perc: A hazaiak eladták a labdát a 16-oson belül, Simon K. rácsapott, majd ­Novothny elé gurított, a csatár pedig jobbról, az ötösről a kapu bal oldalába bombázott, 1–2.

88. perc: Farkas D. bal oldali labdáját Jurina Besirovichoz fejelte, a középpályás jobbal a bal alsó sarokba gurított úgy, hogy a vetődő Banai beleért ugyan a labdába, de menteni már nem tudott, 2–2.


Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 2–2 (0–1)

Mezőkövesd, 1582 néző (a rendező által közölt adat). V.: Pillók (Georgiou, Szalai D.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Farkas D. (6), Nesterov (5), Katanec (5), Vadnai (6) – Cseri (6), Berecz (5), Karnitsky (6), Besirovic (6) – Zivzivadze (5), Nagy D. (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Újpest FC: Banai (6) – Balázs B. (5), Heris (6), Litauszki (6), Burekovic (6) – Onovo (5), Csongvai (5) – Simon K. (6), Calcan (5), Pauljevic (6) – ­Novothny (6). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Csere: Nagy helyett Jurina (6) a 46., Calcan helyett Zsótér (5) az 59., Simon helyett Perosevic (-) a 80., Pauljevic helyett Bacsa (-) a 92. percben.

Sárga lap: Onovo a 37., Csongvai az 57., Vadnai a 61., Banai a 64., Besirovic a 88., Burekovic a 91. percben.

Gólszerző: Berecz – öngól (0–1) a 14., Jurina (1–1) az 52., Novothny (1–2) az 57., Besirovic (2–2) a 88. percben.

Kuttor Attila: – Az egyik legjobb mérkőzésünket játszottuk ebben a szezonban. Annak ellenére, hogy nem szabad telhetetlennek lennünk, de úgy ítélem meg, hogy az összkép és a jó Újpest elleni lehetőségeink alapján nyernünk kellett volna.

Nebojsa Vignjevic: – Pár perccel a meccs vége előtt kaptunk gólt, ezért nem vagyok boldog. Jó játék és komoly küzdelem folyt a pályán. Kétszer vezettünk, voltak helyzeteink, ezek kimaradtak, a Mezőkövesd pedig visszakapaszkodott, és nem érdemtelenül szerzett egy pontot. A hazaiaknak jó csapata van, ezért a döntetlen is sikernek számít számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!